DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Orucun ibadetler arasındaki yeri diğerlerinden üstündür”

“Orucun ibadetler arasındaki yeri diğerlerinden üstündür”

Oruç ayı bolluk ve bereket ayı ilçemizin tanınan ve sevilen esnaflarından biri olan Aypa Market’in sahibi olan Osman Ay, 27 yıldır 9479 gündür oruç tuttuğunu dile getirdi. Osman ay, oruçta riya yoktur. Yaptığımız her ibadet Allah rızası içindir dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“Oruç iradeyi kuvvetlendirir”

Oruçta riya yoktur konuyla ilgili açıklama yapan Osman Ay, şunları söyledi. Oruçta riya yoktur. Allah-ü Teala c.c. Buyuruyor ki, oruç benim içindir. Onun mükafatını ben vereceğim. Çünkü oruçlu kimse yiyecek ve içeceğini benim rızam için bırakıyor diye buyurmaktadır. Diğer bütün ameller görüldüğü halde oruç ibadeti gizlidir. Oruç ibadetini yalnızca Allah-ü Teala C. C. Görür ve bilir. Bu yüzden bu ibadete riya karışmaz ve Allah-ü Teala c.c daha fazla sevap verir. Oruç insanın duygu ve düşüncelerini inceltir. İnsanı şefkatli ve merhametli yapar. Oruç tutan insan açlığın ne demek olduğunu anlar. Onlara elinden geldiğince yardım etmeye çalışır. Kendisinde bir insanlık hissi meydana gelir. Oruç insana sabrı ve dayanıklı olmayı alıştırır. Oruç iradeyi kuvvetlendirir. Zihnin berraklaşmasına düşüncenin parlamasına yardımcı olur. Oruç insana düzen ve disiplin öğretir. Oruç aile bünyesini onarır ve aile içinde canlılık ve sevgi havasının yeşermesine yardımcı olur. Oruç ayı bolluk ve bereket ayıdır. Oruç sayesinde toplum arasında dert ve ızdıraplar paylaşılır. Fakir ve yoksulların sıkıntı ve ihtiyaçları giderilir. Oruç vücuda sağlık getirir. Bir yıl boyunca yorulan mide, oruç sayesinde dinlenerek kendini onarır. Oruç insanın ruh sağlığına da etki ederek insan ruhundaki iyilik tarafının galip gelmesine kötülüğü emreden nefis ve şeytana karşı bir set çekmesine yardımcı olur. Orucu sadece Allah rızası için tutuğunu söyleyen ay, sağlığıma zararı yok. Manevi huzuru oruç tutmakta buluyorum dedi. Gölcük’te yaşayan ve Ay Pa marketi işleten Osman Ay 27 yıl önce üç aylarda başladığı oruca 9479 gündür devam ediyor. Çok sağlıklı ve mutlu olduğunu söyleyen ay,ı gıda işinde çalışmasına rağmen etrafındaki yiyecekler de cezbetmiyor. Orucun ibadetler arasındaki yeri diğerlerinden üstündür. Hiçbir ibadet oruçla kıyaslanamaz. Zekat, nasıl malımızı fakirlerin haklarından temizlemekte ise, oruç da uzuvlarımızı işledikleri günah kirlerini temizler. Oruç duanın kabulüne sebeptir. Oruç insanı ateşten koruyan kalkan ve sağlam bir kaledir. Oruçlunun cennete girmesinde bile ayrı bir ikram ve saltanat olacak. Cennetin Reyyan adlı kapısı, sadece oruç tutanların girmesine tahsis edilecek ve o kapıdan onlardan başkası girmeyecektir. Değerli kardeşlerim, oruç sıhhat kaynağıdır. Senenin onbir ayında devamlı yemek ve içmekle hazım cihazı yorulmuştur. Bu bir ay içinde uzuvlar rahat eder, dinlenir. Maruz kalınacak bir takım hastalıklara karşı vücut kendi kendine hazırlık yapar.. Allah-ü Teala c.c bizleri kendisine kullukta, resulüne ümmetlikte, Kur’an’ına hadimlikte, dostlarına dost olmakta daim eylesin. Yüce rabbim, mal verdiğin zaman saadetimizi, kuvvet verdiğin zaman aklımızı, iktidar verdiğin zaman basiretimizi, bela verdiğin zaman imanımızı, nimet verdiğin zaman cömertliğimizi, güzellik verdiğin zaman iffetimizi, zorluk verdiğin zaman sabrımızı, bizden alma tüm İslam aleminin ramazan ayı hayırlı olsun. Yüce rabbim bütün Ümmeti Muhammed-e Reyyan kapılarından geçmeyi nasip etsin.

13351199_619417811548915_1939978440_o

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.