DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ANADOLU AJANSINDAN SAYIN VALİMİZE “ DAKİKA DAKİKA FÖTÖ’NÜN DARBE GİRİŞİMİ KİTABI

ANADOLU AJANSINDAN SAYIN VALİMİZE “ DAKİKA DAKİKA FÖTÖ’NÜN DARBE GİRİŞİMİ KİTABI

Anadolu Ajansı Kocaeli Büro Sorumlusu Şengül Oymak Azbay, Sayın Valimize , Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan; 15 Temmuz Demokrasi Bayramı’nı ülkemize armağan eden aziz milletimizin darbe karşıtı onurlu duruşuna ilişkin sembol fotoğraf ve infografiklere yer verildiği “Dakika Dakika Fetö’nün Darbe Girişimi” isimli kitabını takdim etti.

Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ise, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamalarında; “15 Temmuz Cuma akşamı Milli İradeye kast eden, egemenliğin kaynağı milletimizin toptan varlığına karşı kalkışan ama yine milletin dik duruşu ve milletin iradesine sahip çıkmasıyla yok edilen bir darbe kalkışmasını, bir hain emeli ve buna bağlı bütün düşünceyi yaşayan bir hain çeteyi gördük. Türk demokrasisine ve Türk milletinin büyük yürüyüşüne kast eden bu hain kalkışmanın tüm tarafları, milletimizin iradesi, dik duruşu, demokrasisine sahip çıkması Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle bertaraf edildi. Olay duyulur duyulmaz ve Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birlikte tüm vatandaşlarımızın meydanlara ve sokaklara çıkmasıyla Türkiye’nin demokrasi tarihinde bir dönüm noktası yaşandı. Milletimiz; iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmıştır ve bu uğurda şehitler vermiştir. Tüm demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Milletimizin gönlünde ve zihninde hiçbir zaman unutulmayacaklardır. Tanklara, toplara, kurşunlara karşı göğsünü siper eden bu kahramanlar ve onların yanında yaralanan gazilerimiz yeniden Türkiye’nin kurtuluşunun ve geleceğe doğru yürüyüşünün kahramanları olarak anılmış ve anılacaklardır. Çok açıktır ki; halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Biz siyasi parti farkı gözetmeksizin, görüş ve fikir ayrılıklarına bakmaksızın her insanımızın dik duruşuyla, demokrasisine, özgürlüğüne, değerlerine ve Cumhuriyetine sahip çıkmasıyla bu tehlikeyi bertaraf ettik. Şuanda bunun sonuçları, buna bağlı süreçler devam ediyor. Her kim bu anlamda bu hainliğin, devletin varlığı ve milletin bekasına dönük kalkışmanın içerisinde yer almışsa şüphesiz hukuk önünde en ağır cezaya çarptırılacaktır. Türk milletinin kararlılığı ve Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hepimizin bu anlamdaki iradesi açıktır.

 Kocaelili tüm vatandaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Kocaeli’de bu hain emelin ve düşüncenin temsilcileri olan Türk ordusunun üniformasını giyen bu hainler ve onların yanındakilere karşı net ve kararlı bir duruş sergilenmiş, ilk andan itibaren Kocaelili vatandaşlarımız tüm Türkiye’de olduğu gibi dimdik ayakta ve meydanlarda olmuşlardır. Anadolu Ajansımızın bu yaşananların tanıklığını anlatan, unutulmamasını sağlayacak olan ve unutulmaması gerekecek olan o döneme ait çalışmasını takdirle karşılıyorum. Hiçbir birey ve fert yaşanan bu karanlık anın hazırlayıcılarını ve niyetlerinin ne olduğunu unutmamalıdır. Kitapta yer alan şehitlerimizi unutmayarak hatırlayacağız.

Yaşananlarda Türk basını da başarılı bir sınav vermiştir. Topyekun demokrasiyi savunma adına emsali az rastlanan bir dayanışma sergilenmiştir. Bunu büyük bir kazanç olarak görüyorum. Geleceğe doğru büyük yürüyüşümüzde ortaklıklarımızı çoğaltan, bizi birbirimize yakınlaştıran, ortak değerlerimiz noktasında buluşturan bir dönüm noktası olmuştur. Dünya ve Türk demokrasi tarihine çok büyük bir katkı sağlayan, Türkiye’nin demokrasisinin dönüm noktası olan, 15 Temmuzdaki dik duruşuyla dünyaya örnek olan, asil Türk milletinin her bir ferdini saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Şehit olan bütün vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Kahraman gazilerimize de sağlık diliyorum. Bu kararlılık ve inançla Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olacağını, gelecek her günün güçlü ve gelişen Türkiye’ye değer katacağını, bu kararlılıkla kutlu yürüyüşümüze devam edeceğimizi, 2023, 2053, 2071 hedeflerini bu ülkenin ve gelecek kuşaklarımızın göreceğine olan inancımı bir kez daha paylaşıyorum” diyen Sayın Valimiz, tüm Kocaelilere sevgi ve saygılarını ileterek, “ Dakika Dakika Fötö’nün  Darbe Girişimi “ kitabının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.