DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE VE LANETLE KINIYORUZ”

“15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE VE LANETLE KINIYORUZ”

SİME-SEN Kocaeli Şubesi Başkan Hasan Hüseyin Hoyur,

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur, 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen fakat halkın kararlı mücadelesi sonucu başarıya ulaşamayan darbe girişimi hakkında açıklama yaptı. Başkan Hoyur, yaptığı açıklamada vatan hainlerinin yapmaya çalıştıkları darbe girişiminin ne bugün ne de bundan sonra başarılı olmayacağını dile getirerek vatan hainlerini lanetlediklerini ifade etti.

SİME-SEN Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “15 Temmuz tarihinde devlet ve milletimiz, bir grup kendini bilmez, ruhları satılmış, benlikleri yok olmuş, vatan ve din sevgi ve saygısı kalmamış alçak vatan hainlerince teslim alınmak istenmiştir. SİME-SEN Kocaeli Şubesi olarak; 15 Temmuz darbe girişimini şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Milli iradeyi gasp edebilmek amacıyla kalkışılan darbe girişimini nefretle kınıyoruz. Adına asker diyemeyeceğimiz bu gözü dönmüş alçak cuntacılar bilmelidir ki, bu memleket ve milleti asla ama asla onlara teslim etmeyeceğiz.

“Milletimiz darbelere karşı olduğunu en güzel şekilde gösterdi”

“Memleket ve milletimizin bir kez daha bu acıları yaşanmaması için alınacak her türlü tedbiri destekliyor ve sivil toplu örgütü olarak üzerimize düşen ne var ise her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Her ne hal olursa olsun, demokrasinden zerre taviz vermeden demokratik sistemi sonuna kadar destekliyoruz ve destekleyeceğiz. Özellikle güvenlik ve eğitim başta olmak üzere gerçekten vatansever, karşılıksız olarak devlet ve millet sevgisi yüksek, demokrasiyi özümsemiş, donanım olarak yürüteceği görevin yerine getirilmesinde liyakat ve ehliyet sisteminin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülmüştür.”

“Yüce Türk milletinin söz konusu vatan, millet ve demokrasi olunca neler yapabileceğini göstermiştir”

“Biz Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivil kadrolarında görevli Devlet Memurları olarak hiçbir zaman hukuksuz, gayri ahlaki, demokratik sisteme kasteden, millet ve memleketimizi yok etmek gayretinde olan ve olacak girişimlerin ve davranışların yanında olmadık ve olmayacağız. Halkın ordusunun silahlarını halka doğrultan bu eli kanlı cuntaya karşı devletimizin, milletimizin, meclisimizin ve hükümetimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Cuntacıların pervasızca ve acımasızca halka silahlarla saldırmasına aldırmayarak sokaklara dökülen ve milli iradeye sahip çıkan halkımıza teşekkür ediyorum. Bu davranış tüm dünyaya bir kez daha yüce Türk milletinin söz konusu vatan, millet ve demokrasi olunca neler yapabileceğini göstermiştir.”

“Bu hain yapının aynı zamanda emniyet teşkilatımız içerisinde de yerleşmiş olduğunu görmekteyiz”

“Bu cuntacılar Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinde çok küçük bir azınlığı oluşturmaktadır. Bu alçakların yaptıkları bu haysiyetsiz eylemi tüm Türk Silahlı Kuvvetlerine mal etmek yanlış olur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatan, millet ve demokrasi sevgisiyle temayüz etmiş değerli Komuta kademesi zaten bu alçakların karşısında dimdik kaya durmuş ve bu menfur saldırıyı önlemişlerdir. Bu hain yapının aynı zamanda emniyet teşkilatımız içerisinde de yerleşmiş olduğunu görmekteyiz. Ancak emniyet güçlerimizin kahraman polisleri ile kahraman askerlerimiz birlikte bu alçak cuntacıların karşısında adeta destanlaşarak bu saldırının başarıya ulaşmasına engellemişlerdir. Bu vesile ile bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, devlet ve milletimiz ile ailelerine sabırlar ve başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.”

