DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÖĞRENCİLERİMİZİN GÖLCÜK’TEKİ LİSELERE TERCİH YAPMALARINI İSTİYORUM

ÖĞRENCİLERİMİZİN GÖLCÜK’TEKİ LİSELERE TERCİH YAPMALARINI İSTİYORUM

 Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’dan TEOG Çalışmaları hakkında açıklama

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme işlemleri 15 Temmuz 2015 – 25 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacağını ifade ederek, yerleştirmeye esas puanların, okulların yüzdelik dilimleri ve kontenjanların ise 29 Haziran 2016 Çarşamba günü açıklanacağını belirtti.

TEOG Tercih ve Yerleştirme işlemleri ne zaman açıklanacak?

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, yayınladığı açıklamasında, “Ortaöğretim Kurumları Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme işlemleri 15 Temmuz 2015 – 25 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Yerleştirmeye esas puanlar, okulların yüzdelik dilimleri ve kontenjanlar ise 29 Haziran 2016 Çarşamba günü açıklanacaktır.

Her öğrenciye 25 okul tercih hakkı verilecek ve yedek yerleştirme yapılmayacak

Her öğrenciye 25 okul tercih hakkı verilecek ve yedek yerleştirme yapılmayacak. Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencilerin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yapmış olanlar tercih hakkını kullanmış sayılacak. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.” dedi.  Ayrıca, “Özel okullarının kayıt işlemlerinin 30 Haziran 2015-14 Temmuz 2016 tarihleri arasında tamamlanacağını, güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtlarının ise 22 Temmuz´da yapılacağı” bilgisini paylaşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülsuyu, veli ve öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

Öğrencilerin lise tercihlerini yaparken Gölcük´teki okullara öncelik tanımlarını istiyorum

“İlçemiz genelinde dört eğitim bölgesinin her birinde birer taneden dört ve Gölcük RAM bünyesinde de bir adet olmak üzere toplam 5 tercih danışmanlığı komisyonu oluşturduk. Bütün bu çalışmalara yönelik dikkat edilecek hususları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüz web sayfalarında yayınladık. Öğrencilerimizden, ortaöğretim kurumlarını tercih ederken rastgele değil, kişisel yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda hareket etmeleri daha isabetli olacaktır. Ayrıca, öğrencilerin lise tercihlerini yaparken Gölcük´teki okullara öncelik tanımlarını istiyorum. Çünkü birlikte ilçemizi başarı sıralamasında daha da üst sıralara çıkarmak amacımızdır.”

 

IMG_3578

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.