DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Darbe girişimine siyasi parti başkanlarından sert tepki DARBENİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Darbe girişimine siyasi parti başkanlarından sert tepki  DARBENİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Darbe girişimine siyasi parti başkanlarından sert tepki

DARBENİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizi derinden sarsan TSK’nın içindeki bir grup asker tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine ilçemizdeki siyasi parti başkanları ve siyasilerin il başkan vekilleri sert tepki göstererek, ‘Milletin silahını millete çeviren askere asla selam durmayacağız’ diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Alp, “15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, darbe girişimine karşı tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Milletin emaneti olan demokrasiye sahip çıkıyoruz. Milli iradeye yapılan bu darbe girişimine karşı durmak hepimizin görevidir. Milletimizin bütün fertlerine, bayraklarıyla meydanlara koşan, bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum. Milletimizle beraber büyük bir belayı Allah’a şükür defettik. Tabii sevindirici olan, bu kalkışma Türk Silahla Kuvvetlerinin emir kumanda hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen değerli komutanlarımızı, subaylarımızı tebrik ediyorum. Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız, siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Kahramanca çarpışarak, bu belayı defeden, özel polisimizi, tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum. Gölcük’te Anıtpark’ta darbe girişimine tepki için yapılan Demokrasi Nöbetine katılım sağlayan bütün Gölcük halkına milletimiz adına şükran duygularımı sunuyorum” dedi.

İşeri, “Yaşanan bu olay demokratik parlamenter sistemin önemini bir kez daha ortaya koymuştur”

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, “15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimi karşısında CHP olarak ilk andan itibaren karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. 93 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partimiz darbe girişimin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilemiştir. Genel Başkanımızın yaptığı açıklama ile de parti yöneticilerimizin genel merkezde gelişmeleri takip ettiği sırada Ankara’da bulunan milletvekillerimiz süratle parlamentoya giderek darbeye karşı olan kararlı duruşumuzu darbenin başladığı andan itibaren net bir şekilde sergilemiştir. Yaşanan bu olay demokratik parlamenter sistemin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. CHP olarak darbe karşıtı duruşumuzun yanı sıra Cumhuriyet ve demokrasiye olan inancımızı başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm örgütlerimiz ve bütün üyelerimiz ile beraber kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu anlayışla siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra parti gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırlar ile darbe girişimi başarısızlığa uğramıştır. Güvenlik güçlerinin sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir. Şunu söyleyeyim bu yapılan darbe girişimi AK Parti hükümetine yapılan bir darbe olarak değil, Laik Cumhuriyet’e demokrasiye hukukun üstünlüğüne yapılan bir girişimdir. Ast olan halkın iradesiyle iktidar olan herhangi bir siyasi parti kim olursa olsun yapılan bu darbeyi bu şekilde demokrasiye yapılan bir darbe olarak nitelemek gerekir. Yalnız sokakta yapılan demokrasimize sahip çıkmak için yapılan sokağa çıkma isteği çok dikkatle izah edilmesi halkımızla güvenlik güçlerimizi karşı karşıya getirmemek konusunda çok dikkat etmek gerekmektedir. Hiyerarşik emir komuta zincirinin en alt kademesindeki er ve erbaşlarımızın dövülmesi, darp edilmesi, onların o korkulu yüz ifadelerini görünce tüylerimiz ürperdi. Bu çocuklar vatanını korumak için askere giden bizim evlatlarımızdır. Onların hiçbir suçu ve günahı yok. Neyi nereye niçin gittiklerini dahi bilmediklerini açıkça ifade ettiler. Bu arada polis teşkilatımızın onarlın duygu ve düşüncelerini anlayarak onları sahiplenmeleri de çok vakar bir davranış olduğunu belirtmek isterim. Bu darbe girişiminde kaybettiğimiz bu çocuklarımızı anaları vatanı korumak için gönderdi. Ancak vatan uğruna değil birilerinin darbeleri uğruna öldüler ve bu durumda düşürüldüler. Peygamber Ocağımızın bundan böyle hassasiyetle korunması hepimizin görevi ve borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerken, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimle saygılar sunarım.”

