DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sahada dostluk ve kardeşlik rüzgârları esti

Sahada dostluk ve kardeşlik rüzgârları esti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Öğrenci Birimi’nin organize ettiği Kocaeli Dünya Kupası maçları dostluk ve kardeşlik havasında başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Birimi’nin Kocaeli’ndeki 12 farklı ülkeden öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirdiği Kocaeli Dünya Kupası organizasyonu önceki gün Arnavutluk-Somali Maçı ile başladı. 82 ülkeden 1500 öğrencinin bulunduğu Kocaeli’nde öğrenciler çeşitli etkinliklerle birbirleriyle kaynaşıyorlar. Düzenlenen Kocaeli Dünya Kupası organizasyonu ile öğrenciler; spor aktiviteleriyle renk, dil, din, ırk ayrımı olmadan dostluk ve kardeşlik tablosu oluşturuyor.

ARNAVUTLUK-SOMALİ ve AFGANİSTAN-KIRGIZİSTAN MAÇLARI

Farklı ülkelere mensup insanlar arasındaki dostluk ve kardeşlik duygusunu pekiştirmek amacı ile gerçekleştirilen turnuvada karşılaşacak takımlar kura ile belirlendi. Turnuvada; Türkiye, Rusya, Ürdün, Türkmenistan, Çad, Kırgızistan, Suriye, Gine Bissau, Afganistan, Arnavutluk, Somali, Yemen takımları yer alıyor. C grubunda mücadele eden Arnavutluk ve Somali takımlarının çekişmeli geçen mücadelesinin sonunda maçı 2-1 Arnavutluk takımı kazandı. Aynı gün B grubunda mücadele eden Afganistan ve Kırgızistan takımlarının yaptığı maçı Afganistan takımı 5-2 kazandı.

FİNAL MAÇI 11 MAYIS’TA YAPILACAK

Önümüzdeki 6 gün boyunca devam edecek olan grup maçlarının sonunda gruplardan birinci olarak çıkmayı başaran takımlar, yarı final ve final maçlarını oynamaya hak kazanacak. Maçlar Doğukışla spor kompleksinde her gün 17.00 ile 18.00 saatleri arasında yapılıyor. Yapılan maçlar sonucunda birinci olan takım Kocaeli Dünya Kupasını alacak. Doğukışla spor kompleksinde gerçekleşen maçlar, ülke taraftarlarının yanı sıra vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor. Final maçı 11 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00-18.00 arasında Doğukışla spor kompleksinde yapılacak.

2 3 4 5 1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.