DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

kartınızın vizesini yaptırmayı unutmayın

kartınızın vizesini yaptırmayı unutmayın

Öğretmen İndirimli Seyahat Kartı bulunanların 1 Temmuz’a kadar vize işlemlerini yaptırması gerekiyor

Öğretmenler, indirimli seyahat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü tarafından yürürlükte olan Seyahat Kartları Yönetmeliği gereği, görev yapan öğretmenlerin vize işlemlerini yapmaları konusunda uyarı yapıldı. Vize işlemleri yapılmayan Kent Kartlar, Öğretmen İndirimli Seyahat Kartı yerine tam ücretten ücretlendirilecek.

OTOMATİK VİZE

Yönetmeliğe uygun görev yapan öğretmenlerin bilgilerinin YÖKSİS ve MEBSİS web servisleri aracılığı ile Kent Kart dolum noktalarına bağdaştırıldığını dile getiren yetkililer, bakiye yüklemesi esnasında “Görev yeri belgesi” ibraz etmeden otomatik olarak vize işlemi yapılması sağlanacağının altını çizdi.

SON TARİH 1 TEMMUZ

Vize işlemlerinin 1 Haziran’dan itibaren başladığını kaydeden Büyükşehir Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü yetkilileri, şu ana kadar 2 bin adedinin vizesinin yapıldığını, kalan Öğretmen Seyahat Kartlarının vize işlemlerinin 1 Temmuz 2016 tarihine kadar yapılması gerektiğini ifade etti. Bu tarihe kadar vize edilmeyen öğretmen kartlarının tam tipine dönüştürüleceğini belirten yetkililer, öğretmenlerin bu tarihe kadar seyahat kartlarını Kent Kart dolum noktalarından bakiye yüklemek kaydı ile gerçekleştirmelerinin bilgisini verdi.

VİZE İÇİN İSTENENLER

Seyahat kartları birimlerinden Seyahat Kartları Yönetmeliği gereğince görev yapan fakat herhangi bir sebeple otomatik vize işlemi yapılamayan ve vizeye tabi olmayıp tam tipine dönüşen kartların, Seyahat Kartları Birimleri tarafından vizesi yapılıyor. Öğretmenler, yeni tarihli görev yeri belgesi ve Öğretmen Seyahat Kartları ile birlikte birimlere müracaat ederek seyahat kartlarını güncelleyebiliyor. Öğretmen vize işlemleri ücretsiz olup hiçbir bayi vize ücreti talep etmiyor. Öğretmen Seyahat Kartı otomatik ödeme talimatına tabi ise yukarıda belirtilen usullere uygun olarak bir kereye mahsus dolum noktalarından seyahat kartına bir miktar para yükleyerek veya görev yeri belgesini birimlere beyan ederek vize işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

KİMLER FAYDALANABİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.06.2014 tarih ve 331 sayılı kararı ile yürürlüğe giren Seyahat Kartları Yönetmeliği’nde “Devlet okullarında örgün eğitim kapsamında 657 sayılı yasaya göre görev yapan öğretmenleri, ücretli ve Usta Eğitici olarak ve YÖK’ te Öğretmen ve öğretim öyesi olarak görev yapan öğretmenleri, MEB’e bağlı örgün eğitim kapsamında özel okullarda görev yapan öğretmenleri, Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde görev yapan öğretmenleri, Büyükşehir’e bağlı KO-MEK bünyesinde görev yapan öğretmenleri ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kuran Kursu Öğreticilerini kapsıyor. Bu kapsamlar dışında faaliyet gösteren kurslar ve merkezlerde görev yapan personeller Öğretmen İndirimli Seyahat Kartı hakkından faydalanamazlar” hükmü yer alıyor.

2 3 1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.