DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Öğretmenlere yangın eğitimi

Öğretmenlere yangın eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi okullarda öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği yangın eğitimini bu kez öğretmenlere veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi küçük bilgilerle hayat kurtaran yangın eğitimlerini toplumun her kesimine yayıyor. STK’lar, kurumlar, kuruluşlar, işyerleri ve okullar gibi pek çok alanda yangın eğitimi veriliyor. Okullarda öğrencilere yönelik eğitimlerini sürdüren Kocaeli İtfaiyesi, öğretmenleri de unutmadı. Bu kapsamda İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) eğitmenleri tarafından öğretmenlere yangın konusunda eğitim veriliyor.

8’ER SAATLİK EĞİTİMLER

İlçelerimizin milli eğitim müdürlükleri arasında belirlenen mutabakatlar çerçevesinde öğretmenler, yangın güvenliği konusunda, itfaiye eğitmenleri tarafından eğitimden geçiriliyor. Eğitim kapsamında ilk, orta ve liselerde acil durum ekibi olarak görevlendirilmiş olan öğretmenler eğitime alınıyor.

Eğitimler, her ilçede seçilen bir okulda toplanmak suretiyle, gruplar halinde ve 8’er saatlik eğitimler halinde uygulanıyor.

UYGULAMALI EĞİTİM

Yapılan eğitimlerde, teorik bazı bilgilerin verilmesinin yanında, uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor. Eğitimlerde, acil durum ekibi görevi ile görevlendirilmiş olan öğretmenlere Yanma ve Yangın, Yangın Yerindeki Tehlikeler, Söndürme Maddeleri ve Söndürme Teknikleri, Acil Durum Ekiplerinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları, Portatif Söndürücüler, Katı Madde Yangınları ve Diğer Yangınlarla Mücadele, Bina içi Yangın Hortum Dolapları ve Kullanım Esasları, Acil Durumlarda Hareket Tarzı ve Tahliye Prosedürleri konuları anlatılıyor.

BİN 513 ÖĞRETMEN EĞİTİM ALDI

Anlatılan konulara ilave olarak, yangın anında küçük ve başlangıç düzeyindeki yangınlara nasıl müdahale edileceği hakkında uygulamalı olarak eğitim yapılıyor. Devam eden eğitimler kapsamında bugüne kadar Kartepe ilçesinde, 7 grup halinde (7 gün) 580 öğretmen, Kandıra ilçesinde, 5 grup halinde (5 gün) 393 öğretmen, İzmit ilçesinde, 6 grup halinde (6 gün) 394 öğretmen ve Gebze ilçesinde, 1 grup halinde (1 gün) 146 öğretmen olmak üzere, toplam 19 grup halinde, bin 513 öğretmen eğitimden faydalandı. Ayrıca program dahilinde Darıca, Derince ve Karamürsel ilçelerindeki öğretmenler de eğitime alınacak.

3 4 Öğretmenlere Yangın Eğitimi (5) 1 2

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.