DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Balyoz Mağdurları Anayasa Mahkemesi önünde eylem yaptı KEZEK, “ADALET İÇTİĞİMİZ SUDUR”

Balyoz Mağdurları Anayasa Mahkemesi önünde eylem yaptı  KEZEK, “ADALET İÇTİĞİMİZ SUDUR”

Balyoz Mağdurları Anayasa Mahkemesi önünde eylem yaptı

KEZEK, “ADALET İÇTİĞİMİZ SUDUR”

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz Davası’nda verdiği hak ihlali kararının 2’nci yılıydı geçtiğimiz gün… Kumpas mağdurları Yüksek Mahkeme önünde eylem yaparken, Emekli Koramiral Atilla Kezek, konu hakkında basın açıklamasında bulundu. Kezek, “Adalet ancak bu kumpas davalarını kurgulayanların bağımsız yargı önünde hesap vermeleriyle sağlanacaktır” dedi.

Emekli Koramiral Atilla Kezek, yaptığı basın açıklamasında şu sözleri dile getirdi: “Hukuk tarihimizde yaşanan adaletsizliklerin en önemli simgelerinden birisi olan asrın iftirası balyoz davası mağdurlarının bir an önce adil yargılama hakkına kavuşabilmeleri amacıyla, 5 Mayıs 2014 tarihinde burada, Anayasa Mahkemesi önünde adalet nöbetine başlamıştık.”

“Sizlerin ve halkımızın desteği ile 46 gün süren nöbetin sonunda, bundan tam iki yıl önce, bugün, amacımıza ulaştık”

“Bu nöbet, tutuklu askerlerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmaları amacıyla başlatılmış ise de, Adalet nöbeti; tamamen örgütsüz, kendiliğinden gelişen, gönüllülük esasına dayanan sivil bir hak arayışıydı. Buradaki amaç, adaletin bir an önce sağlanması için anayasa mahkemesinde ve halkımızın nazarında farkındalık yaratmaktı. Sizlerin ve halkımızın desteği ile 46 gün süren nöbetin sonunda, bundan tam iki yıl önce, bugün, amacımıza ulaştık. Anayasa mahkemesi, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine ve yeniden yargılama yapılmasına karar verdi. Bugün geldiğimiz noktada, kumpas davalarının tamamının düzmece ve iftira davaları olduğu açığa çıkmış olmasına karşın, adalet henüz tam olarak sağlanamamıştır.”

“Adalet, haksız ve hukuksuz olarak yıllarca esir edilmiş durumdadır”

“Adalet, ancak bu kumpas davaları kurgulayan hainler ile onların TSK ve Yargı içindeki işbirlikçilerinin bağımsız yargı önünde hesap vermeleri ile gerçekleşecektir. Adalet ancak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kurulacak bir araştırma komisyonu aracılığı ile tüm gerçeklerin halkımızın gözlerinin önüne serilmesi ile gerçekleşecektir. Adalet, haksız ve hukuksuz olarak yıllarca esir edilmiş, gelecekleri karartılmış, bu karanlık süreçte şehitler vermiş bizlerden özür dilenmesi ile gerçekleşecektir. Adalet ancak babalar gününde halen tutuklu olan Murat Eren’in, biricik kızı Beren’e özgürce sarılmasıyla gerçekleşecektir.”

“Adalet bizim için altımızdaki toprak, üstümüzdeki gökyüzü, içtiğimiz su, içimize çektiğimiz nefestir”

“Bizler; intikam peşinde olan, her nasıl olursa olsun kumpasçılar cezalandırılsın diyen mağdurlar gurubu değiliz. Bizler; gerçek adaletin ve hukukun üstünlüğünün yaşadığımız bu topraklar üstünde sonsuza kadar hakim kılınmasını isteyen vatan evlatlarıyız. Bizler için adalet sadece davalardan, hükümlerden, yargılamalardan ibaret değildir. Adalet bizim için altımızdaki toprak, üstümüzdeki gökyüzü, içtiğimiz su, içimize çektiğimiz nefestir. Türk hukuk tarihinin en karanlık sürecini yaşamış olan bizlerin en büyük hayali, Herkesin kardeşçe yaşadığı, Herkesin hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygı duyduğu, Herkesin kadınlarımızı baş tacı ettiği, Herkesin geleceğimiz olan çocuklarımızı gözü gibi koruduğu, Herkesin korkmadan, özgürce yaşadığı, herkesin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür olduğu bir Türkiye’de yaşamaktır. Yüce Türk milleti, Biliyoruz ki, gerçek adalet sadece bir kaç dava ile ulaşılacak kadar yakın değildir bize. Biliyoruz ki, Adalet Temelidir Mülk’ün. Biliyoruz ki adalet, yaşamın ruhu, hakikate ulaşmanın en temiz ve tek yoludur. Ve bizler hepimiz biliyoruz ki, yaşadığımız bu toprakları gerçekten bağımsız, çağdaş, müreffeh, güvenli, barış içerisinde özgür bir ülke haline getirmek ancak ve ancak gerçek adaletin hakim kılınması için verilecek mücadele ile mümkündür. Bizler bugün, Türk hukuk tarihinin dönüm noktalarından birisi olan Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz Davası kararının ikinci yıl dönümünde, Herkesi, yaşamın her alanında, herkes için adalet mücadelesi vermeye çağırıyor ve bu vesile ile 18 Haziran’ı adalet günü ilan ederek adalet mücadelesinde kararlı olduğumuzu tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

 

1. sayfadan 13427911_631328573697553_4603197733932234861_n 13434913_631328567030887_5669248665790775276_n

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.