DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hürriyet’ten “teröristler kadar gururlu ve onurlu olmalıyız” sözlerine sert çıkış

Hürriyet’ten “teröristler kadar gururlu ve onurlu olmalıyız” sözlerine sert çıkış
26.06.2016
1.233
A+
A-

Hürriyet’ten “teröristler kadar gururlu ve onurlu olmalıyız” sözlerine sert çıkış

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “teröristler kadar gururlu ve onurlu olmalıyız” sözlerine sert yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur” şeklindeki sözlerine CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’ten yanıt geldi; “Kaç insanı katledince onur madalyasına layık olunuyor?”

PUSUDA BEKLEYEN SAVCILAR NEREDE?

Milletvekili Hürriyet, o sözlere yönelik olarak açıklamasına devam ederek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkenin birliğine bütünlüğüne değil ayrıştırmaya, ötekileştirmeye vurgu yapan sözler söylemeye devam ediyor. Türkiye’de yaşayan insanları birbirine karşı kışkırtmaya yönelik bir tutum izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sefer de terörü ve teröristi öven söylemlerini ekledi. Bu güzel ülkenin vatandaşlarının seviyesini teröristlerin seviyesine göre ölçekleyen Cumhurbaşkanının sözlerini kınıyorum. Türk Ceza Kanununa göre terörü ve teröristi övmek suçtur. Her sözden bir suç çıkarıp bir fezleke düzenleyip yollamaya çalışan savcıların bu konuda ne yapacağını gerçekten merak ediyoruz” dedi.

ASIL ONUR SAHİPLERİ GÜVENLİK GÜÇLERİDİR

1 Haziran seçimlerinden bugüne kadar 600 şehit verdiklerini de sözlerine ekleyen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “2002 yılında 7 şehit veren Türkiye, 7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar 1 yılda 600’e yakın şehit verdi. Sormak istiyorum, vatan evlatlarımızı kara toprağa düşüren teröristler mi onurlu ve gururludur? Ankara garını patlatarak 100’den fazla insanımızı katledenler, Merasim Sokak’ta 27 sivil yurttaşımızı ve askerimizi öldürenler mi; yoksa 11 insanımızın katledildiği Vezneciler saldırganları mı daha onurludur? Asıl onur ve gurur sahipleri, vatanı için canlarını hiçe sayan güvenlik güçlerimizdir.

 

Fatma Kaplan Hürriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.