DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Yıldırım, İlçe Protokolünü İftar Yemeğinde Ağırladı

Başkan Yıldırım, İlçe Protokolünü İftar Yemeğinde Ağırladı

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, ilçe Protokolüne Şirin Kaptan tesisinde iftar yemeği verdi.

 Katılım oldukça yoğun oldu

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Cumhuriyet Baş Savıcısı Zafer Birinci, Cumhuriyet Savcıları Serkan Başaran ve İdris Güllüce, Emniyet Müdürü Coşar Özler, Ak Parti ilçe Başkanı Recep Demirel, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Aydın, Gençlik Kolları Başkanı Adem Özgüneş MHP ilçe Başkanı Çetin Öksüz, Altınkemer sahibi Başpehlivanlardan Ahmet Taşçı, siyasi parti temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri başkanları, mahalle ve köy muhtarları, ilçede görev yapan yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tarafından Şirin kaptan tesisinde düzenlenen iftar yemeğinde Başkan Yıldırım, davetlileri kapıda tek tek karşılayarak katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Program Türkiye Kuran-ı Kerim Okuma Birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz’ın kuran tilaveti ve ezan okumasıyla başladı.

Yıldırım, “Ama bizde inanan insanlar olarak kıyamete kadar bu saldırılara gereken cevabı vereceğiz”

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yaptığı konuşmada, “Sevgili davetliler, değerli misafirler öncelikle davetimizi kırmayıp bizleri burada şereflendirdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sözlerime başlamadan önce iftardan önce güzel sesiyle bizlere kuran tilaveti sunan daha sonrada ezanımızı okuyan Türkiye Kuran-ı Kerim Okuma Birincisi Hafız Kardeşimiz Mustafa Özyılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Rabbimize şükürler olsun yine böyle güzel bir iftar sofrasında bizleri saadet, huzur ve mutluluk içerisinde buluşturdu. Ama maalesef dünya böyle değil, maalesef herkes bizim kadar güzel iftar sofralarına sahip değil. Özellikle birliğin, beraberliğin, sevginin ve kardeşliğin çok fazla olması gereken bu günlerde hem Türkiye’mizde hem de Müslüman coğrafyasında çok büyük katliamlar yaşanıyor. İnanlara karşı yapılan bu saldırılar İslamiyet’in doğuşundan kıyametin koptuğu ana kadar devam edecek, hiç bitmeyecek. Ama bizde inanan insanlar olarak kıyamete kadar bu saldırılara gereken cevabı vereceğiz. Bu güzel mübarek aylarda bile içimizde ki hainler rahat durmuyor. Öyle güzel bir coğrafyaya sahibiz ki dünyanın merkezi olan Anadolu topraklarına hakim olan bu millete her daim düşmanlık besleyen bir kitle var. Dünya üzerinde dostumuz yok, bunu biliyoruz, her ülkenin bizim topraklarımız üzerinde bir emeli var. Ama maalesef dünyada bizim kadar içinde hain besleyen başka bir millet de yok, sanatçısı, akademisyeni, siyasetçisi bütün hainlerini kusmak için fırsat bekliyorlar. En ufak bir fırsatını bulduklarında da bu milleti olması gerektiği yerden uzaklaştırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bizi birleştiren en önemli faktör inancımız, inanç doğrultusunda çevrelediğimiz bu coğrafyada birbirimize sarılır, kucaklar, anlayışla, saygı ve sevgiyle bir şeyler yapmaya çalışırsak bizim önümüze geçecek başka bir millet yok. Bunu bildikleri için bizi içten içe çökertmeye çalışıyorlar.”

“Ülkemizi asla bölüp parçalayamayacaklar, bunu denediler başaramadılar”

