DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Sanayi Odası Kocaeli sanayi kuruluşlarının Mayıs ayı kapasite kullanım oranlarını açıkladı

Kocaeli Sanayi Odası Kocaeli sanayi kuruluşlarının Mayıs ayı kapasite kullanım oranlarını açıkladı

Kocaeli Sanayi Odası tarafından Kocaeli sanayi kuruluşlarının Mayıs ayı kapasite kullanım oranları açıklandı. Buna göre Mayıs ayında Kocaeli sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 1 puan gerileyerek yüzde 70,1 düzeyinde oldu.

“Firmalarımızın önümüzdeki ay iç ve dış sipariş beklentilerine baktığımızda; önümüzdeki ayda da kapasitelerin değişmeyeceğini söyleyebiliriz”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı açıklamada “Mayıs ayı kapasite kullanım oranı, geçen yılın aynı dönemine göre 1,4 puan, bir önceki aya göre ise 1 puan azaldı. Bölgemizin ağırlıklı sektörü olan otomotiv sanayinin kapasitesi yüzde 77 olmasına rağmen diğer sektörlerdeki kapasitelerin düşük olması geneli etkilemiştir. Firmalarımızdan alınan geri bildirimlere göre kapasite kullanımlarındaki azalış nedenleri arasında iç ve dış piyasalardaki durgunluk ve ekonomik belirsizliklere bağlı siparişlerdeki azalma gösterilmiştir. Firmalarımızın önümüzdeki ay iç ve dış sipariş beklentilerine baktığımızda; önümüzdeki ayda da kapasitelerin değişmeyeceğini söyleyebiliriz.” dedi.

“Bu sektörler otomotivden sonra İlimizin de öncü sektörlerdir. Nitekim bunun yansımasını Kocaeli verilerinde gördük”

Merkez Bankası tarafından açıklanan Türkiye genelinin kapasite kullanım oranını da değerlendiren KSO Başkanı, “İlimizdeki sonuçların aksine Türkiye genelinde kapasitelerdeki artıştan memnuniyet duyuyoruz. 2011 yılından bu yana paralel seyreden kapasitelerin bu yılın başından bu yana yaklaşık bir puan yukarıda seyrettiğini görüyoruz. Türkiye genelinde Mayıs ayında gıda ürünlerinin imalatı, kağıt ve kağıt ürünlerinin imalatı, kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı, kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı ve elektrikli teçhizat imalatı sektörlerindeki kapasitelerde gerileme olmuştur. Bu sektörler otomotivden sonra İlimizin de öncü sektörlerdir. Nitekim bunun yansımasını Kocaeli verilerinde gördük.” dedi.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.