DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ford Otosan’a Çevre Ödülü

Ford Otosan’a Çevre Ödülü
02.07.2016
1.759
A+
A-

                                                                                                            

 

Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları, “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Dostu Üretim Sistemi & EOS Çevre Yönetim Sistemi” ile “AB Çevre Ödülleri Türkiye 2016” programında finalist ödülüne layık görüldü. Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları aldığı finalist ödülü ile, AB Çevre Ödülleri’nin yurt dışı ayağında, 27 Ekim Estonya Tallinn’de gerçekleşecek yarışta Türkiye’yi temsil edecek.

Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları, AB üyesi ülkelerde 1987 yılından bu yana verilmekte olan ve 2006 yılından beri Türkiye’de düzenlenen “Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye 2016” ödül organizasyonunda, “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Dostu Üretim Sistemi & EOS Çevre Yönetim Sistemi” ile yönetim kategorisinde finalist seçildi. Ford Otosan, 27 Ekim’de Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenecek yarışmada, Türkiye’yi temsil edecek.

Bölgesel Çevre Merkezi Türkiye (REC) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde Ankara’da düzenlenen ödül törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AB Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Rauf Engin Soysal, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, TOBB Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve REC Türkiye ve AB Çevre Ödülleri Ulusal Program Direktörü Rifat Ünal Sayman katıldı. Ford Otosan’ın ödülünü ise Ford Otosan Bakım ve Çevre Mühendisliği Müdürü Tahsin Fırıncı ile Çevre Yüksek Mühendisi Betül Tavacı aldı.

Ford Otosan Bakım ve Çevre Mühendisliği Müdürü Tahsin Fırıncı şunları söyledi: “Ford Otosan olarak içinde yaşadığımız çevreyi değerli bir hazine olarak görüyor ve gelecekte bütün insanlığın yararlanabilmesi için en iyi şekilde korunması gerektiğine inanıyoruz. Sürdürülebilir çevre ve enerji dostu yönetim yaklaşımımızla çevreyi koruduğumuzu ve her zaman koruyacağımızı vurguluyoruz. Çevre ve enerji dostu üretim sistemimiz ve süreçlerimizde geliştirilen projelerle çevresel değerleri korurken, aynı zamanda enerji ve su tasarrufu da sağlıyoruz. Yönetim sistemimizin uluslararası standartlarda aldığı bu değerli ödülden dolayı çok mutlu ve gururluyuz.”

AB çevre ödülü

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.