DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Bu çilekler verimi arttırdı maliyeti azalttı

Bu çilekler verimi arttırdı maliyeti azalttı

Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Albion çeşidi çilek fideleri ile örnek bahçeler oluşturuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal destekleme projeleri kapsamında kent genelindeki çiftçilere destek olmaya devam ediyor. 2013 yılından itibaren sürdürülen çalışmalar kapsamında çilek üretimi yapan çiftçilere yönelik 147 bin 800 adet albion cinsi çilek fidesi dağıtıldı. Damla sulama borusu, Malç naylonunun da dağıtıldığı örnek hizmet ile çiftçilerin çilek verimi arttı ve maliyetleri düşmüş oldu.

ALBİON ÇİLEK FİDELERİ

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Kocaeli çiftçisini pazar değeri yüksek ve verimli alternatif ürünlere yönlendirmek için projelerini sürdürüyor. Bu kapsamda verim ve lezzet bakımından örnek olan Albion Çilek çeşidi, ziraat odasına üye veya çiftçilik belgesi ve tapu beyanı olan ya da Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kaydı bulunan veya kooperatif üyesi olan çiftçilere dağıtılıyor.

147 BİN 800 ADET DAĞITILDI

Kocaeli’nde örnek bahçeler kurularak, Albion çeşidi çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını sağlayan proje kapsamında, bu güne kadar 147 bin 800 fide dağıtımı yapıldı. Damla sulama borusu, Malç naylonunun da dağıtıldığı proje ile daha önce 1 dekardan 1 buçuk ila 2 ton verim alındığı çilek tarlalarından 3,5 – 4 ton çilek verimi alınmaya başlandı.

MALİYETLER DE AZALDI

Hastalıklara dayanıklı, birim alandan yüksek verim alınan, saklama ve pazar koşullarına dayanıklı olan Albion çilek çeşidi ile maliyetler de en aza indirgenmiş oldu. Çiftçilerin memnuniyetini kazanan projeler ile tarımsal üretim ve faaliyetlerin maliyetleri en az yüzde 50 azalarak daha verimli ve karlı hale getirilmesi sağlandı.

2 3 4 1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.