DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Engelleri sporla aşacaklar

Engelleri sporla aşacaklar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin spor yapmalarını amaçlayan yeni bir projeyi hayata geçirdi

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kocaeli il sınırları içinde yaşayan 04 ve 18 yaş arası engelli bireylerin özgüvenlerini güçlendirip sosyal hayata uyumlarını kolaylaştırmak, yaşam kalitelerini yükseltmek için yeni bir proje başlattı. Halter ve bilek güreşi branşına katılacak bedensel engelli bireylerde ise 04 – 25 yaş aralığı tercih edildiği “Aşmak İçin Hareket Projesi” ile engelli bireylerin” bende varım” demesini sağlanacak.

SPOR DALLARI

“Aşmak için Hareket” adı altında hayata geçirilen projeden tüm engel grupları faydalanabilecek. Engelli bireyler uzman antrenörler eşliğinde bireysel özelliklerine uygun branşlara yönlendirilecek. Atletizm, Boccia, Goalball, Judo, Ağırlık kaldırma( Halter – Bilek Güreşi), Yüzme, Masa tenisi, Oturarak voleybol, Okçuluk branşlarının yer aldığı anlamlı proje ile engelli bireyler güçlükleri aşmak ve hareket etme bilincini kazandırmak için uygulanan yardımcı egzersizler yapacak. Engelli bireyler, yer aldığı spor dalı ile özel şampiyonlara da hazırlanacak.

İLK YIL 500 KİŞİ

Engelli bireylere spor yaparak farkındalık oluşturulacak proje kapsamında ilk yıl 500 kişiye ulaşılması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü ile işbirliği içinde yürütülecek proje sayesinde denge ve koordinasyonun gelişmesine yardımcı olmak, eklem rahatsızlığından dolayı eklemlerin bozulma oranını azaltmak, Kalp damar dolaşımını geliştirmek, Obezitenin önüne geçmek gibi önemli faydalar sağlanacak. Proje ile ayrıca engel gruplarına göre raporlar istenecek. Bu kapsamda engel gruplarına göre EKG, atlantaoksiyel eklem filmi, doktordan alınacak sağlık raporu, kemik ölçüm testi, kalp grafiği, solunum testi.

Engelleri sporla aşacaklar

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.