DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

PROTOKOL İMZALAYACAK

PROTOKOL İMZALAYACAK

Gebze Teknik Üniversitesi ile Enerji Verimliliği Derneği

Enerji Verimliliği Derneği haziran ayı Yönetim Kurulu toplantısını Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Gebze Teknik Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi. Toplantıya Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, Temel Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kılıç, Enerji Verimliliği Derneği Kocaeli Şube Başkanı Ali Fuat Eyüboğlu’nun yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammet Saraç, Özcan Dal, Bayram Odabaşı, Tekin Urhan, Zafer Kılıç, Ahmet Kisbet, Birol Bozkurt, Lütfi Çetinkaya, İrfan Ayar, Kocaeli Sanayi Odası İş Geliştirme Uzmanı Yasemin Nur Yüce, Proje Müdürü Aydın Cenk Çatlıoğlu, Hidropar Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Atıl katıldı.

Toplantıya ev sahipliğinden dolayı GTÜ Rektörü Prof. Dr. Halık Görgün’e teşekkür ederek başlayan Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Eyüboğlu, Enerji Verimliliği Derneğin öncelikli amacı enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Enerji Verimliliği Derneği toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Teknik Üniversitesinin yapmış olduğu çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Araştırma görevlisi olarak ilk akademik hayatına elektrikli motorlar üzerinde çalışmalar yaptığını belirten Prof. Dr. Haluk Görgün “Enerji Verimliliğine inanan birisi olarak, eğitimde, projelerde ve yapılan tüm işlerde verimliliğe dikkat etmeliyiz. Yapılan projelerin devlet tarafından her şekilde desteklenmektedir. Gebze Teknik Üniversitesi olarak yapılacak olan tüm projelerinize destek vermeye hazırız” dedi. Enerjinin pahalı olduğunu ve sanayicilerin ve işverenlerin enerjiyi daha verimli kullanması gerektiğini söyleyerek, Enerji Verimliliği Derneği olarak yapılacak olan projelerde her zaman destek olacağını belirtti.

Toplantıda Gebze Teknik Üniversitesi içerisinde Enerji Verimliliği Kulübü oluşturulması için gerekli çalışmaların başlatılması, Üniversite bünyesinde yer alan Sürekli Eğitim Merkezi ile Enerji Verimliliği Derneği arasında sanayiye yönelik Enerji Verimliliği Yöneticilerinin yetiştirilmesi konusunda Protokol imzalanması, eğitim müfredatının hazırlanması ve alınacak eğitim sonunda başarılı olan öğrencilere sertifika verilmesi kararlaştırıldı.

1 2

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.