DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Muhtarlarımız yerinden yönetimin sinir uçlarıdır’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Muhtarlarımız yerinden yönetimin sinir uçlarıdır’’
31.07.2016
1.070
A+
A-

 

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Muhtarlarımız yerinden yönetimin sinir uçlarıdır’’

 

Derinceli muhtarlarla bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, hizmetler noktasında muhtarların önerileri dinledi.

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Harikalar sahilinde Derinceli muhtarlarla bir araya geldi. Hizmetler nedeniyle önerilerini ifade eden ve vatandaşların sorunlarına karşı duyarlı davranan muhtarlara teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Belediyelerin kılcal damarları olan muhtarlarımız, mahallerimizin bütün eksiklikleri yerinde görmektedir. Yerinden yönetimin sinir uçları muhtarlarımız anı zamanda vatandaşımızla yerel yönetimler arasında köprü vazifesini görmektedir. Büyükşehir olarak muhtarlarımızın görüşlerine ve önerilerine değer veriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta muhtarlarımızla bir araya geliyor ve önerilerini alıyor. Muhtarlarımız belediye başkanlarının en önemli yardımcılarıdır” dedi.

 

MUHTARLAR ULAŞIM HİZMETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

 

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Şirin’in de katıldığı toplantıda muhtarlar, ulaşım noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ettiler. Yeni otobüslerin ve hatların vatandaşların hayatını kolaylaştırdıklarını ifade eden muhtarlar, yeni güzergâhlar konusunda yeni önerilerini de ifade ettiler. Eski askeri hastane alanın büyük bir oranda yeşil alan olacağını ifade eden Karaosmanoğlu, “Belki bir miktar hastane büyüyebilir” açıklamasını yaptı. Sırrı Paşa, Derince Esentepe ile Fatih mahallelerini birleştiren viyadük konusunda ayrıca teşekkür eden muhtarlara, ulaşım hizmetleri için büyük bütçe ayırdıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nin tamamında karayollarına yaptığımız yatırımlar beş yüz milyonu geçti” açıklamasını yaptı.

 

“HİZMETLERİN DAHA KALİTELİ OLMASI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

 

Derinceli muhtarlardan gençlere dönük çalışmalar yapmasını da isteyen Başkan Karaosmanoğlu, “Mahalle muhtarlarımızla belli aralıklarla bir araya geliyoruz. İlçe belediye başkanlarımızla zaten devamlı bir aradayız. Yapılması gereken projeler ve hizmetlerin kaliteli olması için hep birlikte çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda Avrupa’ya gidip gelenlerin o diyarları anlattığı dönemler geride kalırken, artık bizim kentlerimizin gelişimi konuşulmaya başlandı. Eminim ki durağanlaşan bir Avrupa’yı ilerleyen yıllarda geride bırakacağız. Bu ara kentimiz için muhtarlarımızın ufuk açıcı fikirleri içinde bir kendilerine teşekkür ediyorum. Mahallelerimizi daha sağlıklı hale getirmek için bir aradayız. Hizmetlerin daha kaliteli olması için birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

 

MUHTARLARIMIZLA İSTİŞARE EDİYORUZ

 

Büyükşehir olarak her fırsatta mahalle muhtarlarımızla bir araya geldiklerini de belirten ve yapılması gereken projeler, eksiklikler ve hizmetler için muhtarlarımızla istişare ediyoruz diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu tür buluşmalarda mahallelerimizi konuşuyoruz. Bizim vatandaşımıza vaadimiz yaşadıkları mahallenin Avrupa’da ki mahallelerden ve köylerden güzel olacağıdır. Bizim kentlerimiz artık altyapısı ve üstyapısıyla Avrupa’yı yakaladı. Muhtarlarımızın ufuk açıcı ve kendi mahallerinde ki standardı yükseltme gayretlerini büyük memnuniyetle karşılıyoruz. Her fırsatta mahallerimizi, sokaklarımızı sahillerimizi, köylerimizi ve kısacası kentimizi daha sağlıklı hale getirmektir bizim derdimiz. Bugün Derinceli muhtarlarımızla birlikteyiz. Arkadaşlarımızdan çevre, ulaşım, sağlık ve diğer alanda neler yapabiliriz bunları konuştuk. Muhtarlarımızdan büyük memnuniyet ifadelerini duyduk. Tabi ki hayat devam ediyor. Yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını görüyoruz. Hep birlikte bunlara da çözüm bulacağız” açıklamasını yaptı.