“Zamanında denediler, Çanakkale boğazında bu ülkeyi parçalamak üzerine tüm dünya üzerimize geldi. Ama hamd olsun ki tarihin gördüğü en büyük lider ve komutanlarından biri Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları sayesinde bu topraklarda ki insanların metaneti, direnci, inancı sayesinde emellerine ulaşamadılar. Dışarıdan yıkamadıkları bu milleti içeriden parçalamak üzerine kurulan oyuna da başladılar, hiç boş durmadılar. Her an bizi bölmek için aramıza soktukları nifak tohumlarını bugün en yüksek derecede harekete geçirdiler. Yine inançlı bir toplumuz ki bize bu kadar yapılan saldırılara rağmen yıkılmadık ve yıkılmayacağız. Önemli olan birliğimizi ve beraberliğimizi korumak. Bugün bu ortamı bizlere sağlayan aslında bu ülkenin bilinmeyen Güneydoğuda ve çeşitli yerlerde hayatlarını bu ülkenin evlatları rahat yaşasın diye siper eden başta Mehmetçiğimiz, emniyet kuvvetlerimiz ve onlarla beraber mücadele eden bütün arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize acil şifalar diliyorum.Şunu bilmeliler ki bu ülkede yaşamanın bir bedeli olduğunu biz biliyoruz. Bu topraklar kolay topraklar değil. Bu topraklara sahip olmanın bedelini geçmişte ödedik, bugün ödüyoruz ve ebediyen de ödeyeceğiz. Hiç kimse bizi yıldıramayacak, bizi üzen birbirimize karşı olan inancımızın, sevgimizin, muhabbetimizin kopması, eğer bunu başarırlarsa o zaman bizler yok oluruz. Bu güzel toprakların en güzel köşesinde yaşamayı Allah bizlere nasip etti. İşte karışınızda Türkiye Cumhuriyet tarihinin yapılan en güzel eserlerinden birisi Osman Gazi Köprüsü, bir şehir demiyorum 20 milyonluk bir ülke İstanbul’a komşu olacak bu ilçemiz. Eğer kıymetini bilirsek Gelecekte çok parlak günler var, eğer hata yaparsak kültüründen uzaklaşmış,  talan edilmiş, anlamsız bir insan yığını alanına dönüşürüz. O zaman Karamürsel olması gerektiği yerden çok uzak bir yere gider. Sevgili hemşerilerim her ortamda bu uyarıları yapıyorum, biz fiziksel olarak coğrafyamızı bu gelecek insanlara göre hazırladık. Ama Karamürsel’in yerleşik kültürünü korumak hepimizin görevi, Karamürsel’de 72 vilayetten kardeşimiz yaşıyor. Karamürselli kültürü altında yoğrulmuş bu insanlarımız burada huzur, mutluluk ve kardeşlik prensibi altında yaşıyor.  Eğer bu kültüre bizler sahip çıkarsak buraya daha sonra gelecek kardeşlerimiz bu sağlam kültür ile karşılaşırlarsa buna adapta olurlar. Ama biz sağlam durmazsak, Karamürselli kültürünü bir kenara bırakıp kişisel menfaatlerimizi ön plana çıkartırsak çok çabuk parçalanırız.

 

“Toplum polisini kendisi oluşturması lazım”

 

“Karamürsel’de yaşanan her şeyde hepimizin vebali var. Daha geçtiğimiz günlerde Karamürsel’de genç bir kardeşimiz uyuşturucu kurbanı oldu. Bu çocukta hepimizin vebali var, başta ben olmak üzere, o çocuk yarın bizden hesap soracak, “Siz sorumluydunuz” diyecek. Bir yere bakan olmak çok kolay, belediye başkanı, siyasi parti başkanı, dernek başkanı olmak güzel de bu koltukların vebalini ödemek de bizlere düşüyor. Biz hep beraber bir araya gelip Karamürsel’de ki uyuşturucu baskınına karşı harekete geçmezsek yarın öbür gün bunun sorumluluğunu taşırız. Emniyet tek başına bir şey yapamaz, herkesin başına bir polis dikemez. Toplum polisini kendisi oluşturması lazım. Bu sadece bir örnek, burada ifade etmek istediğim şey, toplumda ki her türlü kötü alışkanlığa karşı birlikte olmamız gerekiyor.”

BAŞSAVCI BİRİNCİ’YE KARAMÜRSEL KADIRGASI

Sevgili misafirler bizler hancıyız. Hancı olarak Karamürsel’de birçok bürokrat büyüğümüzü, arkadaşımızı, kardeşimizi misafir ediyoruz. Görevlerini icra etmek için buraya geliyorlar ve zamanı geldikleri zaman da tarih olup gidiyorlar. Birçok arkadaşımız gelip gidiyor ama maalesef çok azı iz bırakıyor. Ve aramızda iz bırakarak gidecek bir arkadaşımız var, tayini yeni çıktı. Sayın başsavcımız Zafer Bey’e Karamürsel’i anması adına Karamürsel Kadırgasını hediye etmek istiyorum” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Birinci ise Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür ederek, “Karamürsel’in Marmara bölgesinde çalışabilecek en güzel yerlerden biri, burada çalıştığım süre içerisinde güzel günler geçirdik. Ben Belediye Başkanımızı bir ağabey olarak görüyorum. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin” dedi. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tarafından düzenlenen iftar yemeği, ilçe müftüsü Yılmaz Küçük ’ün yaptığı duayla sona erdi.

IMG_6861 IMG_6864 IMG_6855

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.