DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ramazan ayı’nda hazımsızlığa dikkat ŞİFA BİTKİ ÇAYLARINDA

Ramazan ayı’nda hazımsızlığa dikkat  ŞİFA BİTKİ ÇAYLARINDA

Ramazan ayı’nda hazımsızlığa dikkat

ŞİFA BİTKİ ÇAYLARINDA

Ramazan ayı’nın gelmesiyle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde iftar sonrası hazımsızlıklar vatandaşlarda baş göstermeye başladı. Yalta Baharat’ın sahibi Melih İşeri ile hazımsızlığa karşı ne iyi gelir hazımsızlığa ve iftarda mide yanmasına karşı alınması gereken bitkisel ürünler hakkında konuştuk.

İşeri “Papatya çayını sık miktarda tüketin”

Yalta Baharat Sahibi Melih İşeri papatya çayı mide rahatsızlığına iyi geldiğini belirterek şu sözleri dile getirdi ‘’Ramazan ayı’nın gelmesiyle birlikte mide yanması ve fazla yemek tükettiğimizde hazımsızlık sorunları ortaya çıkmaya başladı. Ramazan ayı’nın gelmesiyle birlikte vatandaş akşama kadar aç olduğu için iftarda hızlı hızlı ve çok fazla yemek tüketiyor. Buda mide yanmasına ve hazımsızlığa sebep oluyor.

“Bitki çaylarına ilgi yoğun”

“Ramazan ayı’nda halkımızın iftardan sonra rahatsızlıklar için hastaneye gitmeleri gerekmiyor. Yemeği fazla kaçırdılarsa papatya çayı ve kantaron çayı içsinler, hem mide ağrısına iyi gelir hem de hazmı kolaylaştırır. Artık günümüzde vatandaş alternatif tıp olarak adlandırabileceğimiz bitkisel ürünlere yönlendi. Özellikle bitki çaylarına ilgi yoğun. Ancak bu çayların hangisi ne işe yarıyor maalesef bir çok vatandaşımız bilmiyor” diyen Yalta Baharat sahibi Melih İşeri bitki çaylarının hangisi ne işe yaradığını ise şu sözlerle anlattı; Kantaron çayı mide ağrısına iyi gelir, Rezene çayı şişkinliği alır,anne adaylarında süt yapmaya yardımcı olur, Papatya çayı sakinleştirir, mideyi korur, Melisa çayı uykuyu düzenler,rahatlatır, Adaçayı boğaz enfeksiyonunu önler, Anason çayı uyku düzenini sağlar, Sinameki çayı bağırsakları çalıştırılır vatandaşlarımız bu çayları içerken baharatçılardan tariflerini de muhakkak almalıdırlar” dedi.

DSC05561 DSC05562-300x201

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.