DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ERMENİ SOYKIRIMI İDDİLARI YALANDIR

ERMENİ SOYKIRIMI İDDİLARI YALANDIR

“Nutuk’u okumadan ve anlamadan gerçeğin anlayamazsın”

Vatan Partisi Eski İlçe Başkanı Gürsel Albayrak, geçtiğimiz gün Alman Parlamentosu’nda kabul edilen Ermeni Soykırım Yasası hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, Ermeni gerçeklerinin Atatürk’ün Nutuk kitabında gerçekleriyle yazdığını belirterek Türk halkını Nutuk kitabını dikkatle okuması gerektiğine dikkat çekti.

Kendisi ile yaptığımız röportajda konu hakkında değerlendirmesini aldığımız Albayrak,şu sözleri dile getirdi: “Şimdi diyoruz ki? Almanya şaşırma, sabrımızı taşırma… Alman Parlamentosunun Ermeni soykırım tasarısını kabul etti. Yalnız herkesin bilmesi gereken (Atatürk’ün CHP’nin İkinci Kurultayında, 20-25 Ekim 1927 tarihlerinde okuduğu Büyük Nutuk)Atatürk’ün Ermeni soykırımı iddiaları hakkındaki görüşlerini hatırlayalım:

İşte Ermenilerin yaptıkları vahşetin çıkış noktası

“Şüphe etmemek gerekirdi ki, Ermeni kıtali konusundaki sözler, gerçeğe uygun değildir. Aksine, güney bölgelerinde, yabancı kuvvetler tarafından silahlandırılan Ermeniler, gördükleri koruyuculuktan cesaret alarak bulundukları yerlerdeki Müslümanlara saldırmaktaydılar. İntikam düşüncesiyle her tarafta insafsız bir şekilde öldürme ve yok etme siyaseti gütmekteydiler. Maraş’taki feci olay bu yüzden çıkmıştı. Yabancı kuvvetlerle birleşen Ermeniler, top ve ağır makineli tüfeklerle Maraş gibi eski bir Müslüman şehrini yerle bir etmişlerdi. Binlerce çaresiz ve suçsuz ana ve çocukları işkenceyle öldürmüşlerdi. Tarihte bir benzeri görülmemiş olan bu vahşeti yapan Ermenilerdi. Müslümanlar yalnız namuslarını ve canlarını korumak için karşı koymuş ve kendilerini savunmuşlardı. Yirmi gün süren Maraş soykırımında, Müslümanlarla birlikte şehirde kalan Amerikalıların, bu olay hakkında İstanbul’daki temsilciliklerine çektikleri telgraf, bu faciayı yaratanları, yalanlanamayacak bir şekilde ortaya koymaktaydı.”

“Müslümanlar canlarını ve bağımsızlıklarını korumaktan başka bir şey düşünmüyordu”

Adana ili içindeki Müslümanlar, tepeden tırnağa kadar silahlandırılan Ermenilerin süngülerinin baskısı altında her dakika öldürülmek tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyorlardı. Canlarının ve bağımsızlıklarının korunmasından başka bir şey istemeyen Müslümanlara karşı uygulanan bu zulüm ve yok etme politikası, uygar dünyanın dikkatini çekecek ve onları insafa getirecek nitelikteyken, aksinin yapıldığını iddia ederek ondan vazgeçilmesini isteme gibi bir teklif nasıl ciddi olarak kabul edilebilirdi?” Ne yazık ki şimdiki CHP’nin içinde bu konuya taraf Milletvekilleri avuçlarını ovuşturuyor. Almanya Federal Meclisi sözde Ermeni Soykırım tasarısını kabul etti. Karar tasarısında, Osmanlıların sadece Ermenilere değil Süryanilere, Keldanilere ve diğer azınlıklara da soykırım uyguladıkları iddia ediliyor. Oysa Osmanlı da azınlıklar sarayda saltanat sürerken, Osmanlı yöneticileri Türkleri etrak-ı bi idrak “ anlayışı kıt Türkler” olarak nitelendiriyorlardı. Türkiye’deki nemelazımcı siyasetçilerin basiretsizliği ve dış politikası süreci bu hale getirdi. Türkiye şimdi derhal, Alman büyükelçisini sınır dışı etmeli, büyükelçimiz geri çekilmeli, mülteci anlaşmasını iptal etmeli, ülkemizde bulunan Alman asker ve askeri uçaklarını İncirlik’ten göndermeli. Derhal derhal derhal.” dedi.

13325517_1268336206534214_392746375326787245_n

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.