DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

95. YILDÖNÜMÜ MESAJI

95. YILDÖNÜMÜ MESAJI

VALİ GÜZELOĞLU’NUN İZMİT’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN

 Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü hakkında basın açıklaması yayınladı.

“Aziz Milletimiz tek vücut, tek millet olarak İzmit’imizin kurtulmasına önemli vesile olmuştur”

Vali Güzeloğlu,Sahip olduğu ekonomik, tarihi ve kültürel değerleri ile ülkemizin göz bebeği olan İzmit’imizin düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Milletimizin bağımsızlığa olan inancı ve tutkusu yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 95 yıl önce 28 Haziran 1921 de İzmit’imizde de tezahür etmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda tarihin en zor dönemlerinden birini yaşayan aziz milletimiz, örnek bir özgürlük destanına imza atarak,  ordusuyla tek yürek, tek vücut olmanın verdiği güçle eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergileyerek, hürriyetine sahip çıkmış ve ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmıştır.”

“Tüm hemşehrilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

“Ne mutlu ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan milli mücadelenin başarıya ulaşmasıyla, Anadolu’nun her karış toprağı gibi İzmit’te yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur.Türk Milletinin bekası, vatan savunması, bayrak sevgisi uğruna ülkesini düşman işgalinden kurtarmak için kutsal şehadet mertebesine ulaşan kahramanlarımız Bağçeşme Şehitliğinde huzur içinde yatmaktadırlar. Bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip olan bu yiğitler, yaptıkları ile yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başararak, bize mükemmel bir gelecek sağlamışlardır.Bizlere düşen en büyük görev ise; bu toprakları canları pahasına vatan yapan ecdadımızın kutsal emaneti olan ülkemizi ve şehrimizi şükran dolu bir şuurla koruyarak, daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara taşımaktır.Bu amaç uğruna kanlarını döken, canlarını veren kahraman aziz şehitlerimiz; vatan size minnettardır. Huzurlarınızda saygı ile eğiliyor, kanlarınız ile yazdığınız bu destanı sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz. Değerli Hemşehrilerim; Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize yeniden kazandıran ve kurduğu Cumhuriyet ile Türk Milleti’nin kaderini değiştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Vali Hasan Basri GöZELO¶LU1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.