DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Ufka Yolculuk” Yarışması Ödül Töreni yapıldı

“Ufka Yolculuk” Yarışması Ödül Töreni yapıldı
01.05.2016
1.993
A+
A-

“Ufka Yolculuk” Yarışması Ödül Töreni yapıldı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ufka Yolculuk – 4 Kitap Okuma Yarışmasının Ödül Töreni 30 Nisan 2016 Cumartesi akşamı İzmit Sabancı Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kocaeli’de Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ile Gebze İlim Kültür Çevre Kulübü’nün organize ettiği, Türkiye genelinde ise Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu’nun birlikte düzenlediği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Kitap Okuma Yarışması ödül töreni kalabalık bir katılımla düzenlendi. Kocaeli’nde 7805 kişinin katıldığı yarışmada dereceye giren 30 kişiye toplam 96 Çeyrek Altın, 15 Gram Altın verildi.

Hadis konulu yarışma Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı M. Emin Özafşar tarafından hazırlanan ”Riyasü’s-Salihi’nden 1001 Hadis Seçkisi” kitabından 3 Nisan 2016 Pazar günü düzenlendi. Sınava Türkiye ve KKTC’de 82 İlde, 2000 okul-17 bin derslikte ve internet üzerinden online olarak bütün dünyada 360 bin kişi başvurdu. Ayrıca 263 cezaevinde 10 bine yakın mahkum sınava katıldı.

GENİŞ KATILIM

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş ve Hasan Aydınlık, Tübitak MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr.Murat Makaracı, KOÜ Hereke Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Ahmet Erdil, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney, KYK İl Müdürü Nedim Aslan, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Derin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferhat Dilek, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Eğitim Bir Sen 2 nolu Şube Başkanı Abdulvahap Akıncı, Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Recep Özcan,  Gebze İLKÇEV Derneği Başkanı Dr. İlhan Kadıoğlu, Kihmed Başkanı Sabahattin Yamak, Ayışığı Derneği Başkanı Cihat Kaçamer, Gimder Başkanı Halil İbrahim Veziroğlu, Okul Müdürleri, Öğretmenler, yarışmacılar ve aileleri, Kulüp Yöneticileri, liderleri ve izcileri katıldı.

“Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum”

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlanan programda bir konuşma yapan Kocaeli Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Ramazan Ulukavak, ” Alemlere rahmet olarak gönderilen, sevgililer sevgilisi, İdeal İnsan, SON PEYGAMBER, Sallalahu Aleyhi Vesellem’i anlamak için kitap okuma yarışmamıza katılan kardeşlerimiz, kaybedeni olmayan bu yarışmaya katılarak en büyük mükafatı zaten aldılar. Bizlerde bugün burada Sınavdan iyi derece alan yarışmacılarımıza sponsorlarımızın katkılarıyla hediyelerini takdim edeceğiz. Yarışmaya kaydolan, katılan, yarışma kitabını okuyan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor, Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü olarak, böylesine güzel, insanlığa faydalı ve oldukça da anlamlı bir proje içerisinde yer almanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ayrıca bu seneki yarışmamızda bizlere destek olan ilimizde projemizin tanıtımı ve daha birçok konuda maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimizi arz ediyorum.” dedi.

Kulüp Başkanı Ramazan Ulukavak’ın ardından Son Peygamber Platformu Başkanı Yahya Özkul’un “Nasıl Yaşarsak Büyük Ödülü Kazanırız?” konulu konuşması ilgi ile dinlendi.

GRUP SEZGİLER KONSER VERDİ

Konuşmaların ardından Grup Sezgiler katılımcılara unutulmayan ezgilerden oluşan bir konser verdi. Konserin ardından Ödül Takdimine geçilerek değerlendirmeler sonucunda dereceye girenlere hediyeleri törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Kocaeli ilinde dereceye girenler ve hediyeleri şu şekilde oluştu:

A 1 Çayırova MERT TURAN 15 ÇEYREK ALTIN
A 2 Gebze AHMET AYDIN ÖZTÜRK 10 ÇEYREK ALTIN
A 3 Kartepe SÜVEYBE RANA  YIĞIT 5 ÇEYREK ALTIN
A 4 Gebze AYŞE ŞIRIN 1 ÇEYREK ALTIN
A 5 İzmit MUHAMMED T. ÖZGÜL 1 ÇEYREK ALTIN
A 6 Darıca DUHANUR TATLI 1 GRAM ALTIN
A 7 Kartepe MAHMUT ÖZLEN 1 GRAM ALTIN
A 8 Gebze YAREN ELMALI 1 GRAM ALTIN
A 9 Gebze ZEYNEP ŞULE  YAVUZYILMAZ 1 GRAM ALTIN
A 10 Gebze MERVE NUR AÇIKGÖZ 1 GRAM ALTIN
B 1 Gebze AYŞEGÜL YILDIRIM 15 ÇEYREK ALTIN
B 2 Gebze ZEYNEP YALÇIN 10 ÇEYREK ALTIN
B 3 Darıca ŞÜHEDA ALTUN 5 ÇEYREK ALTIN
B 4 Gebze RUMEYSA KÖKSAL 1 ÇEYREK ALTIN
B 5 Çayırova ESMANUR DEMIRTAŞ 1 ÇEYREK ALTIN
B 6 Darıca FATIMA SAĞLAM 1 GRAM ALTIN
B 7 Gebze ALI SAID  TERZI 1 GRAM ALTIN
B 8 İzmit ELANUR  SIRMEN 1 GRAM ALTIN
B 9 İzmit AHMET ENSAR AKKAYA 1 GRAM ALTIN
B 10 Gölcük ZEYNEP KARDAŞ 1 GRAM ALTIN
C 1 Körfez ÖZKAN POLAT 15 ÇEYREK ALTIN
C 2 Çayırova RUKIYE KANDEMIR 10 ÇEYREK ALTIN
C 3 Çayırova RAMAZAN TUNÇ 5 ÇEYREK ALTIN
C 4 Karamürsel ÖMER MAGDEN 1 ÇEYREK ALTIN
C 5 Çayırova ELIF GÜZELTEPE 1 ÇEYREK ALTIN
C 6 Kandıra MUHAMMET EFE 1 GRAM ALTIN
C 7 Gebze FURKAN AKÇAY 1 GRAM ALTIN
C 8 İzmit EKREM  ÖZAYDIN 1 GRAM ALTIN
C 9 İzmit IBRAHIM GÜNDOĞAN 1 GRAM ALTIN
C 10 İzmit DUYGU YUCA 1 GRAM ALTIN
IMG_1549 IMG_1643 IMG_1678
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.