Gölcük’te kitap okuma teknolojiye yenildi

İlçemizin birçok yerinde kitap evi ve kırtasiyeler bulunuyor. Bu kırtasiyeler yalnız okul gereçleri değil birçok kitap’a da ev sahipliği yapıyor. Gölcük’te okuma oranı hakkında ilçemizdeki kitap evleri ve kırtasiye sahipleri ile röportaj yaparak bilgi aldık. Ortaya çıkan görüntü ise gerçekten tedirgin edici. Gençler orta yaşlı vatandaşlara oranla kitap okumazken, kitap teknolojiye ne yazık ki yenilmiş durumda.
Satıcı, “Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak zaruridir”
İlçemizde en büyük kırtasiyelerden biri olan Hakikat kırtasiye çalışanlarından Abdülkadir Satıcı ile yaptığımız röportajda şu sözleri dile getirdi: “ilçemizde maalesef kitap okuma kitlesi çok az, gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak çok zor. Günümüzde teknoloji ön planda olduğu için okuma alışkanlığı geriledi. Kitap okuma alışkanlığı orta yaş kitlesini kapsıyor. Yalnız bu kişiler ise güncel romanlar ve filme konu olan romanlar okuyor. Bazı öğretmenlere buradan teşekkür ettiğimizi bildiririz. En azından öğrencilere kitap öneriyor onlarda bu kitapları alıyor. Şimdi ise en fazla sattığımız kitaplar tarihe dayalı ve Diriliş Ertuğrul filminden sonra kayı boyu romanları çok satılıyor. Yani kitap okuma alışkanlığı çok yüksek değil çokta düşük değil” dedi.
“Kitaplara gençlerin ilgisi oldukça az”
İlçemizin sevilen ve tercih edilen kitapevlerinden birisi olan Derya Kitap Evi Çalışanları yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Gençlere oranla orta yaş insanlar kitapların kıymetini daha iyi biliyorlar. Gençlerden çok küçük bir bölümü ne yazık ki kitaba ilgi gösteriyor. Ancak orta yaş dediğimiz insanlar edebi eserlere nazaran daha çok filme konu olan romanlar ve aşk konulu kitaplara daha fazla yöneliyor. Gölcük’te okuma oranı ne yazık ki ortalamanın oldukça aşağısında” dedi.