DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kamulaştırılacak Denizevler Mahallesi sakinleri konuştu DEĞERİNİ ALMADAN ASLA

Kamulaştırılacak Denizevler Mahallesi sakinleri konuştu  DEĞERİNİ ALMADAN ASLA

Kamulaştırılacak Denizevler Mahallesi sakinleri konuştu

DEĞERİNİ ALMADAN ASLA

Gölcük Belediyesi tarafından uzun zamandır üzerinde çalışılan projelerin hayata geçirilmesi için acil kamulaştırma kararı alındı. Karar 10 Haziran tarihli resmi gazete yayınlandı. Yayınlanan Resmi Gazete’de ilçemizde Kavaklı, Denizevler Mahallesi, İhsaniye, Hisareyn, Yenimahalle, Dumlupınar, Saraylı ve Merkez Mahallelerinde belirlenen alanlar kamulaştıracak. Peki, bu kamulaştırma kararını vatandaşlar nasıl karşıladı? Bu soruyu ilçemizde durumu en çok merak eden Denizevler Mahallesi sakinleri ile konuştuk. Mahalle Sakinleri alınan karara sert tepki gösterdi ve evlerinden çıkmak istemediklerini dile getirdiler.

Ortak söylem; “Hakkımızı Verin Çıkalım”

Gölcük’te kamulaştırılacak alanlar 10 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Karara göre ilçemizde Kavaklı, Denizevler Mahallesi, İhsaniye, Hisareyn, Yenimahalle, Dumlupınar, Saraylı ve Merkez Mahalleleri’nde belirlenen alanlar kamulaştırıldı. Kamulaştırma kararını ilçemizde durumu uzun zamandır merak edilen Denizevler Mahallesi sakinleri ile görüştük. Gazetemiz Muhabiri Arif Öztok Denizevler Mahallesi sakinleri ile birebir görüşerek karar hakkında düşüncelerini dinledi. Mahalle sakinleri Denizevler bölgesinin çürük olmadığını iddia ederek, evlerini vermek istemediklerini ifade etti. Mahalle sakinlerinin ortak söylemi, “Evlerimizin gerçek değeri verilmeden, evlerimizden asla çıkmayacağız” oldu.

Yaşar Kart, “Devletimiz hakkaniyetle kamulaştırma yapsın”

Denizevler Mahallesi’nin Yaşar amcası Yaşar Kart, ile yaptığımız röportajda çıkan kamulaştırma kararı hakkında şu düşüncelerini dile getirdi: “Denizevler Mahallesi’nde 610 mertekarelik evim var. Devlet bunun 150 metrekaresini yola kesti ve bana kestiği 150 metrekare arsamın parasını ödemedi. Şimdi evlerinizi kamulaştırdık, çıkın diyorlar. Devletimizin bizi bu şekilde mağdur etmesi asla doğru değil. Burayı 30-40 yıl büyük emekler vererek çalıştığım parayla yaptım. Ama görüyorum ki bizleri mağdur ederek bu bölgeyi kamulaştırmışlar. Sizlere bir ilginç bir şey daha söyleyeyim. Buraya Ankara’dan gelen görevliler evin içine dahi bakmadan, sadece dışarıdan aldıkları ölçüler ile evimize değer biçtiler. Böyle bir hesap yöntemi nerede görülmüş? İlla ki bunları mahkemeye mi vermek lazım. Ama Avukatlardan öğreniyorum ki devlet bu konuda istediğini yaparmış, kamulaştırdığı evin parasını kendi belirlermiş. Gerçekten bu gasp değil de nedir? Bizler devletimizden hakkaniyetle kamulaştırma yapmalarını istiyoruz. Bana 90 metrekarelik 5 ev veriyorlar. Peki benden razı olmadan aldıkları 150 metrekarelik arsam ne olacak. Ben buralıyım dolayısıyla da burayı çok iyi bilirim. Geçmişte buranın zemini hakkında araştırma yapılmış ve zemin çürüktür diye bir rapor çıkmamıştı. Kimse bizi aptal yerine koymasın. Bizler hakkımızı istiyoruz. Hakkımızı verirlerse eyvallah der çıkarız fakat hakkımızı alamazsak evlerimizden çıkmak istemediğimizi herkesin bilmesini istiyorum” diyerek tepkisini ortaya koydu.

