DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Prof. Karlığa ‘’Kocaeli, kültür hayatımızın da temeli’’

Prof. Karlığa ‘’Kocaeli, kültür hayatımızın da temeli’’

Medeniyetler Mirası Sempozyumu Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Karlığa, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nın önemine değindi

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sekizincisi gerçekleştirilen Kocaeli Kitap Fuarı’nda ilk iki gün süren Medeniyetler Mirası Sempozyumu’na başkanlık eden Türkiye Eşgüdüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, “Bu fuarda gördüm ki; Kocaeli sadece sanayimizin değil, kültür hayatımızın da temellerinden biriymiş” dedi.

MENEDİYETLER İTTİFAKI’NA İTHAFEN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nı bu yıl uluslararası boyuta taşıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde oluşturulan, bugün Türkiye ile birlikte 127 ülke ve 20 uluslararası kuruluşun içinde yer aldığı Medeniyetler İttifakı’na ithafen yapılan Medeniyetler Mirası “Ortak Geçmiş Ortak Gelecek” sempozyumu oldu. Fuarın ilk iki günü alanında uzman yerli ve yabancı tarihçi ve akademisyenlerin katıldığı sempozyumu, Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa yönetti.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KİTAP FUARI

Sempozyumla Kocaeli’nin canlı, dinamik ve etkin yapısının dünyanın diğer ülkelerine taşınacağını kaydeden Prof. Karlığa, “Medeniyetler Mirası Sempozyumu, Kocaeli için çok ayrıcalıklı. Kocaeli bizim sanayileşmemizin merkezlerinden biri. Ama burada görüyorum ki aynı zamanda kültür hayatımızın da temellerinden biriymiş. İstanbul’un gölgesinde kalmış farkında değilmişiz. Kocaeli, 600 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Türkiye’nin en büyük kitap fuarı. Ve bu sempozyumla Kocaeli ününü uluslararası arenaya taşımış oldu” dedi. Fuarda açılan Medeniyetler Sergisi’nin de önemine değinen Prof. Karlığa, “İnsanlığın geleceğinde en etkin olacağı bilimsel bulgularla da kanıtlanmış medeniyetleri tanıtmak adına bu sergi de çok faydalı oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

PROF. KARA: HER AÇIDAN ÇOK BAŞARILI

Sempozyumun konuşmacılarından ilahiyatçı-akademisyen Prof. Dr. İsmail Kara da 33 yıldır fuarlara katıldığına, Kocaeli Kitap Fuarı’nın herhangi bir fuarı aratmayacak kadar güzel olduğuna dikkat çekerek, “Kocaeli Kitap Fuarı, hem kitap çeşidi, hem katılan yazarlar bakımından çok kaliteli. Yer olarak da çok güzel. Hatta diğer illerden de rahat olduğunu söyleyebilirim. Birçok şehre gittim. Bu kadar rahat imkânlara sahip olan şehir çok az. Organizasyonu çok başarılı buldum” diye konuştu. Prof. Kara yerel yönetimlerin kamu kuruluşlarının da boşluklarını doldurduğunu söyleyerek, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kendisine bu işi vazife edinmiş. Çok da başarılı olmuş. Bunun daha da ileriye götürülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KAPLAN: KOCAELİ’NİN SADECE ELİ DEĞİL, YÜREĞİ DE KOCAMAN

Çok heyecanlı olduğunu belirten akademisyen yazar Yusuf Kaplan ise “Benim bu kadar heyecanlandığım yer çok azdır. Anadolu’da Türkiye’nin en büyük kitap fuarı gerçekleştiriliyor. Burada emeği geçen tüm Anadolu çocuklarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Kocaeli’nin akademik çalışmalara öncülük yaptığına işaret eden Kaplan, “Kocaeli’nin sadece eli değil, yüreği de kocaman. Bu nedenle de böyle büyük projeler çıkıyor. Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olmak bir yerel yönetimin başaracağından çok daha büyük bir iş. Tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

Bekir Karlçßa ve òsmail Kara IMG_2771 Medeniyet Mirasç Sempozyumu iki gÅn sÅrdÅ murat (48) Baükan òbrahim Karaosmanoßlu ve Bekir Karlçßa

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.