DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KARAOSMANOĞLU’DAN İZMİT’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU MESAJI

KARAOSMANOĞLU’DAN İZMİT’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU MESAJI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İzmit, 28 Haziran 1921’de Türk ordusunun şehre girişiyle 3 yıl süren İngiliz ve Yunan işgalden kurtarılmıştı.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin 28 Haziran 1921’de Yunan ve İngiliz işgalinden birlik içinde verilen büyük bir mücadele neticesinde kurtarıldığını belirtti.

“Adalet, özgürlük ve eşitlik duygularını tatmin edecek anlayışla mücadelemize hep birlikte devam etmek durumundayız”

Başkan Karaosmanoğlu, uğranan zulüm karşısında esarete ve işgale alışmamış olan ve bunu kabullenemeyen yürekli ve imanlı halkın, kurtuluş meşalesini Servetiye Cephesi’nde, Kandıra sahillerinde Yahya Kaptanla, Kara Fatma’yla, Servetiye Şehitleriyle ve nice isimsiz kahramanla birlikte yakarak, özgürlüğünü kazandığını ifade ederek, şöyle konuştu:”Bu eşsiz coğrafyada yüzyıllarca beraberlik ve kardeşlik içinde birlikte yaşamış, vatanı ve özgürlüğü için cephelerde savaşmış bu uğurda sayısız şehit ve binlerce gazi çıkartmış olan bir vatanın evlatları olarak, Ülkemiz için bugünde her zamankinden daha çok fedakârlıklara katlanmak mecburiyeti ile karşı karşıyayız. Ülkemizin her türlü işgalden korunması amacında gösterilecek her türlü gayrette birlik ve bütünlüğümüzün korunması asıldır. Bin küsur yıllık müşterek bir tarih ve coğrafya bilinciyle her türlü farklılıklarımıza rağmen insan üst kimliğiyle her birimizin Adalet, özgürlük ve eşitlik duygularını tatmin edecek anlayışla mücadelemize hep birlikte devam etmek durumundayız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi bir kere daha rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyor, ülkemiz için birlik beraberlik, tüm insanlık için barış ve kardeşlik temenni ediyorum. Allah, bu millete bir daha büyük acılar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin… İzmit’imizin kurtuluşunun 95’inci yılı kutlu olsun” dedi.

IMG_3137

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.