 

ÜLKEMİZDE YAŞANAN GELİŞME BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

 

Bugün konuşulan eksiklerin gelecekte konuşulmayacağını da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’yi bir bütün olarak ele aldığımızda büyük bir sanayi, ticaret, liman ve turizm kenti olduğunu görmekteyiz. Kentimizin her yıl elli bin nüfus almasına rağmen hizmetleri eksiksiz sunma çabası içerisindeyiz. İşte burada kentlerin kılcal damarları olan muhtarlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bakınız muhtarlarımızın sosyal haklarında da bu dönem önemli iyileştirmeler oldu. Muhtarlarımız belediye başkanlarımızın en önemli yardımcılarıdır. Muhtarlarımızın birinci görevi arasında gariplere ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaktır. Derdini anlatamayan vatandaşlarımızın elinde tutmaktır. Bakınız ülke olarak belalardan kurtulmamız da bu gariplerin duaları vardır. Sağlık sisteminden ekonomik alana, yerli sanayiden milli savunmaya kadar ki gelinen pozitif gelişme bir birinden farklı bazı ülkeleri rahatsız etmiş ve kıskandırmıştır. Onun için 15 Temmuz darbe girişimini bu hainlere yaptırdılar” dedi.

 

“MİLLİ BİRLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİDİR”

 

15 Temmuz darbe girişimi dünyaya efendilik yapmak isteyenlerin attığı bir adımdı vurgusunu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Milletimiz kendi haklarına, hukukuna ve vatanına sahip çıkmıştır. Vatandaşlar olarak ülkemize sahip çıkacağız. Milli birliğimiz ve berberliğimiz çok önemlidir. Birbirimize değer vereceğiz. Bakınız bu millet Cumhurbaşkanına, hükümetine, bakanlarına, milletvekillerine ve belediye başkanına güvendiği için meydanlara çıktı. Aziz milletimiz bayrağına, demokrasisine, değerlerine ve vatanına da sahip çıktı. Bakınız bizler vatandaşımızla yönetiyoruz ülkemizi. Vatandaşımız bize her daim destek verdi. Halkımızı çok seviyor ve hep beraber ülkemize hizmet edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

BULUT, “15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ MORALİMİZİ BOZMADI”

 

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’ta yaptığı açıklamada, “Bu günkü birlikteliğimize katılan muhtarlarımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bizler rutin olarak muhtarlarımızla her ay toplantı yapıyoruz. Onların istekleri ve arzuları doğrultusunda Derince ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Sonuç itibariyle 15 Temmuz darbe girişiminin Büyükşehir Belediye Başkanımızın, muhtarlarımızın, bizlerin ve çalışanlarımızın morallerini bozmadığını görüyoruz. Hizmetlerimize tam gaz devam edeceğiz. Bütün istişarelerimizde milletimize nasıl hizmet ederiz onun gayreti içerisindeyiz” diyerek sözlerini tamamladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra gün içerisinde Derince’de inceleme yaptı. Fatih Sultan Mahallesi muhtarı Şenay Mengünoğlu’nu da ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu’na, pazar yeri, ulaşım ve diğer hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür edildi. Başkan Karaosmanoğlu, Derince limanı yolu üzerinde ki esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelmeyi ihmal etmedi.

ZIYA0185 ZIYA0222 ZIYA0333

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.