DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Güzeloğlu, “Türk halkına sonsuz teşekkür ediyorum”

Güzeloğlu, “Türk halkına sonsuz teşekkür ediyorum”

 Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli TV Genel Yayın Yönetmeni Kadriye Karademir’in darbe girişimi ve sonrasında ilimizde gerçekleştirilen operasyonlar hakkındaki sorularını canlı yayında cevaplandırdı.

Bu topraklar böyle vatan oldu bizlere

15 Temmuz 2016 günü saat 22:00 sıralarında gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminde nasıl bir irade ile hareket ettiğini ve olayları yönetmede nasıl bir yol izlediğini paylaşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu; “Kocaeli TV izleyen tüm izleyicilerimize öncelikle teşekkür ediyorum. 15 Temmuz akşamı milli iradeye, egemenliğin kaynağı millete doğrudan kasteden, bu iradesini yok etmeyi amaçlayarak, maalesef büyük yürüyüşümüzü, bu milletin geleceğe güçlenerek akma iddiasını ve heyecanını yok etmeye amaçlayan bir düşüncenin temsilcileri, hainler bir darbe kalkışmasına geçtiler. Asla başarılı olması mümkün olmayan, milletin iradesi karşısında dün olduğu gibi 15 Temmuz’da da yok olmaya mahkum olan bir avuç grubun yaptığı bir kalkışmadır. Biz büyük bir millet ve devletiz. 100 yıllık devlet geleneğine sahip, devletine bağlı ve yaşatan, millet olmayı diğer milletlere öğreten, hür ve bağımsız yaşayan bir milletiz.  Bu topraklar böyle vatan oldu bizlere. Böyle baktığımızda Mehmetçiğimizin üniformasını taşıyan ama asla onlardan olmayan ve yine bu milleti korumakla görevli orduya emanet edilen, düşmanına karşı kullanılması gereken silahlar, tanklar, uçaklar, toplar ve helikopterlerle bu millete silah sıkan hainlerin karşısında yine bu millet durdu. Bu Türk milletinin demokrasiye aşık, özgürlüğüne, bütün değerlerine dönük asil duruşunun çok açık ifadesi ve göstergesidir. Hiç kimse, içte ve dışta hiçbir hain bu milletin iradesini gasp ederek yok edeceğini düşünmemelidir. Şuana kadar 208 şehidimiz bu uğurda hayatını feda etti. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad, mekanları cennet olsun. Onlar bu milletin tarihinde hiçbir zaman silinmeyecek şekilde zihinlerde yer alacaklardır.

Demokrasinin merkezi TBMM’yi bombalayanları unutmayacağız

Kendilerine emanet edilen silahları ve Türk milletinin bekası için düşmana karşı kullanılacak bütün mühimmatı bu milletin evlatlarına karşı kullanılmak üzere emir verenleri ve bu emri uygulayanları asla unutmayacağız. Demokrasinin merkezi TBMM’yi bombalayanları unutmayacağız. Tüm Türkiye’de bu hainlere karşı durarak, iradesine sahip çıkmak, demokrasisini yaşatmak, devletini korumak, ezanını, bayrağını sonsuza kadar bu coğrafyada yaşatmak uğruna bu mücadeleyi veren bütün vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.  Bu Türk demokrasisinin dönüm noktası olmuştur. O akşam ilk bilgiler geldiğinden itibaren hemen duruma vaziyet ederek ve durumun ne olduğunu Kocaeli özelinde tespit ederek, bu hain darbenin püskürtülmesine karşı çok açık bir kararlılıkla mücadeleye başladık. Bu hainlere karşı alınması gereken tüm tedbirleri açık ve net bir şekilde aldık. Jandarma Komutanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğümüz net bir duruş sergilemişlerdir. Bu yapıya karşı emir komuta zinciri içerisinde devletine ve milletine bağlı olduklarını beyan etmişlerdir. Bu hain yapının uzantıları perspektifinde gerek Donanma Komutanlığımızda, gerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı diğer üs ve komutanlıklarda, ilgili komutanlıklar düzeyinde hemen bu yapıya katılan ve bu hain yapının içerisinde hareket eden unsurların tespit edilmesi ve bunların hukuk önünde darbeye teşebbüs suçlamasıyla gözaltına alınması çalışmaları başlatılmıştır. Olayın duyulduğu andan itibaren Kocaeli’de devlet millet dayanışmasıyla çok özel bir duruş ve mücadele sergilenmiştir. Kriz yönetiminin anlık ve eş zamanlı kararlarıyla Donanma Komutanlığında hain yapının mensupları tarafından gözaltı yapılarak İstanbul’a sevk edilen Harp Filosu komutanımız Tümamiralimiz ve diğer Tuğamiralimiz Gebze’de takip edilerek, kurtarılmış ve bunları yapan unsurlar hemen gözaltına alınmıştır. Değişen rütbelerde gözaltı işlemleri hemen o akşam yapılmıştır. Cengiz Topel Askeri üs bölgesi ve sivil hava alanının elektrikleri benim talimatımla kesilmiştir. Bu önlemle içimizi yakan milletimize karşı yönelik bir hareketin de önüne geçilmiş ve böylelikle bertaraf edilmiştir.

