DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SERAMİK VE SANATIN BULUŞMA NOKTASI “GÖLCÜK SERAMİK SEMPOZYUMU” SONA ERDİ

SERAMİK VE SANATIN BULUŞMA NOKTASI “GÖLCÜK SERAMİK SEMPOZYUMU” SONA ERDİ

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi  ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nun birlikte yürüttüğü  17-24 Mayıs 2016  tarihleri arasında yapılan “VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” kapanışı, bugün katılan sanatçıların eserlerinin sergilendiği sergi ile Gölcük Belediyesi Değirmendere Sanat Evi’nde gerçekleştirildi.

Organizasyon yoğun ilgi gördü

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü kapanış sergisinin açılışını, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle ve Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ile birlikte yaparken organizasyon sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Hülagü, “Sanatın dil, din, ırk ayırmadığını bu sempozyumda görmüş olduk”

Prof. Dr. Saadettin Hülagü, sempozyum hakkındaki görüşlerini aktarırken farklı sanat dallarında da bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti. Hülagü, “Sanatın dil, din, ırk ayırmadığını bu sempozyumda görmüş olduk. Birçok ülkeden sanatçının katıldığı bu sempozyumda çeşitli eserler yer alıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Ellibeş, “Birbirinden güzel eserlerin sergilendiğini ve önümüzdeki 1 yıl içerisinde hazırlanacak müzede bu eserlerin korunacak”
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük’ün sanatsal etkinliklerde öncü bir ilçe olduğunu ve bu sempozyumun da başarıyla sonuçlandığını söyledi. Gölcük’ün Uluslararası alanda birçok organizasyona ev sahipliği yaptığını dile getiren Başkan Ellibeş, yurtdışından gelen 10 sanatçının bu sempozyuma katkı sağladığını ifade etti. Birbirinden güzel eserlerin sergilendiğini ve önümüzdeki 1 yıl içerisinde hazırlanacak müzede bu eserlerin korunacağını dile getirdi.

Şentürk, “Bu tür sanatsal etkinlikler halkımızın estetik kültürünü arttıracak” Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, sempozyum sürecini değerlendirerek bu gibi etkinliklerin arttırılması gerektiğini söyledi. Gölcük Kent Konseyi olarak Gölcük’ün kalkınmasının sanat zemininde gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden Şentürk, “Bu tür sanatsal etkinlikler halkımızın estetik kültürünü arttıracak ve her işine olumlu olarak yansıyacak diye düşünüyorum” dedi.

Sempozyuma katılan sanatçılara sertifikaları takdim edildi

  1. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu sanatseverlerin sergiyi gezip sempozyum kapsamında yapılan eserleri incelemesi ve sempozyuma katılan sanatçılara sertifikaların takdimiyle sona erdi.

Sergi bir hafta Değirmendere Sanat Evi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.

 

IMG_1947 IMG_1950 IMG_1977 IMG_1983 IMG_1986 IMG_2021 IMG_1914 IMG_1916 IMG_1932 IMG_1936

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.