DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

PARA GEÇMEYEN TEK MARKET

PARA GEÇMEYEN TEK MARKET

Hayırseverlerin destekleriyle kurulan Beşir Derneği, Gölcük’te açtığı Sevgi Market adlı paylaşım noktasıyla örnek bir çalışmaya imza attı. Gölcük Tevfik Hoca Camii altında  açılan ve içerisinde hayırseverlerin bağışlarıyla alınan gıda, giyim ve temizlik malzemeleri olan paylaşım noktasından ihtiyaç sahipleri ücretsiz olarak istediklerini alabiliyorlar.

BU MARKETTE DUA GEÇİYOR

İhtiyaç sahibi insanları tespit ettiklerini belirten Beşir Derneği Gölcük Temsilcisi Hüseyin Şişman, “2 ay önce Gölcük’te açtığımız paylaşım noktasından şu an itibariyle 50 ihtiyaç sahibi ücretsiz olarak faydalanıyor. Ayda bir kez marketimize gelerek gıda, temizlik ve giyim ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyorlar. Paylaşım noktası olarak tanımladığımız marketlerde para değil ‘dua’ geçiyor. Amacımız derneğimize daha çok hayırseverin bağışta bulunmasını sağlamak ve böylece daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak” diye konuştu.İhtiyaç sahibi vatandaşların gıda, giyim, ayakkabı, kırtasiye, yakacak gibi malzemelerden kendisine gerek olan neyse onu alabiliyor. Her yaş ve bedene uygun kıyafetlerinin yanı sıra temizlik malzemelerinin temin edilebildiği market, hayırseverlerle yoksullar arasında köprü görevi görüyor. Ramazan Bayramı için hazırlanan Bayram paketlerinin içinde çocuklar için her şey var.Marketten ihtiyaçlarını temin eden vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirdiler.

IMG_5360 IMG_5362 IMG_5364 IMG_5354

YORUMLAR

  1. Barış albayrak dedi ki:

    Gölcükde böyle uygulama olması şaşirtici dogrusu.baya bi level atladı gölcük bu aralar..ayakda alkış.cenab-ı hak yardımseverlerin.gönlüne göre nasip etsin inşallah.