DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

15 TEMMUZ; DEMOKRASİYE DÖNÜK TÜM DEĞERLERİN TÜRK MİLLETİNCE SAHİPLENİLDİĞİ BİR BÜYÜK GÜNÜN ADIDIR

15 TEMMUZ; DEMOKRASİYE DÖNÜK TÜM DEĞERLERİN TÜRK MİLLETİNCE SAHİPLENİLDİĞİ BİR BÜYÜK GÜNÜN ADIDIR
24.07.2016
1.127
A+
A-

15 TEMMUZ; DEMOKRASİYE DÖNÜK TÜM DEĞERLERİN TÜRK MİLLETİNCE SAHİPLENİLDİĞİ BİR BÜYÜK GÜNÜN ADIDIR

15 Temmuz 2016 tarihinde haince ve alçakça gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrası, Ülke genelinde 21 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 01.00’den itibaren 90 gün süreyle Olağanüstü Hal ilan edilmesiyle ilgili, Vali Hasan Basri Güzeloğlu bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra; EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof  Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi  Rektörü Prof.  Dr. Haluk Görgün, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Alay Komutanı  Mehmet Karadeniz, daire müdürleri ve köşe yazarları ile basın mensupları katıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Hizmet etmekten büyük onur duyduğum tüm Kocaelili vatandaşlarıma sizlerin şahsında sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 15 Temmuz 2016 tarihinde ilimiz ve ülkemiz genelinde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisinde bir grup hainin başlattığı kalkışma ve darbe girişimi sonrasında asil milletimizin duruşu, iradesi ve dirayeti Cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında tüm kurumlarımızın bu konudaki kararlığıyla bu darbe girişimi bertaraf edilmiştir. Büyük Türk milletinin bu kutlu yürüyüşünü engellemek isteyen, bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi elimizden almak isteyen tüm bu teşebbüsün hainlerini ve katkı verenlerini lanetliyorum. Asil ve kararlı duruşuyla bu hareketin önünde duran aşılmaz sıra dağlar gibi durarak halkın iradesini temsil ederek şehadet mertebesine erişen bütün Demokrasi Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bunlardan ikisi de Kocaelimizin iki genci idi. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.

“TÜM BU SÜREÇ ANCAK BÖYLE BİR KARARLILIKLA AŞILABİLİRDİ”

İradesine sahip çıkan haberi alır almaz meydanlara koşan siyasi görüş gözetmeksizin darbe girişimini engelleyen Kocaelili vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Dün sabah karşı dolaştığım tüm ilçelerdeki demokrasi nöbetlerine devam eden tüm vatandaşlarımıza milletçe minnet borçluyuz. Tüm bu süreç ancak böyle bir kararlılıkla aşılabilirdi. En büyük değeri olan özgürlüğünü, bağımsızlığını ve hakimiyetin kaynağı millete dayalı yönetim şekli Cumhuriyeti bir ortak irade olarak seçtik. İradenin kaynağı millettir. Bunun sandık ve millet iradesi dışında değiştirilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Kocaelimizde de bu dayanışma en üst düzeyde gerçekleşmiştir. Bu kararlılığımızın sürdüğünü belirtmek istiyorum. 15 Temmuz; demokrasi ve demokrasiye dönük tüm değerlerin Türk milletince sahiplenildiği bir büyük günün adıdır. Kocaeli’de bu süreçte tüm vatandaşlarıyla aynı duruşu sergilemiştir. Bu kararlılığı sergileyen, geleceğine ve demokrasine sahip çıkan tüm Kocaelili yurttaşlara teşekkür ediyorum. Tüm güvenlik güçlerimiz ve kurumlarımız üstün bir mücadele gerçekleştirmiştir. Bütün vatandaşlarımız bu süreç tamamlanıncaya kadar Demokrasi Nöbetlerine devam etmelerini rica ediyorum. Bu duruşu sergilerken bunu sabote etmek isteyenlere karşı dikkatli olmalarını belirtmek istiyorum.

