DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, “14 yıl geçti nerede yeni anayasa?”

SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, “14 yıl geçti nerede yeni anayasa?”

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, haftalık olağan toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması ve Yeni Anayasa tartışmaları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

14 YIL GEÇTİ NEREDE YENİ ANAYASA?

“Temiz meclis, temiz toplum ve temiz yönetim için yapılan bir tartışma değil, iktidarın toplumsal algıyı yönetme çabasıdır” diyen Yaşar Yıldız , “Bu çerçevede; keşke makamına, mevkisine bakılmaksızın yetim hakkı yiyenlere gerçekten dokunulabilse. Hukuksuzluk yapanlara, yolsuzluk yapanlara gerçekten dokunulabilse. Ancak Türkiye’nin yaşadığı bu tartışma, maalesef ahlaki değil, siyasi bir tartışmadır.  Çünkü bu iktidar ne zaman başı sıkışsa, hemen gündemi değiştirmeye, demokratur oyununa başvurmaktadır. Örnek mi istiyorsunuz? AK Parti’nin kurulduğu zaman millete verdiği en önemli vaatlerden biri neydi? ‘Türkiye’yi 80 Darbesi’nin ürünü olan Anayasa’dan kurtarıp Yeni bir Anayasa yapmak!’Öyle değil mi? AKP, 2002 seçimlerinden sonra 370 milletvekiline ulaşmıştı. Yani tek başına Anayasa yapacak güce kavuşmuştu. Ne oldu? Hiç! Bugün ne diyor? ‘Yeni Anayasa!’ Aradan tam 14 yıl geçti. Nerede Yeni Anayasa?” diye sordu.

BUGÜN ELEŞTİRENLER YARIN SAVUNURSA ŞAŞIRMAYIN

“Bugün dokunulmazlıkların kaldırılmasını Türkiye’nin en önemli meselesi olarak görenler, yarın dokunulmazlıkların en büyük savunucusu haline gelirlerse hiç şaşırmayın” diyen Yaşar Yıldız , konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nitekim dün ‘Çözüm Süreci’nin bir numaralı mimarıydılar. Bugün çözüm sürecinin bir numaralı düşmanı haline geldiler. Öyle değil mi? Dün ‘Ergenekon davasının’ bir numaralı savunucu hatta savcısıydılar, bugün, ‘ne Ergenekonu ? Öyle bir şey yok’ noktasına gelmediler mi? Dün ‘İsrail’i bir numaralı düşman ilan edenler’ bugün, ‘İsrail bizim dostumuz’, demiyorlar mı? Dün, ‘Ne pahasına olursa olsun Yani Anayasa yapacağız’ diyenler, bugün ‘biz onu demlemeye bıraktık’ demiyorlar mı?”

DERTLERİ MİLLET DEĞİL, KENDİ SİYASİ GELECEKLERİ

AK Parti’nin bütün seçimlerde ‘Yeni Anayasa’ vaadiyle girdiğini hatırlatan Yaşar Yıldız , “Peki, sadece 2002 seçimlerinde mi? Elbette hayır.  AKP siyaset sahnesine çıktığı günden beri girdiği bütün seçimlerde millete ‘Yeni Bir Anayasa’ sözü vermiş, ama istisnasız bütün seçimlerden sonra bu sözünü unutmuş, yeni Anayasa vaadini rafa kaldırmıştır. Son örneğini 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde gördük. O zaman meydan meydan dolaşıp, Yeni Anayasa vaadiyle milletten oy isteyenler, şimdi bizzat Sayın Başbakan’ın kendi ifadesiyle söylüyorum;  ‘Yeni Anayasa’yı demlenmeye bırakmışlardır!’ Demlensin bakalım. Ne kadar demlenecekse… Tıpkı anayasa tartışmalarında olduğu gibi bugün yaşadığımız dokunulmazlık tartışmasında da samimi değillerdir. Çünkü dertleri, millet değil, kendi siyasi gelecekleridir. Siyasi hesapları neyi gerektiriyorsa ona göre hareket ediyorlar” diye konuştu.

AL GÜLÜM VER GÜLÜM

Muhalefet partilerini de eleştiren Yaşar Yıldız , açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Maalesef başta Ana muhalefet partisi CHP olmak üzere Meclis’teki muhalefet de bu oyundan memnundur. Muhalefet de kendi siyasi beceriksizliliğini aynı suni gündemin peşine takılarak ört bas etmeye çalışıyor. Anlayacağınız; al gülüm ver gülüm. Aksi halde muhalefet, suçlanan bakanların mutlaka kapsama alınmalarını şart koşardı. Ülkenin gerçek gündemine ilişkin çözüm üretemeyenler, polemik siyasetinden medet umuyorlar.  Çünkü temelde aralarında hiçbir fark yok.  Hepsinin ekonomi  politikaları faizci. Hepsinin dış politikaları aynı : Avrupa Birlikçi. Amerikancı, İsrailci. Bir kısım milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla, gerçekten: Terörün son bulacağına, rüşvet ve yolsuzlukların önleneceğine, işsizliğin düşeceğine, eğitimin düzeleceğine, adaletin sağlanacağına inanıyor musunuz? Yanlış anlaşılmasın: Saadet Partisi olarak, bizim, dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olduğumuz sanılmasın. Biz, Saadet Partisi olarak, diyoruz ki ‘Suçlanan milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırıldığı gibi rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan bakanların da dokunulmazlıkları kaldırılsın.’ Kısacası hep söylediğimiz gibi Türkiye’nin, Saadet Partisi kadrolarının basiret, feraset ve dirayetine ihtiyacı vardır.”

DSC_1921 DSC_1923

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.