DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yeşilay Gebze Şube Başkanı Enver Şahin: “Uyuşturucudan korunmak da kurtulmak da mümkün!”

Yeşilay Gebze Şube Başkanı Enver Şahin: “Uyuşturucudan korunmak da kurtulmak da mümkün!”

Uyuşturucunun korkunç yüzü her geçen gün kendini daha net göstermeye başladı. 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Yeşilay Gebze Şube Başkanı Enver Şahin ilk kullanımda dahi ölüme yol açabilen uyuşturucudan korunmanın da, kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler, küresel bir sorun olan uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda politikalar geliştirmek ve koruma, önleme ve tedavi noktasındaki çalışmaları teşvik etmek, kaçakçılığa da dikkat çekmek amacıyla 1987 yılında, 26 Haziran’ı “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü” ilan etmiştir. Bugüne dikkatleri çekmek amacıyla da her yıl ülkemizde de farkındalık sağlamaya yönelik etkinlikler düzenleniyor. Dünya Uyuşturucu Raporu da her yıl bu tarihte açıklanıyor.

“Psikolojik nedenleri altında barındıran uyuşturucu kullanımı kişiye çevresine oldukça zarar veriyor”

Merak, özenti, sınırlarını aşma çabası, duygusal boşluk içerisinde olan gençleri bekleyen en büyük tehlike uyuşturucu. Özellikle son zamanlarda kullanımı giderek artan sentetik uyuşturucuların ilk kullanımı dahi ölüme yol açabiliyor. Vücudun hayati organlarının işlevini ortadan kaldıran uyuşturucu kullanan kişide fizyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda ciddi yıkımlar meydana getiriyor. Sorunları çözebilme veya unutma ya da daha iddialı olma gibi birçok psikolojik nedenleri altında barındıran uyuşturucu kullanımı kişiye çevresine oldukça zarar veriyor.

Enver Şahin: “Aileler uyuşturucu kullanımı riskini yüzde 50 azaltabilir.”

Yeşilay Gebze Şube Başkanı Enver Şahin her kesimden gençlerin uyuşturucunun tehlikesi altında olduğunu belirterek, aile içerisinde ilk ve doğru bilgilerin verilmesinin, gencin bağımlı olma riskini yüzde 50 azalttığını söyledi. Bağımlılığının tedavi edilebilir bir beyin hastalığı olduğunu vurgulayan Şahin kararlı ve istekli olma şartıyla sağlıklı bir arınma tedavisi sonrası ailenin de dahil olduğu bir rehabilitasyon ve psikolojik desteğin kullanıcı kişiyi bağımlılıktan kurtardığına, sosyal aktivitelerle meşgul bir hayatın da kişiyi tekrar bağımlı olmaktan koruduğuna dikkatleri çekti.

“Bilinçlendirici eğitimlerimiz devam ediyor”

Okullarda ve ulusal düzeyde bağımlılıklar hakkında bilinç oluşturmak amacıyla Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) Kocaeli ilinde de yaygınlaşmaya başladı. Alanında uzman isimler tarafından tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına uygun içeriklerin geliştirilmesi ve bunların okullarda yaygınlaşmasıyla başlayan süreçte 28 bin rehber öğretmen yetiştirildi. Bu şekilde bağımlılıklar alanında koruyucu ve önleyici bilgilerle başta milyonlarca öğrenci olmak üzere tüm halk bilgilendirilmeye başlandı. Kendi illerinde de bu eğitimleri vermeye devam ettiklerini söyleyen Şube başkanı Şahin ”TBM kapsamında genç ve yetişkinler kendi yaşlarına uygun şekilde tehlikeli ve tedavisi güç bir bağımlılık türü olan uyuşturucu bağımlılığına karşı bilinç sahibi olacak, aileler de çocuklarını koruma ve onlara doğru bilgiyi ulaştırabilme kabiliyetine sahip olacak.” açıklamasında bulundu.

Enver ûahin

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.