DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“LEYLEKLER İÇİN GÜVENLİ YUVA, KUŞKONMAZLI ÖNLEMLER”

“LEYLEKLER İÇİN GÜVENLİ YUVA, KUŞKONMAZLI ÖNLEMLER”

“Göçmen” Dostu SEDAŞ. SEDAŞ’tan Çevreci Uygulamalar

Bolu ilinde her yıl göç yoluyla şehre misafir olmaya gelen ve doğal yuvalarını şehir merkezindeki direklere yapan leylekler için SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) elektrik dağıtım şirketi olarak çevre dostu çalışmalar gerçekleştiriyor.

ÇEVRE İLE UYUM

Türkiye de ilk özelleşen elektrik dağıtım şirketlerinden biri olan ve öncü çalışmaları ile dikkat çeken SEDAŞ, Bolu ili merkezinde, ilin sevimli misafirleri olan leyleklerin, yuva olarak seçtiği elektrik direklerinde enerji güvenliği için yalıtım uygulamaları yapıyor. Doğal yuvalarında yavrularıyla yaz ayını geçirmeye çalışan “göçmen” leylekler için, yuvaların bulunduğu direkler üzerinde enerji bağlantı iletkenlerinde izolasyon işlemlerini ve “kuşkonmaz” isimli materyallerin direklerin üzerinde montajını yapan SEDAŞ, kuşkonmazların montaj uygulamasını Sakarya, Kocaeli ve Düzce il, ilçe ve köylerinde de özellikle kuş çarpılmalarının ve enerji kesintilerinin yoğun olarak yaşandığı bölgelerde de sürdürüyor.

DOĞAL YUVALARI KORUYARAK

Bolu ili göçmen kuşların göç yolları arasında yer alıyor. SEDAŞ’ın elektrik dağıtım görev bölgesinde, Bolu ilinde yoğun olarak görülen leylekler, çoğunlukla yuva yapmak amacıyla elektrik direklerini kullanıyorlar. Ancak bu sırada uzun ayakları ve geniş kanatları ile iletkenlerin arasında akıma kapılıp, kısa devreye yol açarak zarar gören leylekler elektrik kesilmesine de yol açıyorlar. SEDAŞ Bolu da Leyleklerin yaptığı doğal yuvalara zarar vermeden, yaptığı yalıtım çalışmaları sayesinde leyleklerin bölgede artık güvenle yaşamalarını sağlıyor.

KUŞKONMAZLAR İLE ÇOK AMAÇLI YATIRIM

SEDAŞ, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce de enerji nakil hatlarında kuşların can güvenliğini sağlamak, aynı zamanda bölge halkının yaşanabilecek enerji kesintilerinden mağdur olmasını önlemek ve kaliteli enerji dağıtım hizmeti vermek amacıyla, direkler için özel olarak hazırlanmış, çevreyle uyumlu kuşlara hiçbir şekilde zarar vermeyen, esnek özellikte yapılmış “kuş konmaz” isimli materyalleri, elektrik direklerine yerleştiriyor. Yalıtım çalışmaları ve kuşkonmazlar sayesinde, kuşların direklerin üzerinde elektrik bağlantılarının bulunduğu bölgeye konmalarının önüne geçilirken, iletkenlerle olan teması kesiliyor ve kuşların elektrik akımına kapılmaları, buna bağlı olarak  tüketicilerin de enerji kesintisinden etkilenmesi önlenmiş oluyor. Yalıtım malzemeli izolasyon çalışması ve “Kuşkonmaz” aparatlarıyla çok amaçlı, çevreci bir yatırım yapılırken bu sayede kuşların direklerin üzerinde elektrik bağlantılarının bulunduğu bölgeye konarak zarar görmelerinin önüne geçiliyor.

SEDAŞ HAKKINDA

SEDAŞ, Doğu Marmara’da yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan yaklaşık 20 bin kilometrekarelik yüz ölçüm üzerinde, toplam 4 il, 45 ilçe, 47 Belediye, 1441 köyde, 1,5 milyon tüketiciye, 3,4 milyon nüfusa 1699 çalışanıyla, 24 saat kesintisiz olarak enerji dağıtım hizmeti vermektedir. Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ile Avrupa’nın en büyük on lider enerji şirketi arasında yer alan CEZ Group’a ait bir kuruluş olan SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında, bölgesindeki abonelere kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyerek, bu kapsamda oluşan arızalara hızla müdahale eder, 7/24 kesintisiz ve güvenilir hizmet vermek üzere elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları gerçekleştirir. Bu faaliyetleri, sayısı 33’e varan dağıtım merkezi ve toplamda 21 Müşteri Hizmetleri Merkezi üzerinden yürüten SEDAŞ’ın, 2015 yıl sonu itibariyle Doğu Marmara’yı kapsayan faaliyet bölgesindeki 4 ilde, dağıtılan toplam elektrik miktarı 9,1 milyar kWh’tir.

Gocmen_Dostu_SEDAStan_Leyleklere_GÅvenli_Yuva Leyeleklerin_Dogal_yuvalarina_zarar_vermeden Direklerde _trafoda_izolasyon_yalitim_calismasi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.