DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BAŞKAN HOYUR’DAN RAMAZAN MESAJI

BAŞKAN HOYUR’DAN RAMAZAN MESAJI

Tüm İslam Alemi ve Gölcük Halkının Ramazan aylarını tebrik ediyorum

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur, Ramazan Ayı’nı idrak ettiğimiz bugünlerde tüm İslam Aleminin ve Gölcük Halkının Ramazan-ı Şeriflerini kutladı.

Hoyur, “Bu ayda yardımlaşmanın, iyiliğin, hoş görünün ve birbirine tahammül etmenin en doruk noktası yaşanır”

SİME-SEN Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Öncelikle tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ederim. Ramazan ayı bünyesinde nice hikmetleri barındıran çok mübarek bir aydır. Bu ayda yardımlaşmanın, iyiliğin, hoş görünün ve birbirine tahammül etmenin en doruk noktası yaşanır. Bu ayda dünyanın rehberi yüce kitabımız Kur’an Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimize vahiyle indirilmeye başlanılmıştır. İnsanlık alemi eğer bu yüce kitabımıza sımsıkı sarılırsa dünyada ne gam, ne keder, ne göz yaşı, ne acı, ne açlık, ne sapıklık, ne savaş nede en ufak bir huzursuzluk olmaz. İslam topluluğu olarak en baştaki hastalıklarımızdan bir tanesi de okumamak, okumamaktan kastım yüce kitabımızı anlayarak okumak, bilinçli bir Müslüman olabilmek adına gerek dini gerekse ilmi konularda kendimizi gereği gibi yetiştirmemek, araştırmamak. Dinimizi başkalarında öğrenmeye çalışmak. Hal böyle olunca da istenilen başarı ve hedefler tutturulamamaktadır. Bu gün dünyaya baktığımız bir tek İslam dünyasında kan akıyor, gözyaşı var, açlık var, kargaşa var, dağınıklık var. Bunun suçlusu biz Müslümanlarız bence, biz kendi kitabımızı ve rehberimizi okumayı bilmez, anlamaya çalışmaz, kulaktan dolma, birlerinin ne kadar bilmemizi istediği kadar bilirsek elbette bizleri bölerler, öldürürler, aç bırakırlar, bozguna uğratırla, aramıza nifak sokarlar. Ne zamanki biz kendi dinimizi kendimiz öğrenir, kitabımızı hakkıyla anlar ve yaşarsak o zaman bütün bu saydığım sorunların hiçbiri kalmayacaktır.

“Devlet çalışan herkesime hakkını vermek durumundadır”

“Mademki ramazan ayı paylaşmak ve yardımlaşmak ayı; zaman birazda sendikacı olarak çalışan ve emekli olanların sosyal ve ekonomik durumlarından söz edelim. Bugün tüm çalışanlar, bunları memur, işçi diye ayırmıyorum, gerek ekonomik, gerekse de sosyal anlamda çok ciddi ekonomik ve sosyal çıkmazların içerisindedir. Kamu çalışanlarının sorunları dağlar kadar birikmiş, mevcut sendika yasası gereği bir topluluğun eline mahkum edilmiş durumdadır. Emeklilerimiz ha keza çalışırken aldıkları ücretlerini emekli olduklarında açlık sınırında almaya başlamakta, adeta çalışırken zaten açlığa ve yokluğa mahkum edilmiş kamu çalışanı emekli olunca iyice yok olmaya, bitmeye, sefalete terk edilmektedir. Biz devlet hep kamu çalışanına versin kimseye vermesin demiyoruz. Elbette ki çalışan her kesime devletimizin fert başına düşen Gayri Safi Milli Hasılasından payına ne düşüyorsa onu hak ettiği gibi hakça alsın istiyoruz. Emeklilerimiz çözüm beklemekte, çalışanlarımız çözüm beklemekte, çalışmayanlarımız iş beklemekte Allah Devletimize güç, kuvvet versin. Yukarıda saydıklarım elbette ki dünden bu güne oluşmuş problemler değil bir yeri ve birilerini eleştirmek için söylemiyorum. Bu yılların yanlış personel politikalarının birikmiş ve kronikleşmiş problemleri ama bunu çözmesini de Sayın Hükümet yetkililerimizden acilen talep ediyor ve bekliyoruz.”

“Devletimizden Özlük Haklarımızı talep ettiğimizi bilmelerini istiyoruz”

Başkan Hoyur, son olarak şu sözleri dile getirdi: “Yaş düzenlemesi getiren yasada bir an önce çalışanların lehine olacak şekilde gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak, yaşa takılan emekliliğini hak etmiş çalışanların emeklilik haklarının verilmesini, Kamu çalışanı ve emeklilerinin maaşlarında fert başına düşen Gayri Safi Milli Hasılasın nispetinde ekonomik anlamda rahatlama yaratacak maaş artışlarının yapılmasını, toplu sözleşme masalarında bir türlü konuşulmayan veya konuşulsa dahi sonuçlandırılamayan kamu çalışanlarına dini bayramlarda olmak üzere yılda iki ikramiye verilmesini, Türk Silahlı Kuvvetlerinde faaliyet gösteren bir kamu sendikasının Şube Başkanı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli sivil memur personelin bu güne kadar görmezden gelinmiş, maaş, özlük ve sosyal haklarında bir an önce günün gerçeklerine uygun olarak gerekli düzenlemelerin yapılmasını Sayın Hükümet yetkililerimizden acilen talep ediyor ve bekliyoruz.”

Bu bağlamda gerek BAĞ-KUR’lu, gerek SSK’lı, gerekse de Emekli Sandığına tabi iştirak sahiplerinin geri dönük haklarını alabilmeleri adına gerekli yasal işlemler bir an önce yapılarak bazı aksaklık ve eksiklikler sebebiyle emek olamayanlara emeklilik hakkı kazanması için imkan sağlanmasını, Emekli sandığı iştirakçisi çalışanlar için fazla söz konusu olmasa bile; tıpkı BAĞ-KUR iştirakçilerinde olduğu gibi SSK’lı olarak çalışmış, yaşı tamamlamış maalesef eksik günü sebebiyle emekli olmayanlar için geriye dönük borçlanma imkanı getirilerek bu insanımıza da emeklilik hakkı verilmesi için gerekli çalışmaları bir an önce bu mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Sayın Hükümet yetkililerimizden tüm emeklilerimiz adına acilen talep ediyor ve bekliyoruz.

Bu vesileyle sizlerin aracılığıyla tüm İslam aleminin, Kocaeli’mizin, Gölcük halkımızın ve SİME-SEN üyesi olan veya olmayan tüm sivil memur arkadaşlarımızın mübarek Ramazan ayını bir kez daha tebrik ediyor, hepimiz adına hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

13002358_10208154228469368_5937100901625887124_o

 

                                                  

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.