DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KERMESLER ESNAFIMIZA ZARAR VERİYOR

KERMESLER ESNAFIMIZA ZARAR VERİYOR

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kocaman’dan kermes uyarısı

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, kontrolsüz şekilde satış yapılan kermeslerin esnafa zarar verdiğini dile getirdi ve önlem alınmasını istedi.

Başkan Kocaman, “Bu tür kermesler Kavaklıda Kongre Salonu ya da Kavaklı Sahil kesiminde ya da Şirinköy Kapalı Pazar alanında yapılmış olsa her hangi bir sıkıntımız söz konusu olmayacaktır. Bu vesile ile Kermeslere çözüm bulunmasını ve vergi veren, istihdam sağlayan esnafların mağdur edilmemesini talep ediyorum.”
“Kermesler esnafımızı mağdur ediyor”

Kocaman, konuya ilişkin açıklamasında şu görüşlere verdi: “”Hava sıcaklarının artması okulların kapanmasına yakın esnafın en büyük bitmeyen derdi şehrin merkezlerinde, kaldırımlarda, parklarda nerdeyse her köşede çeşitli kuruluşların, derneklerin, vakıfların, okul aile birliklerinin açtıkları KERMESLERDİR.İlçemizdeki esnaflarımızın mağduriyeti de bizleri sıkıntıya sokmaktadır. Esnafımız vergisini, dükkân kirasını ödemekte ve istihdam sağlamaktadır. Kermeslerdeki yiyecek ve giyecek satışları esnaflarımızı da mağdur etmektedir. Buna rağmen kendi ekmeğini kazanmaya çalışmaktadır. Açılan kermeslerin zamanının kısa olmasını ve belirli saatlerde açılarak esnafımızın mağdur olmamasını talep ediyoruz.”
“Bizler kermeslere asla karşı değiliz”

Başkan Kocaman son olarak yetkililere, “Bu kermesler yöresel ürün olarak satışa çıkmakta, niteliği belli olmayan kontrolsüz, garantisiz ürünlerdir. Hatta kermeslerde satılan yiyecekler ise en büyük tehlikedir. Bunlar bizlerin merdiven altı dediğimiz satışlardır. Bizler, bizleri yani Esnaf ve Sanatkarlarımızı her telefonda denetlemeye gelen Başta Belediyemiz olmak üzere ,Alo Gıda 174, Alo Zabıta 153, Alo Tüketici 175, Alo Maliye189 gibi kurumları özellikle GIDA, TARIM ZABITA, HALK SAĞLIĞI VE MALİYE’yi kermesler konusunda esnafın yanında olmasını bekliyoruz. Çarşılarda, sokaklarda, kaldırımlarda ve okullarda açılan kermesler her türlü yasal ödevini yerine getiren esnafımızı mağdur bırakmaktadır. Bizler kermeslere asla karşı değiliz, bu konuda tek sıkıntımız kermeslerin yapıldığı alanların yanlış yerleşimidir yani kermes alanlarının esnafla iç içe olması ve esnafımızı mağdur etmesidir. Bu tür kermesler Kavaklıda Kongre salonu, ya da sahil kesiminde ya da Şirinköy Kapalı Pazar alanında yapılmış olsa herhangi bir sıkıntımız söz konusu olmayacağından dolayı yetkililerimiz bu konuda duyarlı olmaya esnafımızın mağduriyetinin kaldırılmasına destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

12743803_180308422340237_1532227824559550686_n

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.