DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YAVUZ SULTAN SELİM’DE EZAN

03.06.2016
1.230
A+
A-

Allah adama öyle bir ses vermiş ki, kırk bir kere maşallah. Dün Cuma namazı nedeniyle Değirmendere Topçular Mahallesindeki Yavuz Sultan Selim Camindeydim. Camide oturmuşuz, huşu ile Adnan Hoca’yı dinliyoruz. Değerli kardeşim, Gölcük Merkez Camiinden vaaz veriyor. Merkezi sistem ile bizlerde kendisini dinliyoruz. Vaktin nasıl geçtiğini anlayamadık ki billur gibi bir ses ezan okumaya başladı. Uzun zamandır böylesine güzel bir sesle ezan okuyan dinlememiştim. O kadar büyük bir keyif aldım ki, ezanın bitmesini de hiç istemedim. Vay be dedim. Kimdir nedir bilemedim. Fakat, öyle huzur veren bir sesti ki, camiyi tıklım tıklım dolduran cemaatte pür dikkat dinledi. İnşallah tüm camilerimizde okunan ezanlar öylesine güzel ve makamı bilen sesler tarafından tüm benliğimize yayılır, ruhumuz huzur bulur. Mübarek Ramazan ayı öncesi, o güzel ses hepimize iyi geldi.

CENGİZ ÖZDEMİR

Şu adama ikide bir Türk deyip durmayın. Alman Parlamentosunda görev yapıyor. Sözde Ermeni Soykırımı tasarısına evet oyu verdi. Üstelik, yakasında da Ermenistan Rozeti vardı. Şimdi bu adamın Türklükle ne alakası var. Ama biz ona laf olsun diye Türk Parlamenter diyoruz. O da inatla “ben Türk falan değilim, bakın Ermeni’yim” diyor. Türklük bir şereftir, o halde kimseye şeref bahşetmeye çalışmayalım. Üstelik o Türklük ki, Allah tarafından yüce dinimiz İslam’a en güzel hizmetleri vermekle görevlendirilmiş büyük bir millet. Türkiye’de de nüfus kağıdında TC yazmasına rağmen ısrarla Türk değilim diyenler var. Hatta Türklüğünden veya Türk olmaktan utananlar var. Türk kelimesinden gıcık kapanlar var. E bırakın kim neyse onu olsun. Bak ben söylüyorum, ne mutlu Türküm diyene diyorum, çünkü ben damarlarımda akan asil kanın Türk olduğunu çok iyi biliyorum. Cem Özdemir’i kimse kınamasın. Belli ki o Türk düşmanı. O halde Cem Özdemir’e deyin ki “sen Türk düşmanı bir Ermeni’sin.” Belki de ASALA hayranısın. Belki de Ermeni Diasporasının Almanya’daki elebaşısın. Ne bileyim ben. Ama bildiğim senin Türk olmadığın. Sonra dün yine gazetelerde HDP’li bir milletvekilinin bir PKK’lı hainin cenazesinde ellerini açmış dua ederken fotoğrafını gördüm. Bak işte  bu da Türk düşmanı. Milletimizin düşmanı. Ama ne garip ki o Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapıyor. Dolayısıyla ta Almanyalara kadar gidip, Cem Özdemir’i eleştirmenin bir manası yok. Ermeni ASALA Örgütü neyse, PKK da o olduğuna göre, biz düşmanları ne üzücüdür ki koynumuzda besliyoruz. Üstelik bu devletin kasasından ona maaşta ödeniyor. Şimdi biz nereden bileceğiz ki o maaşlar PKK’ya aktarılmıyor. O halde aklımızı başımıza toplayalım, bu büyük milletin düşmanlarını iyi tanıyalım. Onlara kızacağımıza bağırıp çağıracağımıza fırsat vermemenin planlarını yapalım. Aksi takdirde, Mustafa Denizli’nin dediği gibi içimizde İrlandalılar bir hayli çok.

HAYATIN GARİP CİLVESİ

Fırınlarda milyonlarca Yahudi’yi yakan Almanlar, parlamentolarından Sözde Ermeni Soykırım Tasarısını geçirdikten sonra Alman Şansölyesi Merkel gülünç bir açıklama yaparak Türkiye ile ilişkilerimiz güçlü dedi. Doğru bizim adımıza gerçekten güçlü. Çünkü Almanya’nın bugünlere gelmesinde zengin bir devlet olmasında bizim yüce milletimizin çok ama çok büyük emeği var. Beklenen böylesine asılsız olaylar karşısında dost dediğinin vefa göstermesidir. Ancak Almanlar bunu bilmezler. Bakın, onlar neyi bilir. Yiyelim içelim, herkes kendi hesabını ödesin, bunun adına da biz çok iyi hatırlarsınız ki Alman usulü veya Alman Hesabı deriz. Alamanya dediğin vefasız ülke, dünyanın en büyük katliamını gerçekleştirmiş bir milletten oluşmasına rağmen, Ermeni bayrağını bize karşı sallama cesaret ve densizliğini gösterebiliyor. İşte bunlar hayatın garip cilveleridir. Üstü başı pislik içerisinde olanlar her zaman o pisliği başka taraflarda sıçratmak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Dünyada en son düşman gözüyle bakacakları ülke olan Türkiye’ye karşı sergiledikleri bu tavır bir tesadüf değildir. Akreple kurbağanın hikayesidir. Onu anlatmak şimdi uzun sürer ama ben size bir özlü sözle özetini yapayım. Katranı kaynatmakla olmaz şeker, cinsine tükürdüğüm cinsine çeker.

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
14 Mart 2019
24 Mart 2023
14 Ağustos 2017
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.