DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU BERABERLİK ALKIŞLANIR

BU BERABERLİK ALKIŞLANIR

Halk demokrasi nöbetine devam ediyor

Ülkemizde geçtiğimiz gün gerçekleştirilen çok kritik MGK toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 81 ilde Olağanüstü Hal kararı aldıklarını belirtti. OHAL kararı Resmi Gazetede yayınlandı. İlçemizde en önemli olay ise geçtiğimiz gece Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen 2 dershaneye polis baskın düzenledi. Dershaneler mühürlenerek kapatıldı. Anıtpark’ta vatandaşların tuttuğu Demokrasi Nöbeti 5. gününde de aynı kararlılıkla sürdürüldü. Demokrasi Nöbetine AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’da katılarak, vatandaşların arasında yerini aldı. Darbe girişimi soruşturması kapsamında dün Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ gözaltına alındı.

3 AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok kritik MGK toplantısı ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından geçtiğimiz akşam açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklamasında FETÖ-PDY mensubu çetelere ve kişilere sert sözler söylerken, ülkemizin daha güzel ve güvenli bir ortama kavuşması için 3 aylık olağanüstü hal ilan etme kararı alındığını kamuoyuna duyurdu.

RESMİ GAZETEDE YAYINLADI

Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada “Ülkemizde anayasamızın 120’inci maddesi uyarınca OHAL ilan edilmesini hükümete tavsiye etme kararı aldık. Bakanlar kurulumuzda bu tavsiye doğrultusunda Türkiye’de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesini kararlaştırdık” dedi. Erdoğan’ın açıkladığı 3 aylık OHAL kararı 02.00 sularında Resmi Gazete’de yayınlandı. Milli Güvenlik Kurulu’nda kapsamlı değerlendirmeler yapıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Bugün önce Milli Güvenlik Kurulumuzu topladık ardından da Bakanlar Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Milli Güvenlik Kurulu üyeleri olarak yaptığımız kapsamlı değerlendirme sonunda darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için ülkemizde anayasamızın 120’inci maddesi uyarınca olağan üstü hal ilan edilmesini hükümete tavsiye etme kararı aldık. Bakanlar kurulumuzda bu tavsiye doğrultusunda Türkiye’de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesini kararlaştırdık.”

  1. MADDE UYARINCA

MGK üyeleri olarak yaptığımız kapsamlı değerlendirme sonunda, darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla süratle bertaraf edilebilmesi için ülkemizde anayasamızın 120. maddesi uyarınca Olağanüstü Hal ilan edilmesini, hükümete tavsiye etme kararı aldık. Bakanlar Kurulumuz da bu tavsiye doğrultusunda Türkiye’de 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesini kararlaştırdı.

İLÇEMİZDE CEMAAT DERSHANELERİNE BASKIN

İlçemizde geçtiğimiz gece Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen 2 dershaneye polis baskın düzenledi. Dershaneler mühürlenerek kapatıldı. FETÖ terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor.

İlçemizde geçtiğimiz gece Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen 2 dershaneye polis baskın düzenledi. Dershaneler mühürlenerek kapatıldı. FETÖ terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında kapatma kararı alınan eğitim kuruluşları arasında bulunan Gölcük’teki 2 dershaneye gece baskın düzenlendi.

DERSHANELERE POLİS VE ZABITA EKİPLERİ BASKIN YAPTI

Polis, Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri operasyona katılırken, ilk olarak Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan FEM Dershanesi’ne baskın düzenlendi. Dershanenin boşaltıldığı görülürken, sadece bir çelik kasanın olduğu tespit edildi. Çelik kasa açılamazken, dershanenin kapıları mühürlendi.

YURTDIŞINA 400 BİN TL PARA AKTARILMIŞ

Daha sonra 19 Mayıs Caddesi üzerine bulunan Işık Eğitim Vakfı adı altında eğitim veren dershaneye gidildi. Dershanede bulunan evraka, CD’lere el konulurken, bilgisayar kayıtları kopyalandı. Yapılan aramalarda yurt dışında bulunan bir hesaba 400 bin TL para aktarıldığı tespit edildi. Hesabın kime ait olduğu ise açıklanmadı. Gece saat 03.30’a kadar süren aramaların ardından dershanenin yangın merdivenleri de olmak üzere tüm kapıları mühürlendi.

