DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ÜYELERİNE GÜVEN VERİYORLAR

ÜYELERİNE GÜVEN VERİYORLAR

SAVDES-SEN Kocaeli’nden Hukuk Dersi

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası Kocaeli Bölge Şube Başkanlığı üyesine yapılan hakaretten dolayı hukuki destek verdi.

“Gölcük Astsubay Orduevinde çalışan arkadaşımıza 28.01.2015 tarihinde görev başındayken gece 23:10 sularında müşterilerden M.G.isimli Astsubay yemeğini masasında arkadaşlarıyla yedikten sonra hesabı isteyip akabinde görevli garson arkadaşımız hesabı kendisine getirdiğinde, gelen hesaba itiraz etmiş ve bunun akabinde ağır küfür ederek hesabı ödemekte zorluk çıkardığı görevli arkadaşlar tarafından tespit edilmiştir.Konu üyemiz tarafından Savdes-Sen Kocaeli Başkan Yardımcısı Özhan İmre’ye bildirilmiş, üyemiz Özhan İmre tarafından yapması gerekenle hususunda yönlendirilmiştir.”

“Bu olayın yaşanması akabinde üyemiz Savdes-Sen Avukatlarından Ercan Çoban aranarak yapılması gerekenler hakkında yönlendirmesi sonucunda Gölcük Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.”

“Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15.05.2015 tarih ve 2015/734 Esas-2015/722 iddianame ile sanık M.G. hakkında dava açıldı.”

SAVDES-SEN KOCAELİ’NDEN HUKUK ZAFERİ

“T.C.Gölcük 1.Asliye Ceza Mahkemesi bizim için bir ilki olan mağdur üyemizin yanında 3 şahit arkadaşının da durmasıyla hakaret etme suçundan; 5237 sayılı TCK.’nun sanık hakkında yasal yada takdiri başkaca bir sebep bulunmadığından cezasında başka artırım ve indirim yapılmasına yer olmadığına; sanığın sosyal ve ekonomik durumuna ilişkin toplanan bilgi ve belgelere nazaran sosyal, ailevi ve ekonomik durumu ile suçun işlenişindeki özellik ve nitelikler nazara alınarak sanık için hükmolunan 354 gün adli para cezasının 5237 sayılı TCK.’nun 52/2. Maddesi nazara alınarak 1 gün içinde takdiren 20,00 TL.’den olmak üzere adli para cezasına çevrilerek SANIĞIN SONUÇ OLARAK 7.080,00 TL. ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA; CMK.’nın 5560 S.K. ile değişik 231/8. Maddesi gereğince sanığın 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutularak erteleme aldığı tespit edilmiştir.”

SAVDES-SEN KOCAELİ ÜYELERİNİN HER DAİM YANINDA

“SAVDES-SEN Kocaeli olarak üyelerimizin her zaman hukuki olarak yanlarındayız. Bu karar iş hukuku açısından bundan sonra yaşanacak bu tür olaylar açısından emsal teşkil edeceği bir gerçektir.”

20151130_121841 20151130_121845

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.