DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ANITPARK HALKIN SESİ

ANITPARK HALKIN SESİ

Gölcük Demokrasi Nöbeti tutmaya devam ediyor

15 Temmuz Cuma akşamından beri Türk Milleti teyakkuz halinde. TSK içindeki bir grup asker tarafından hükümete el koyma girişimini engelleyen güvenlik güçleri ve vatandaşlar gerek ülkemizin çeşitli illerinde gerekse de ilimizde ve ilçemizde demokrasi nöbetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir emrine kadar sürdürüyor. İlçemizde sabah akşam Anıtpark’ta toplanan vatandaşlar vatan topraklarını can siperane bir şekilde korumaya devam ediyor. Bu sırada emniyet güçleri de güvenlik önlemlerini sıkı bir şekilde almış durumda. Darbe girişiminin 5. gününde ülkemizde birçok kurum ve kuruluşlara da operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar münasebetiyle cemaatle alakası bulunanların görevlerine son verilirken darbe girişiminde bulunanlar da gözaltına alınıyor.

Gözaltındaki 8 asker serbest bırakıldı

FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Kocaeli’de bulunan Donanma Komutanlığı’nda gözaltına alınan 8 rütbesiz er serbest bırakıldı.

 34 asker gözaltında bulunuyordu

 Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasının gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından ülke genelinde çeşitli birliklerde görevli rütbeli ve rütbesiz toplam 6 binden fazla asker gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Kocaeli’de de çeşitli askeri birliklerde görevli 104 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerlerden emniyette işlemleri tamamlanan 34 asker, dün gece yarısı adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 34 asker içerisinde bulunan Donanma Komutanlığı’nda görevli 8 rütbesiz er, ifadelerini alan mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Serbest kalan erler ile birlikte adliyeye çıkarılan rütbeli askerlerin ise mahkemedeki sorgusu devam ediyor.

 Donanma Komutanlığı’nda aramalar bitti

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda darbe girişimine katılan askerlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında arama çalışmaları yapıldı.

Bilgisayarlar incelenmek üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü

Donanma Komutanlığı’nda darbe girişimine katılan askerlerle ilgili soruşturma devam ediyor. Geçtiğimiz gün, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, hakimler, polis ve olay yeri inceleme ekipleri Donanma Komutanlığı’nda belirlenen yerlerde arama yaptı. Aramalar saat 03.00’e kadar devam etti. Bazı evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Bilgisayarlar incelenmek üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Arama çalışmaları sona erdi.

Anıtpark’ta Şehitlerimiz dualarla anıldı

Gölcük Belediyesi tarafından ülkemizin birlik ve beraberliğine, demokrasimize, cumhuriyetimize yönelik yapılan hain darbe girişiminde, milli irade ve duruş sergileyerek, şehit düşen tüm demokrasi şehitlerinin ruhlarına Kuran-ı Kerim okutuldu. Anıtpark bu gerçekleştirilen programla tamamen dolarken, emniyet ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

İlçe protokolü ve Siyasi İlçe Başkanları programa katılım sağladı

Programa Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,   İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı,  Siyasi İlçe Başkanları, Dernek Başkanları ve binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Başkan Mehmet Ellibeş ve Kaymakam Adem Yazıcı’nın konuşmasının ardından başlayan program Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla devam etti.

Ellibeş, “Allah şehitlerimizin hepsinden razı olsun”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Günün birlik günü, herkesin sağduyulu davranması gereken bir gün. Milli irade sayesinde darbenin büyüğü önlendi. Demokrasiye, cumhuriyetimize, devletimize, milletimize darbe girişiminde bulunan hainler oldu ve bunun sonucunda da ne yazık ki şehitlerimiz oldu. Allah şehitlerimizin hepsinden razı olsun. Şahadetlerini kabul eylesin”dedi.
Yazıcı, “Ordumuza ve askerimize sahip çıkmanızı istiyorum”

Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı “Ben sizlerden şunu istiyorum. Ordumuza, askerimize sahip çıkalım. Çünkü Türkün itibarı ordusudur, askeridir. Bunları itibarsızlaştırmalarına izin vermeyelim. Vatanımıza çok büyük vazifelerde bulunan polisimizi de gereken değeri her zaman vermeye gayret gösterelim. Özellikle halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Şuanda darbenin büyüğü bitmiş olabilir fakat bundan sonraki süreçlerde de üzerimize düşen neyse yerine getirmekte tereddüt etmemeliyiz. Çünkü bu vatan hepimizin ve ona her daim sahip çıkmamız, korumamız ve kollamamız gerekir. Yaşanan bu acı olaylar nedeniyle şehit düşen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

Program şehitlerimiz anısına dua edilerek bitirildi

Anıtpark meydanını dolduran vatandaşlarımız büyük bir dikkatle dinletiye kulak verirken, şehitlerimizi unutmadıkları, milli birlik ve beraberliğimizin korunması için ellerinden geleni her daim yapacakları yüzlerinden okunuyordu. Program şehitlerimiz anısına dua edilerek bitirildi.