GÖLCÜKLÜ PAZARCILAR DARBE GİRİŞİMİNE YÜRÜYÜŞLE TEPKİ GÖSTERDİLER

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası sokağa dökülen vatandaşlardan sonra Gölcük Pazarcılar Odası da yürüyüş yaptılar ve Anıtpark’ta Demokrasi Nöbetine devam ettiler.Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe teşebbüsü sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı üzerine sokağa dökülen aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaş demokrasi nöbetine devam ederken diğer sivil toplum öğütleri ise yürüyüş yaptılar.FETÖ’nun darbe girişiminin 6. Gününde Gölcüklü Pazarcılar önceki gece pazarcılarla birlikte yürüdüler, yürüyüşe destek veren Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman pazarcılar vatandaşlar katıldılar. Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve yönetimi tarafından düzenlenen Ülkemize Sahip çıkma adına yürüyüş düzenleyerek seslerini yükseltiler, yürüyüşte attıkları sloganlarla mazılarına mesajlar gönderdiler.

DEMOKRASİ NÖBETİ’NE AK PARTİ İL BAŞKANI ŞEMSETTİN CEYHAN KATILDI

İlçemizde Anıtpark’ta 15 Temmuz tarihinden beri vatandaşlar tarafından sürdürülen Demokrasi Nöbeti geçtiğimiz akşam da devam etti. Gölcük halkı demokrasi nöbetlerine yoğun katılımla ilgi gösteriyor. Anıtpark’taki demokrasi nöbetine ilçe protokolünün yanı sıra AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’da katılım sağladı. Ceyhan’a partililer başta olmak üzere Gölcük halkı yoğun ilgi gösterdi. Başkan Ceyhan, “Gölcük halkı vatanına, demokrasisine ve milli iradesine sahip çıkıyor. Bu birlik ve beraberlik beni çok mutlu ediyor. Gölcük halkını ve tüm vatandaşlarımızı darbecilere karşı kararlı tutumlarından ötürü tebrik ediyorum” dedi.  Vatandaşlar geçtiğimiz akşamda sabaha kadar demokrasi nöbetine devam etti.

MURAT ÖZDAĞ GÖZALTINA ALINDI

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ gözaltına alındı.15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan paralel darbe girişimi sonrası hükümet harekete geçti. Püskürtülen darbe girişiminin ardından tüm kamu kurum ve kuruluşlarında paralel yapı mensubu kim varsa açığa alındı. Öte yandan iş adamlarına yönelik de operasyon başlatıldı. Daha önce paralel yapıya mensup olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve yurt dışı yasağı konularak 250 bin TL kefaletle serbest bırakılan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ da dün polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bilindiği gibi Özdağ’a gözaltına ilk alındığında kelepçe takıldığı için polisler eleştirilmişti. Çünkü Özdağ dışında hiçbir iş adamına kelepçe takılmamıştı. Bu kez Özdağ’a ters kelepçe takılması dikkat çekti. Oda içerisinde bir süredir Özdağ’a büyük bir tepki vardı. Paralel yapıya para aktardığı iddia edilen Özdağ’ın oda başkanlığını bırakması isteniyordu. Özdağ her ne kadar 17-25 Aralık sonrası cemaatle ilişkisini söylese de bu inandırıcı olmamıştı. Hatta herkesi inandırmak için 15 Temmuz sonrası başlayan demokrasi nöbetlerinde AKP il binası önünden hiç ayrılmadı, en ön saflarda yer aldı. Özdağ’ın gözaltına alınması bir süredir bekleniyordu. Özdağ’ın bu sabah evine yapılan baskında yatağında uyuduğu sırada polis tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Arif ÖZTOK

IMG_0440 IMG_0451 IMG_0482 IMG_0559 IMG_0566 IMG_1641 IMG_1661 IMG_1675 içe IMG_0373 IMG_0387 IMG_0397 IMG_0408 IMG_0414 IMG_0420 IMG_0426 IMG_0434

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.