“OLAĞANÜSTÜ HAL KESİNLİKLE DEVLETİNE BAĞLI, BU ÜLKENİN GELECEĞİNDE KARARLI OLAN HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN, HİÇ BİR HAKKINI OLUMSUZ ETKİLEMEYECEKTİR”

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı bir kararla 21 Temmuz 2016 saat 01:00’dan itibariyle tüm ülke genelinde 90 gün süreyle Olağanüstü Hal ilan edilmiştir. Olağanüstü Hal Anayasamızda tanımlanan, salgın hastalık, ağır ekonomik bunalım, yaygın şiddet ve terör eylemleri kapsamında ilan edilebilecek bir yönetim şeklidir. 90 gün süreyle ilan edilen Olağanüstü Hal bir sivil yönetimdir. Yetkiler illerde Valilere tebliğ edilerek, emniyet, güvenlik, asayiş dahil bütün silahlı kuvvetlerimizin unsurlarıyla tam anlamıyla koordine etmek, operasyon gerçekleştirmek ve Olağanüstü Halin ilan edilmesine neden olan terör şiddet ve güvenliği tehdit eden sorunları etkisiz hale getirmeyi amaçlayan ve hukuk içerisinde bunu gerçekleştiren bir yönetimin adıdır. Olağanüstü Hal kesinlikle devletine bağlı, bu ülkenin geleceğinde kararlı olan hiçbir vatandaşımızın hiç bir hakkını olumsuz etkilemeyecektir.  Bu süreç çerçevesinde Valiliğimizde görevlendirilen ve sizlere bildirilen bir Vali Yardımcımızın başkanlığında Olağanüstü Hal Bürosu kurulmuştur. İlçe Kaymakamlıklarımızda da kaymakamlarımız başkanlığında kurulmuştur. Buralarda 24 saat esasına göre çalışılacak Bu bürolar Valilik makamımın çıkardığı genelge emirleri, bu anlamda alınan tedbirleri, yapılacak iş ve işlemleri belirleyecek ve anında basınımız aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacaktır. Demokrasimize sahip çıkan tüm basın mensuplarına bu vesileyle teşekkür ediyorum. Bundan sonra da, daha önce olduğu gibi basınımızla yakınlığımız devam edecektir. “

İLİMİZDEKİ 11 ÖZEL YURT KAPATILMIŞ VE MAL VARLIKLARI YİNE AYNI ŞEKİLDE HAZİNEYE DEVREDİLMİŞTİR

“Bugün saat 14.05 itibariyle,  15 Temmuz 2016 tarihinden buyana tüm kurumlarımızı ihtiva edecek şekilde toplam 1020 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Tüm bu personellerden 186 sı gözaltına alınmış, 93 tanesi tutuklanmıştır. Bu süreç yargı organlarının denetim, yönetim ve yetkisinde sürmektedir. Bu konudaki değişen bilgiler OHAL Büromuz tarafından verilecektir. Bu süreçte Milli Eğitim Müdürlüğümüzde şuan itibariyle toplam 544 eğitimci görevden uzaklaştırılmıştır. Özel kurum olarak toplam 45 kurumun ve 4925 personelin çalışma lisansı iptal edilmiştir. İl genelinde toplam 21 özel okul ve 19 özel dershanenin faaliyeti sonlandırılmıştır. Bu yerlerin mal varlıkları hazineye devredilmiştir. İlimizdeki 11 özel yurt kapatılmış ve mal varlıkları yine aynı şekilde hazineye devredilmiştir. Terör örgütü ve bu darbe kalkışmasıyla bağlantılı 14 dernek, 1 sendika ve 1 vakfın faaliyeti sonlandırılmıştır.”

“İLİMİZ GENELİNDE VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE BU KARARLILIĞI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ”

Tüm bu işlemleri de biz son derece hassasız. Görevden uzaklaştırılan personellerle ilgili başlatılan soruşturmalar idari anlamda gereken yasal süreç içerisinde başlayacak ve sonucuna göre hareket edilecektir. İlimiz genelinde vatandaşlarımızla birlikte bu kararlılığı en güçlü şekilde temsil ediyoruz. Türkiye ve Kocaeli bu büyük yürüyüşe devam edecektir. Yatırımlarımız ve her alandaki çalışmalarımız bu millete hizmet sevdamız aynı şekilde devam edecektir. Bu hain teşebbüsü gerçekleştirenlere karşı kararlılıkla duruş sergileyen tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize de sağlık” dileyen Sayın Valimiz,  milli iradeye sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etti. Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Güzeloğlu, tüm katılanlara teşekkür etti.

 

02 03

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.