Çakıroğlu, “Türk Milleti bu badireyi atlatacaktır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkan Vekili Hüseyin Çakıroğlu, darbe girişimi hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıyadır. Türk Silahlı Kuvvetleri içinden bir grubun askeri müdahalede bulunmak, yönetimi devralmak istediği iddia edilmektedir. Demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkemize yapılacak büyük bir hata olacağı açık ve meydandadır. Türkiye yakın tarihinde defalarca askeri darbe girişim ve tecrübesini yaşamıştır. Türk Milleti her seferinde darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır. Şu anda ülkemiz kriz ve belirsizlik sarmalının dibindedir. Herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz istikbal ve istiklalden kopuş demektir. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü demokrasi dışı anlayışa tavırlı ve karşıdır. Türkiye’nin pek çok sorun ve sıkıntısı olduğu tartışılmazdır. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezi bütünlüğünün çok ciddi tehdit ve taciz bulunduğu da ortadadır. Ancak her sorunun çözüm yolu demokrasidir. Türkiye’nin pek çok sorun ve sıkıntısı olduğu tartışılmazdır. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün çok ciddi tehdit ve taciz altında bulunduğu da ortadadır. Ancak her sorunun çözüm yolu demokrasidir. Türkiye’nin iç savaş ve kaos ortamına savrulması halinde Türk Milletinin ödeyeceği bedel vahim ölçüde yüksek ve pahalı olacaktır. Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur. Nitekim hiçbir kalkışma kabul edilmeyecektir. Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları en samimi beklentimiz ve tavsiyemizdir. Milletimizin sağduyulu olması temenni ve soğukkanlı hareket etmesi önem ve aciliyet arz etmektedir. Bilhassa Milliyetçi-Ülkücü Hareket2in provokasyon ve ajitasyonlara karşı teyakkuzuyla birlikte, sokaklara çıkarak iç savaş şartlarına hizmet etmesi düşünülemeyecektir. Hiçbir dava arkadaşımız karanlık sürecin taraf ve faili olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin sancılı tablosunu dikkatle ve demokrasiye tam bir riayet ve sadakatle takip edecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türk Milleti bu badireyi atlatacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

Kaya, “Akıllı adımlar atılmalı, bu durum şova dönüştürülmemelidir”

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkan Yardımcısı Remzi Kaya, Büyük Birlik Partisi olarak darbe girişimini kınadıklarını dile getirerek, şu sözleri söyledi: “Büyük Birlik Partisi olarak bizler darbenin her türlüsüne karşıyız. Fakat darbe böyle olmaz. Bu bir terör eylemi darbesidir. 93 yıllık Cumhuriyet döneminde Yunanlıların yapamadığını TSK içindeki grup yaptı. Bu girişimin şartları ve sonuçları farklıdır. Milletin imkanlarıyla millete kabadayılık yapılmaz. Milli iradenin teminatı peygamber ocağı ordumuz ve göz bebeğimiz Mehmetçiğimizin bu hakikati bilmesini istiyoruz. Milletin silahını millete çeviren askere asla selam durmayacağız! Bu darbe girişiminin iki türlü sonucu olacaktır. Birincisi ülkemiz bu durumu olumluya çevirip ülkemizin gelişmesini sağlayabilir, ikincisi halk arasında kutuplaşma olarak istenmeyen olaylar cereyan edebilir. Bizler bunu asla kabul etmeyiz. Halk kesinlikle kutuplaşmamalı. Birde ülkemizde ve Gölcük’te sanki bazı şeylerin kutlamasına başlanıldı. Darbe girişimi asla şova dönüştürülmemelidir. 161 şehidimiz varken, kornalar çalmak, havai fişekler atmak, gerçekten çok ayıp. Akıllı adımlar atılarak, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı en iyi cevap verilmelidir” dedi.

HÅseyin Äakçroßlu

?????????????????????????????????????????????????????????

òsmet òüeri remzi kaya

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.