DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘’Sana Oyuncak Getirdim’’ ile çocukların yüzü gülüyor

‘’Sana Oyuncak Getirdim’’ ile çocukların yüzü gülüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Sana Oyuncak Getirdim” kampanyası ile her çocuk oyuncak sahibi oluyor.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılı başından bu yana uygulanan “Sana Oyuncak Getirdim” isimli sosyal sorumluluk projesi devam ediyor. Oyuncaklarına kavuşan çocuklar büyük bir mutluluk yaşıyor.

 HER YAŞA UYGUN OYUNCAKLAR

Proje kapsamında Kocaeli’deki alışveriş merkezleri ve ilköğretim okullarında kurulan kumbaralarda oyuncaklar toplanıyor. Toplanan oyuncaklar yaşa ve niteliğine göre sınıflandırılarak paketleniyor. Dağıtıma hazır hale gelen oyuncaklar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kocaeli’de yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtılıyor.

BİNLERCE OYUNCAK TOPLANDI

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de paydaş olduğu projede Kocaeli halkı alışveriş merkezlerinde, ilköğretim öğrencileri de okullarındaki oyuncak kutularına kullanmadıkları veya yeni aldıkları oyuncakları atarak katılıyor.

OYUNCAK KUTULARINDA BİRİKTİRİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Sana Oyuncak Getirdim” isimli oyuncak toplama kampanyası Kocaeli’nin ilçelerinde yaygınlaştırıldı. Kampanya şu ana kadar İzmit, Başiskele ve Derince ilçelerindeki okullarda ve Kocaeli genelindeki AVM’lerde uygulamaya konuldu. Ayrıca özel okullar ve kreşler de “Sana Oyuncak Getirdim” kampanyasına katkıda bulunuyor.

SOSYAL VE EKONOMİK FAYDA BİR ARADA

Kampanyaya destek verecek ailelerin çocuklarının yardımlaşma duyguları geliştirilerek aynı anda birçok sosyal fayda sağlanmış oluyor. Kampanya ile kullanılmayan oyuncaklar tekrar ekonomiye kazandırılarak, ülke ekonomisine katkı da sağlanıyor. Kullanılmayacak durumdaki oyuncaklarda geri dönüşüme gönderilerek değerlendiriliyor.

1 2 3 4

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.