 Ama devletimiz ve milletimiz bununda üstesinden geldi

Millet için, milletin bekası için verilen silahı, imkanı bitmeyen bir öfkeyle milletine karşı doğrultan bir zihniyetten bahsediyoruz. Türkiye daha önce böyle bir hainliği, böyle bir ihaneti görmedi.  Ama devletimiz ve milletimiz bununda üstesinden geldi. Donanmadaki kriz uzun soluklu bir perspektifte yönetilmiş ve bertaraf edilmiştir.

Bu hain yapının bütün uzantıları hukukun önünde hesap verecektir

Üç beş çapulcu hainin bu milletin kendilerine verdiği yetkiyi ve silahı kullanarak, bu milleti korkutacaklarını sanmaları ancak ve ancak bir yanılgıdır. Başkomutanı hedef alan bir ihaneti bu millet affetmeyecektir. Bu noktada tüm gayretimizle olumsuzluğu en aza indirerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu hain yapının bütün uzantıları hukukun önünde hesap verecektir. İnşallah ülkemiz çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.

Henüz onların yerine bir atamamız gerçekleşmemiştir

Darbe girişimleri sonrası İçişleri Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu görevden uzaklaştırmalarda ilimizde de açığa alınan Vali Yardımcıları olduğunu belirten Sayın Vali Güzeloğlu; “Bütün kurumlarda bu yapının uzantıları tespit ediliyor ve gereği yapılıyor. Şuanda ilimizde 3 tane Vali Yardımcısı Bakanlığımız tarafından görevden uzaklaştırılmıştır. Henüz onların yerine bir atamamız gerçekleşmemiştir. Bu bir beka sorunudur. Türk milletinin bekasına kasteden bir hain yapı var. Burada duygusal olacak bir halimizde yok. Durumu ve makamı her ne olursa olsun bu yapı ile bağlantılı kim varsa bu devletin ve milletin düşmanıdır. Hepimiz kefenimizle yürüyoruz. Bu yaşanan tehdidi kabul etmek mümkün değildir. Bu bela bertaraf edilmiştir, ama bitmemiştir.  Bu kararlılıkla hepsinin üstesinden geleceğiz. Vatandaşlarımız Kocaeli ve tüm Türkiye’de duruma hakim olduğumuzu bilmelidirler. Hakimiyet milletindir. Kocaeli halkına iradelerine sahip çıkmaları, net yaklaşımları nedeniyle teşekkür ediyorum. Demokrasi nöbetine herkesi davet ediyorum. Elbette bu durumun istismarına da izin vermemek gerekiyor. Bizler bütün tedbirleri aldık ama vatandaşlarımızda bu konuda sağduyulu olmalıdırlar” diyen Sayın Valimiz  tüm milletimize geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık temennisinde bulundu.

01

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.