DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kaymakamımız Adem Yazıcı’nın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

Kaymakamımız Adem Yazıcı’nın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

Kaymakamımız Adem Yazıcı’nın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası mesajı yayınlayarak tüm engellilerin Engelliler Haftasını kutladı.

“Engellilere sorun yaratmak değil, sorunlarını çözmek zorundayız”

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, yayınladığı mesajında şu sözleri dile getirdi: “Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözümler üretmek için   10–16 Mayıs tarihleri  arası Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir. Engellilik ve Engelliler hususu ülkemizde de yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Evrensel hukuk yönüyle de, devletlerin ödevi toplumların sorumluluğu ve gelişmişlik ölçütüdür. Bu noktadan hareketle çağdaş dünyanın ulaştığı seviye esas alınarak engellilerin eğitim, sağlık, istihdam gibi sorunlarını temel insan hakları kriterlerine göre çözmeye çalışmalıyız. Engellilerin insan hak ve onuruna yakışır bir şekilde, toplumsal hayata katılımlarını, çalışan, üreten ve kıvanç duyan saygın birer vatandaş olarak yaşamalarını sağlamalıyız.”

“Bu vesileyle  ’10-16 Mayıs arası Engelliler Haftası’ içtenlikle kutluyor tüm engelli bireylerimize  sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam  diliyorum”

“Toplumun en değerli varlıklarından birisi  olan ve  pozitif ayrımcılığı hak eden   engelli bireylerimizin   gerek yaşam standartlarının yükseltilmesi, gerekse   huzurlu, mutlu ve   toplum içerisinde daha fazla yer almaları  açısından her türlü  haklardan  eşit oranda yararlanabilmeleri  için   yürütülecek  çalışmalar  sadece  devletin  ve yerel yönetimlerin değil başta   sivil toplum kuruluşları olmak üzere  toplumun diğer kesimlerinin de  ortak görevidir. Bu kapsamda İlçemizde gerek Kamu Kurumları gerekse dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları ve gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde çok özel ve önemli hizmetler sunulmaktadır. Bu vesileyle  ‘10–16 Mayıs arası Engelliler Haftası’ içtenlikle kutluyor tüm engelli bireylerimize  sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam  diliyorum.”

DSC_0285 (600 x 397)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.