DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Karaosmanoğlu, Namazgâh HES’de inceleme yaptı

Başkan Karaosmanoğlu, Namazgâh HES’de inceleme yaptı
14.07.2016
1.113
A+
A-

 

Başkan Karaosmanoğlu, Namazgâh HES’de inceleme yaptı

 

Başkan Karaosmanoğlu, yakın zamanda enerji sistemine elektrik verecek Kandıra Namazgâh barajındaki Hidroelektrik Santrali’nde (HES) inceleme yaptı.

 

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü tarafından Kandıra Namazgâh barajında Hidroelektrik Santrali (HES) kurma çalışmalarının tamamlanmasının ardından elektrik üretimi için sürdürülen testlerin sonuna gelindi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU’nun kendi öz kaynaklarıyla yaptığı Namazgâh Barajı HES projesinde inceleme yaparken teknik ekipten de bilgi aldı.

 

NAMAZGÂH HES’DE ELEKTRİK ÜRETİM TESTLERİ YAPILIYOR

 

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Kandıra Namazgâh Barajımızla birlikte daha önceki yıllarda köylerimizde ve sahillerimizde yaşanan su sıkıntısının önüne geçtik. Vatandaşımızın bu konuda hayır dualarını alarak, görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadık. Şimdi de elektrik üretimindeki testlerimizin sonuna geldiğimiz Namazgâh HES’le, enerji sistemine elektrik vereceğiz. Bizim derdimiz nerede sudan kaynaklanan enerji potansiyeli varsa oradan elektrik üretmektir” dedi.

 

ENERJİ POTANSİYELİ VARDI BİZDE SESSİZ KALMADIK

 

HES çalışmalarında 2 adet türbin imalatı yapılırken, her biri yıllık 1,22 Gwh, olmak üzere toplam 2,44 Gwh güç üretecek. Enerji üretiminde kullanılacak su ile 600 hektar alan sulama suyuna kavuşacak olan Kandıra’da, bu değişimin çiftçimize de önemli derece de olumlu katkısı olacak diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “ Öncelikli olarak Kandıra bölgemizdeki su ihtiyacını karşılamak için iki yıl gibi kısa bir sürede Namazgâh Barajımızı yaptık. İçme ve kullanma suyu dışında HES’i de inşa ederek enerji üretimi noktasında önemli bir adım attık. Burada bir enerji potansiyeli vardı, bizde sessiz kalmadık. Bu enerjiyi insanımızın hizmetine sunmak için çalışma yaptık.”

 

5-6 YIL GİBİ KISA SÜREDE MALİYETİNİ ÇIKARACAK

 

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in de eşlik ettiği teknik incelemede, Namazgâh HES inşaatında sermayemiz sudur diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, “Artık ülkemizde bu gibi yatırımları yerel yönetimler olarak yapabilecek noktaya geldik. Yuvacık Barajımızda da HES’i kurduk. Kandıra Namazgâh barajımızda da bunu yaptık. Namazgâh HES Projesi 5-6 yıl içerisinde yaptığımız maliyeti çıkaracaktır. Elde ettiğimiz elektrik sisteme satılarak sudan kaynak oluşturacağız. Bu projenin kısa sürede oluşturdukları için başta İSU Genel Müdürümüz İlhan Bayram olmak üzere tüm çalışanlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah testler bitip tam devreye aldığımız zaman ve elektrik kurumlarıyla bürokratik işlem bittiğinde sisteme elektrik vereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Namazgâh Barajında şu an %93’ doluluk oranıyla 21 Milyon metreküp su bulunuyor.

 

HSNC1014 HSNC1058

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.