“Denizevler Mahallesi sakinleri bu karara razı değil”

Mahalle Sakini Ahmet Ünlü ile yaptığımız röportajda ise Ünlü, şu sözleri dile getirdi: “50 yıldır buradayım. Denizevler Mahallesi sakinleri olarak son 4-5 yıldır çok çile çekiyoruz. Şimdi evlerimizin kamulaştırma kararı neticesinde evlerimizin elimizden alınacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Yaşar bey’in de söylediği gibi Ankara’dan buraya görevli gönderdiler. Görevliler evlerimizin içlerine bakmadan sadece dışarıdan ölçü alarak evimize değer biçtiler. Kimse bizi mağdur etmesin. Malımıza önce değerini ver sonra elimizden al. Benim soyadımı komşunun soyadı ile karıştırdılar. Komşumun evini benim evim diye gösterdiler. Bende Ankara’daki görevlileri aradım ve durumumu anlattım. Sağolsun rica minnet sorunum çözüldü. Aslında bu durum işlerini iyi yapmadıklarını ortaya koyuyor. Yani bu şekilde yapılacak kamulaştırma doğru değil. İnsanların canını acıtmak, onları sıkıntıya atmak kul hakkına girer. Bizler evlerimizin gerçek hakkı ödenmeden evlerimizden çıkmak istemiyoruz. Şöyle ki adamın birisinin tavuk kulübesine, elimizden aldıkları evlerimizin değerinde para veriyorlar. Bizler buna karşı çıkıyoruz. Adaletsiz kamulaştırmak doğru değil. Bizlere yazık değil mi? Yetkililer ve devletimiz şunu bilmeli ki Denizevler Mahallesi Sakinleri bu karara razı değil!!!” dedi.

Yıldırım, “Bu mahallenin kamulaştırılması için kimseyle diyaloğa girilmedi”

Mehmet Yıldırım ile yaptığımız röportajda Yıldırım, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Denizevler Mahallesi Sakinleri olarak bizler mahallemizde kamulaştırma yapılmasını istemiyoruz. Şayet bu kamulaştırma hakkıyla olacaksa eyvallah deriz. Benim burada oturduğum evim merkeze yakın, deniz kenarında. Beni tapulu evimden çıkartıp, dağın tepesinde yapacakları evlerde mi oturtacaklar. Bu durum bizleri mağdur etmez mi? Oradan çarşıya inmek 4 kişilik bir aile için sadece günlük 20-30 lira tutar. Bizler bu durumu yaşamak istemiyoruz. Evlerin değerini neye göre hesaplıyorsun? Evime neye göre değer biçtin? Bu sorular bizlere tam açıklanmadıkça kafamızda soru işaretleri kalacaktır. İnanın Denizevler Mahallesi’ni kamulaştırmak için kimseyle diyaloğa girilmedi. En azından bizlerinde düşünceleri dinlenseydi. Bence buradaki amaç Denizevler Mahallesi sakinlerini düşünmek değil, sadece Ford’a yarar sağlamak. Daha önceden bu bölgenin zemininin çürük olmadığını Adapazarı Mahkemesi’nde görülen dava ile ispatlamıştık. Fakat o dönemin bürokrasileri araya girdi ve kararı temyiz’e götürdüler. 2 ay sonrada alınan karar bozuldu ve konu bugünlere kadar getirildi. Şimdi soruyorum vatandaş olarak bana devletin tanımını yapsınlar??? Devletin görevi vatandaşın malını, canını, evini, namusunu korumak değil midir? Fakat görüyorsunuz ki devlet bizi mağdur ediyor. Sayın Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş daha önce televizyonlara ve gazetelere çıkıp bu konu hakkında kimseyi mağdur etmeyeceğiz diyordu. Şimdi ne oldu peki? Bu mahallede yaşayanlar mağdur olmuş durumdalar” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Ahmet önlÅ kamulaütçrçlan evler 2 kamulaütçrçlan evler 3 kamulaütçrçlan evler Mehmet Yçldçrçm

????????????????????????????????????

 

YORUMLAR

  1. Baris Ertop ve Mürvet Ertop dedi ki:

    golcuk deniz evler okul caddesinde bulunan 3 katlı babamda kalan evimiz kamulaştır madan dolayı haksızlıklara madur kalmışız pafta no 2 parsel no 1940 ve 285m bulunan 3 katlı evimizin bedeline 2 kat vererek birkatımızı ortadan kayboluyor bu gibi haksızlıklara karşı madürüyetimizin yetkililerden düzetilmesini arz ederim