Askeri lojmanlara kimliği belirsiz kişilerce taşlı saldırıda bulunulduğu iddia edildi

15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrasında FETÖ’cu askerlere karşı halkın siniri hala geçmedi. Geçtiğimiz gün ilçemizde Donanma Komutanlığı’nda bulunan askeri lojmanlarına kimliği bilirsiz kişiler tarafından taşlı saldırıda bulunulduğu iddia edildi. Lojmanda güvenlik önlemleri alınırken, yetkililer vatandaşlara sakin olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Yetkililer vatandaşları sakin olmaları yönünde uyardı

Darbe girişimi ile ülkemizde adeta teyakkuz başladı. Vatandaşlar sokaklarda gece nöbetlerini sürdürürken, cemaate bağlı bulunan askerlere halkın tepkisi yükseldi. Cemaate yakın isimlerin iş yerlerine münferit de olsa baskı yapıldığı görülürken, vatandaşın askere de tepki gösterdiği durumlar yaşandı. Darbe girişiminin üzerinden günler geçmesine rağmen vatandaşın öfkesi dinmek bilmiyor. Vatandaş önceki gün Donanma Lojmanları’na saldırdı ve camlarını kırdı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından camları kırılan lojmanda güvenlik önlemi alındı. Yetkililer vatandaşları sakin olmaları için uyardı.

Türk Harb-İş’ten demokrasi nöbetine tam destek

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız ve yönetimi, dün sendika binasında konuk ettiği Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır ve SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız’a, Demokrasi Nöbeti için tam destek verdi.

“Hepimizin ortak paydası vatanımız”

15 Temmuz akşamı, bir grup hain ve şerefsizin, şerefsizce kalkıştıkları darbenin yankıları dün de devam etti. Cuma akşamından bu yana tüm Türkiye’de süren Demokrasi Nöbetleri, ilçemizde tüm halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenmeye devam ediyor. Dün ilk olarak, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı ile bir araya gelen, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çıldır ve SP İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, daha sonra rotalarını, Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’ne çevirdiler. Burada, Sendika Başkanı Turhan Yıldız ve yönetimi tarafından karşılanan Başkanlar, ortak paydalarının Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti ve Türk Bayrağı olduğunun altını çizdiler.

Yıldız, “Her zaman ülkemizin hizmetindeyiz”

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yıldız, tüm konuklarına nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi olarak, her türlü projeye destek vereceklerini söyledi. Başkan Yıldız, “İçimizdeki hainler o kadar çok artmış ki, dışarıda aramaya gerek yok. 15 Temmuz Darbesi’nden sonra, örgütlü olduğumuz Tersane Komutanlığı’nda hayat normale döndü. Ancak, kolluk kuvvetlerinin Donanma Komutanlığı içinde bulunması, işçi arkadaşlarımız üzerinde biraz tedirginlik yaratıyor. Ama biz her şeye rağmen, işimizi yapmaya devam ediyoruz. Çünkü Türk Milleti ve Türk Donanması için yapacağımız çok şey var. Çünkü biz Haklılığını ve haklı duruşunu sürdüren bir sendikayız. Belediye Başkanımızı ve Siyasi Parti İlçe Başkanlarının değerli düşüncelerini almak için, kendilerini sendikamızda ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu duygu ve düşünceler ile demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

 Anıtpark’ta ‘Hakimiyet Milletindir’ yazısı dikkatlerden kaçmıyor

 Darbe girişiminden itibaren gece gündüz Anıtpark’ta demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar büyük bir kararlılık ve mücadele örneği sergiliyor. Anıtpark içinde bulunan ve özel bir şahsa ait olan reklam monitöründe ‘HAKİMİYET MİLLETİNDİR’ yazısı dikkatlerden kaçmıyor. Halkın böylesine önemli bir görevi üstlenmesi tüm dünyaya da örnek oluyor. Anıtpark’ta reklam monitöründe böyle güzel bir yazı yazması da vatandaşların oldukça hoşuna gidiyor. Vatandaşlar, ‘Hakimiyet sadece Milletindir. Bu monitörde yazan Hakimiyet Milletindir yazısı gerçekten çok güzle olmuş. Halkımız çok şükür ki özgürlüğü, vatanını, ezanını, dinimizi çok seviyor. Halkımız ayrıca demokrasiyi istiyor. Halkın bu isteğine karşı gelenler halkın tepkisiyle karşılaşır” dedi.

1.sayfaya 1.sayfayaaa 13659035_1339217629445913_6963617540884045182_n 13669038_1760007900923725_1427797917233203421_n 13689511_10154463017724887_1797283736_n 13690864_1760065940917921_8782284555736442362_n 13701036_307424536314261_8398890416148726208_o 13701165_1649482202036066_8030603224951563601_o 13708244_1649481895369430_3742169973685475858_o 13708287_1800751233503474_549546355808261223_o 13717453_1649481758702777_8549811121900952126_o 13730944_1800751223503475_3420442757566596272_o 13735054_307424486314266_1882160734019686316_o 13735577_1649481765369443_4291539787207188457_o 13735635_1649482968702656_8971839803730831172_o 13769450_1339217752779234_5127973491200977295_n 13770271_1339217772779232_5996828766312707835_n Donanma Komutanlığı iç içe 1 içe e içe içeee IMG_9156 IMG_9846 IMG_9852 IMG_9855 IMG_9858 IMG_9864 IMG_9868 IMG_9899 IMG_9903 IMG_9924 IMG_9928 IMG_9931 1.sayfa

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.