DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

menüler kafelere dağıtılacak

menüler kafelere dağıtılacak

Büyükşehir ile KOÜ tarafından yapılan proje kapsamında kafelerde bulunan menüler görme engelliler için Braille alfabesine çevrilecek

Braille alfabesiyle yazılmış

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte Braille alfabesiyle yapılmış kafe menüleri yapıldı. Proje kapsamında yapımı sağlanan menüler Kocaeli’de yer alan bütün kafelere dağıtılacak.

MENÜLER TEK TEK İNCELENDİ

Ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında öğrenciler Kocaeli’de yer alan kafeleri tek tek inceleyerek menülerini Braille alfabesine çevirdi. Görme engelli vatandaşlarında yardım almadan sosyal ortamlarda dilediği gibi hareket etmesini sağlayacak menüler oldukça beğenildi.

ENGELLER KALKACAK

Program kapsamındaki etkinliğe Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Köse ve Başkan Danışmanı Dilek Karaca katıldı. Projeyi anlatan Karaca, ‘’Biz Büyükşehir Belediyesi olarak engelleri kaldırmak için çalışmalarımızı tüm hızı ile devam ettiriyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz bu proje ile Kocaeli’de yaşayan görme engelli vatandaşlarımız kafelerde ve restoranlarda ikinci bir kişinin yardımı olmadan daha rahat bir şekilde hareket edecek. Ayrıca kafeler ile konuşarak engellilere uygun hale getirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda bizlere yardımcı olan ve Sosyal Sorumluluk Derslerini bizimle yürüten Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

2 3 1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.