DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Türkiye’miz genç nüfusuyla dünyada yıldız gibi parlıyor’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Türkiye’miz genç nüfusuyla dünyada yıldız gibi parlıyor’’

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL ve Ortaokulu’nun aile birliği, idarecileri ve öğrencileriyle bir araya geldi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL ve Ortaokulu’nun aile birliği, idarecileri ile sportif ve kültürel alanda başarı sağlamış öğrencileriyle bir araya geldi. Birliktelikte eğitim camiamızın ülkemizin geleceğine dönük ne kadar önemli olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Geleceğin hâkimleri, doktorları, mühendisleri, belediye başkanları, bakanları, milletvekilleri, tüccarları, iş dünyasının önemli ve başarılı isimleri inanıyorum ki; kentimizin okullarından mezun olacaktır. Türkiye’miz; genç nüfusu, yetişmiş insan gücüyle dünya üzerinde bir yıldız gibi parlıyor” dedi.

öğrencilerimizin ve hayırlı hizmetlerin yanında olduk

İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL ve Ortaokulu’nun okul aile birliği başkanı Mehmet Turan ve üyelerinin yanı sıra okul müdürü Muhammet Kocakaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette açıklamalarına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Çok şükür, dünya üzerinde pek çok ülkenin nüfusundan fazla öğrencimiz var. Yavrularımızın okuması, tahsil hayatlarını en güzel şekilde tamamlaması, hepimizin en büyük dileğidir. Bunun için gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Çocuklarımızın; kültürümüzü, örf ve adetlerimizi ve manevi değerlerimizi en iyi şekilde öğrenmeleri ve bunun yanı sıra dünyanın diğer ülkelerindeki gelişmeleri, takip etmeleri; asla geri kalmamaları gerekiyor. Çok şükür, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman, bütün öğrencilerimizin ve hayırlı hizmetlerin yanında olduk. Bundan sonra da yanında olacağız” diye konuştu.

 Kocaeli’nde okumak bir ayrıcalıktır

 Çağımızın bilgi ve sürat çağı olduğunu da vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu zamanda doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşan kazanıyor. Yavrularımızın da gelişen teknolojinin imkânlarını kullanarak kendilerini geliştirmesi, geleceğin liderleri olması en büyük amacımızdır. Bu amaçla, eğitim kurumlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Okullarımızın sosyal donatı alanlarını geliştiriyoruz. Alanı müsait olan okullarımıza Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak spor salonları, çok amaçlı basketbol sahaları inşa ediyoruz. İsteyen okullarımıza masa tenisi setleri veriyoruz. Çocuklarımızın, ruhen ve bedenen de gelişmelerine destek sağlıyoruz. Kocaeli’nde okumak, bir ayrıcalıktır dedirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

 BAŞARILI ELDE EDEN ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

 Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Türkiye´deki Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulluları arasında düzenlemiş olduğu 7. Arapça etkinlikleri yarışmalarında 3 dalda Kocaeli il birinciliği kazanan İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL ve Ortaokulu, bölge elemelerinde de 2 dalda birinciliği elde etti. Arapça hikaye canlandırma dalında bölge birincisi olan 6-A sınıfından Zeynep Özdemir, Türkiye birincisi olmasından dolayı tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu’na kısa bir gösteri de yaptı. Bu dalda geleneğin bozulmadığını da belirten okul müdürü Kocakaya, aynı dalda okullarının üst üste ikinci defa Türkiye birincisi olduklarını belirtti.

HER ALANDA BAŞARI ELDEN EDEN BİR OKUL

Arapça metin canlandırma dalında bölge birincisi olan 11-A sınıfından Merve Sümeyye Bostancı’nın Türkiye 4.’sü olmasının yanı sıra Evliya Çelebi öğrencilerinden 8-A sınıfından Şevval Yarar’ın 3. Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası (Turkish Open 2016) Poomse dalında birinciliği, 7-I sınıfı öğrencilerinden Ebrar Beşir’in 3. Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası 59 kiloda 1. olduğu bilgisi Başkan Karaosmanoğlu’na verildi. Öğrencilerin bu başarılarının özgüvenlerine büyük katkı sağladığını da belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Yetenekleri keşfetmek idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve eğitime gönül vermiş herkesin üzerine bir görevdir. Bununla birlikte, okullarımızın çevredeki spor kulüpleriyle ilişki içerisinde olmasını tavsiye ediyorum. Bizler zaten okullarımıza spor malzemesi noktasında yardımcı oluyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HSNC9714 HSNC9718 HSNC9740 HSNC9781 HSNC9794

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.