DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TekÇatı YHS Derneği Sanat Galerisi’nde toplantısını gerçekleştirdi TALEPLERİNİ SIRALADILAR

TekÇatı YHS Derneği Sanat Galerisi’nde toplantısını gerçekleştirdi  TALEPLERİNİ SIRALADILAR
22.05.2016
1.513
A+
A-

TekÇatı YHS Derneği Sanat Galerisi’nde toplantısını gerçekleştirdi

TALEPLERİNİ SIRALADILAR

Türkiye Genelinde 111 bin üyesi olan TekÇatı YHS Derneği geçtiğimiz gün ilçemizde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda neden, niçin dernek? Çalışmalar çerçevesinde değerlendirmeler ile YHS Sorunları Temel Çözüm ve Fikir Alışverişi konuları görüşüldü.

“TÜM BU HAK GASPLARINA KÖLE SİSTEM VE DÜZENİNE KİM DUR DİYECEK?”

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen toplantıda açıklamayı, Sime-Sen Yardımcı Hizmetler Sınıfı Komisyonu Başkanı Ali Osman Ardıç yaptı. Ardıç, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Biz bilinen adıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) 657 Devlet Memuru Kanunun (DMK) 36. Md. Tabi kurumlarımıza sınavla giren 10 sınıftan biriyiz. Kurumlarımızın tüm hizmet işlerini gören kadrolu memurlarız. (Temizlikçi, Hademe, berber, Hasta bakıcı, Terzi, Aşçı, Garson, Çamaşırcı, Bulaşıkçı… vb.) Ancak adımızı ve kanunumuz devlet memuru olsa da 10 hizmet içinde ek göstergesi olmayan tek memur sınıfıdır. Bundan dolayı da birçok yasal ve özlük haklarımız yıllardır gasp edilmişken DMK Kanununun 1965 yıllarının değiştirilip, modernize edilmemiş hali ve o yıllardaki zihinlerde ve dimalarda eğitimsiz YHS Kadroları gitmediğinden halen üniversite bitirmiş, yüksek lisans, doktora yapmış, en az lise mezunu kendini eğitim ve mesleki açıdan geliştirmiş donanımlı, eğitimli ve modernize olmuş YHS Kadrolarını görmezlikten gelinip köhne, cehalet kanunu ve zihniyetiyle bizlerin kurumların hiyerarşik iç kanunlarına teslimiyetini ekmeği için devlet eliyle adeta modern köle sisteminde her türlü haksızlığın yapılabildiği köle memur sınıf algısı yönetim şekliyle çalışmaktayız. Psikolojik baskının her türlüsü (Mobbing) rahatça uygulandığı DMK dışı birden fazla iş verme, iş yükü, iş güvenliğinin önemsenmediği bu şartlarda memur saygınlığı-itibarının gösterilmediği gibi etkenlerin bozdukları psikolojimiz iş performansına özellikle de özel hayatımıza yansıdığı belirginken, çığ gibi büyüyen sorunlarımız karşısında mağduriyetimiz haklarımızı aramadaki hukuk karmaşasında ezilen ayrıştırılmış köle-memur sınıfı kitlesi haline getirmiştir. Bu kaotik sistem içinde biz YHS’li memurlar devletin bordrolu öz çocukları iken, başta Anayasa’nın 10. Maddesi (Eşitlik ilkesi ihlali), 657. DMK’da 36. Madde, 8. Mulgası (Bu hizmetlerin, hizmet alımı yapılarak karşılanması ibaresi) uygulanmaması, üstüne üstlük 2005 yılında hükümet (Bakan Mehmet Ali Şahin) ile sendikalar arasında (Memur-Sen, Kamu-Sen) imzalanan sözleşme mutabakatının 11. Madde, B fıkrasında YHS’lerin bir seferlik tahsil durumuna göre bir üst sınıfa sınavsız geçirilmesi, hükmü neden hala yasallaşarak uygulanmadı? Tüm bunlar bizlere bakış açısının en somut imzalı belgeleri olarak ortadadır. Tüm bu hak gasplarına köle sistem ve düzenine kim dur diyecek? YHS’ler haklarını nerede, nasıl, hangi merci ve hukuk sistemiyle elde edeceklerdir?

TALEPLERİMİZ

  • Ek gösterge: (Çalıştığı yıl, + tahsili + derece kademe durumuna göre) 950-1700 hemen kritersiz direkt uygulanmalı ki yılların telafisi mümkün olsun.
  • Görevde yükselme: Kurumlar kendi içlerinde yaptıkları sınav sayısı az ve açılan kadro sayısı kısıtlı olduğundan, torpilin, adam kayırmalarında olması önümüzü kestiğinden sınavların ÖSYM kapsamında ve kriterindeki Üniversitelerde, kurumların soru bankalarından seçeceği sorularla torpil ve kayırmacının olamayacağı en az yılda bir düzenli sınavların yapılması ile aidat ve liyakatin sağlanması mutlak şarttır.
  • 657 DMK, 36. Maddesi Anayasa’daki eşitlik çerçevesi içinde modernize edilmesi, çalışma koşullarının düzenlenmesi ile beden ve ruh sağlığı yıpranmalarına, aile bütünlüğünün korunmasına dikkat edilmesi, iş huzuru ve performansının sağlanması, gece/hafta sonu nöbet, mesai, dini ve ulusal bayramlardaki çalışma karşılığının ücretlendirilmesi, yıpranma ve hak gasplarının önünü kesecektir.
  • En önemli olmazsa olmaz esas beklentimiz Anayasamızın 10. maddesi eşitlik ilkesi 2005 yılında imzalanmış sözleşme mutabakatı ile 657 DMK, 36. madde, 8. Mulgası çerçevesinde YHS’ler bir üst sınıfa sınavsız geçirilmesi, mesleki branşlardakiler, teknik hizmet, diğerleri genel idari hizmet olarak yasal özlük haklarının yasallaşarak acilen uygulanması. YHS kadrolarının görevin tüm kurumlarda hizmet alımı şekliyle yapılması gerekirse YHS kadrosu kapatılması kalıcı kökten en temel çözüm şekli olacaktır.

 

TekÇatı YHS Derneği tüm bu zorlu mücadeleye, kurum ve sendika ayırmadan, görevi ne olursa olsun, kadrosu YHS olan tüm dostlarımızın haklarının alımı için dernek bünyesinde örgütlenerek YHS odaklı sesin ve gücün birleştiği birlikli mücadelenin kenetlenmiş tek adresi olmak için yola çıkmıştır.

DSC_0001 DSC_0008 DSC_0011

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.