DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Zeytinoğlu: “Kocaeli Türkiye’nin en büyükleri içerisinde 79 firma ile temsil edildi”

Zeytinoğlu: “Kocaeli Türkiye’nin en büyükleri içerisinde 79 firma ile temsil edildi”

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu’nun 2015yılı sonuçlarını değerlendiren Ayhan Zeytinoğlu “Kocaeli bu yıl 79 firma ile Türkiye’nin en büyük 500 firması içerisinde yer aldı. Her yıl olduğu gibi listenin en başına TÜPRAŞ yer alırken, Ford Otomotiv Sanayi ikinci oldu. Bu yıl ilk on içerisine Hyundai Assan Otomotiv sekizinci olarak girdi” dedi.

Zeytinoğlu, “İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı listede Kocaelili firma sayısı 32 olarak görünüyor”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Raporu ile ilgili yaptığı değerlendirmede “2015 yılı Türkiye’nin en büyük 500 işletmesi içerisinde İlimizden 79 firma yer aldı. Bu yıl da ilk on firma içerisinde İlimizden üç firma yer aldı. Her yıl olduğu gibi Türkiye’nin en büyük firması TÜPRAŞ’ı, Ford Otomotiv Sanayi izledi. Yine İlimizde faaliyet gösteren Hyundai Assan Otomotiv bu yıl sekizinci sırada yer aldı” dedi.Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer alan 79 Kocaeli firmasını kutlayan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı listede Kocaelili firma sayısı 32 olarak görünüyor. Bunun nedeni firma merkezlerinin başka illerde olmasından kaynaklanıyor olmasıdır. Kocaeli Sanayi Odası olarak merkezleri başka illerde olup, üretimleri İlimizde olan firmaları belirlediğimizde 2015 yılında 79 işletmemizin Türkiye’nin en büyük 500 firması içerisinde yer aldığını görüyoruz.” dedi. Bir evvelki yıla göre 500 büyük içerisinde 89 firma yer alırken bu yıl açıklanan 2015 yılında 79 Kocaeli firması bulunduğunu ifade eden Zeytinoğlu “2014 yılı listesinde yer alan 10 adet firmamız 2015 listesinde yer almıyor. Bu firmalarımızın bir kısmının ikinci 500 büyük listesine düştüğünü tahmin ediyoruz. Ancak önemli bir kısmının da bu sene başvurmadıklarını belirledik” dedi.

“Bu yıl listemize 2 firmamız yeni ilave olmuştur”

Zeytinoğlu “Bu yıl listemize 2 firmamız yeni ilave olmuştur. Türkiye’nin en büyük işletmesi TÜPRAŞ, ikinci büyük işletmesi Ford ve 324’üncü sırada yer alan Ağır Haddecilik ile birlikte 3 firmamız konumunu korudu. Bu sene Hyundai Assan Otomotiv sekizinci sıraya çıkarak ilk on içerisine girdi. Bununla birlikte listede yer alan 43 üyemiz sıralarını yukarı taşıdılar. Bu firmalarımızı da ayrıca kutluyoruz” dedi.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.