DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Zeytinoğlu: “Bütçe rakamları ikinci çeyrekte kamu harcamalarıyla büyüyeceğimize işaret ediyor”

Zeytinoğlu: “Bütçe rakamları ikinci çeyrekte kamu harcamalarıyla büyüyeceğimize işaret ediyor”

Zeytinoğlu: “Bütçe rakamları ikinci çeyrekte kamu harcamalarıyla büyüyeceğimize işaret ediyor”

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Maliye Bakanlığı tarafından Haziran ayı bütçe rakamlarını değerlendirerek, “Haziran ayında  bütçemiz 7,9 milyar TL açık verdi. Gelirler yüzde 11,4 arttı. Ancak giderlerdeki yüzde 43’lük artış bütçe açığına neden oldu. Giderlerde en büyük artış yüzde 63 ile cari transferlerde olmuştur. Bütçe verilerinden ikinci çeyrekteki büyümenin kamu harcamalarından geleceğini görüyoruz.” dedi.

Kümülatif değerlendirdiğimizde yılın ilk yarısında bütçe performansımız iyi

Yılı denk bütçe ile bitirmenin önemine vurgu yapan KSO Başkanı “Yılın ilk yarısında 1,1 milyar TL fazla verdik. Kümülatif değerlendirdiğimizde yılın ilk yarısında bütçe performansımız iyi. Beklentimiz bu performansın devamlılığı. Giderler tarafında daha tutucu olmamız gerekiyor.” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu TUİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarını da değerlendirdi. TUİK tarafından açıklanan ve yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşen Nisan ayı işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Nisan ayı işsizlik oranı bir evvelki yılın aynı ayına göre 0,3 puan, bir önceki aya göre ise 0,8 puan gerileyerek 9,3 olarak gerçekleşti. İşsizlik 8 aydan sonra tek haneli rakama indi. İstihdam verileri Türkiye ekonomisi için olumlu seyrediyor. Geçen yıl mayıs ayından bugüne 1 milyon kişi, bir evvelki aydan 645 bin kişi istihdam edildi. Mevsim etkisi ile önümüzdeki 5-6 ay daha işsizlik oranında gerileme bekliyoruz.” dedi.Mevsimsel olarak iş gücüne katılma oranının arttığını belirten Zeytinoğlu, “Nisan ayında işgücüne katılma oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 3 bin kişi artarak yüzde 52’ye ve istihdam edilenlerin oranının ise 1 milyon kişi artarak yüzde 47,2’ye yükselmesi memnuniyet vericidir. Buna rağmen, işsiz sayısı 3 bin kişi artarak 2,8 milyon kişi olmuştur. Ekonomik faaliyetlere göre payları önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda ise hizmet sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 1,5 puan artarak yüzde 53,6, inşaat sektörünün payı 0,3 puan artarak yüzde 7,5, tarım sektörünün payı 1,3 puan azalarak 19,4 ve sanayi sektörünün payı ise 0,5 puan azalarak 19,5 olmuştur.” dedi.

bÅtáe rakamlarç

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.