“Tarih sahnesinde var olduğu günden bu güne kadar hiçbir zaman esaret altında yaşamamış bu yüce millet bir kez daha millet olmanın gereğini en güzel şekliyle göstermiş, halkın oyları ile seçilmiş meşru hükümet ve meclisi teslim almak isteyen ve ülkeyi kaos ve çıkmaza sürüklemek isteyen bu canilere teslim olmamıştır. Bu vesileyle menfur saldırı girişiminden hemen sonra demokrasiye sahip çıkmak üzere meydanları dolduran değerli Gölcük’lü hemşehrilerimize en kalbi duygularımla şükranlarımı arz ediyorum. Bu gün birlik olma, tek ses olma, tek nefes olma, devlet, millet ve demokrasiye sahip çıkma günüdür. Her ne hal olursa olsun. Tek devlet, tek bayrak ve tek millet vurgusundan alsa ama asla taviz vermeyecek bu uğurda ne gerekirse de sonuna kadar yapacağız.”

“Provakatif davranışlardan uzak durulmalı”

“Yaşanılan bu menfur saldırı sonrası gerek provakatif davranış, gerekse kasti, gerekse de bilinçsizce Donanma Komutanlığı ve bağlısı birliklerde görevli askerlerimize karşı bazı esnaflarca hiç de hoş olmayan davranışlar sergilendiğini, bizzat olayı yaşayan mesai arkadaşlarımızdan veya sosyal medya üzerinden üzülerek duymakta ve takip etmekteyiz.”

Gölcük halkının engin feraseti ve mutedil duruşu bu girişimlere paye vermeyecektir

“Donanma kenti olarak anılan ilçemiz esnaflarının Donanma Komutanlığı ve bağlısı birliklerde görevli hiçbir eyleme katılmamış %98’lik bir kesimi alçaklık ve vatan hainliği yapmış %2’lik bir kesim ile birlikte toptan suçlu olarak görmesi hiç kimseye fayda getirmeyeceği gibi yaraların daha da derinleşmesine, uçurumların büyümesine sebep olur. İnancım o dur ki ile bu provakatif eylem ve söylem içinde olan esnaflar bir an önce bu davranışlarından vazgeçeler. Bu söylemlerin ve eylemlerin tüm Gölcük esnafına ve halkına mal edilmesi haksızlık ve hadsizlik olur. Gölcük halkının engin feraseti ve mutedil duruşu bu girişimlere paye vermeyecektir. Bu tür davranışlarda bulunan ve bulunduğu iddia edilen esnafımıza sesleniyor ve diyorum ki; galeyana gelmeyelim, provake olmayalım, tam aksine bir birimize daha da sıkı sıkı sarılalım ki aramıza nifak tohumları ekilmesin veya buna fırsat bulamasınlar.”

“Donanmamıza sahip çıkmasını takdirle karşılıyor ve biz kez daha vurgulamak istiyorum”

“Bu süreçte sevgili Gölcük halkımızın feraseti ve duruşuyla, askerimize ve Donanmamıza sahip çıkmasını takdirle karşılıyor ve biz kez daha vurgulamak istiyorum. Gerçek asker darbe yapmaz, onlar ancak bu vatan için ölürler, ama darbe yapan ya da yapmak isteyenler ise asker olamazlar.

“Yaşasın demokrasi, yaşasın milli irade, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti”

Bu menfur darbe girişiminde kahramanca mücadele ederek, illa demokrasi, illa milli irade diyen kahraman asker ve polislerimizi kutluyorum. Meydanları hıncı hınç doldurarak, tankların önlerine yatarak, mermilere karşı yürüyerek bu alçak girişime geçit vermeyen aziz milletimize şükranlarımı arz ediyorum. Ne güzel söylemiş cennet mekan vatan şairi Mehmet Akif; Girmeden bir millete tefrika düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. İşte bu sözler tamda bu günleri anlatıyor bizlere. SİME-SEN Kocaeli Şubesi olarak tek devlet, tek bayrak ve tek millet duruşumuzu bir kez daha beyan ediyor, her şart ve durum karşısında asla ama asla demokrasi ve milli irade dışında hiçbir yola tevessül etmeyeceğimiz beyan ediyoruz. Her zaman ve her yerde devletimizin, milletimizin ve demokrasimiz ile vatansever kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Yaşasın demokrasi, yaşasın milli irade, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

DSC_0184 s52n7

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.