DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KAPILARINI AÇTI

KAPILARINI AÇTI
  1. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde bu yıl 23’ncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu dün başladı. Sempozyuma bu yıl 3’ü yabancı, toplam 6 sanatçı katıldı.

Gerçekleştirilen sempozyum Türkiye’de tek Ahşap Heykel Sempozyumu olma özelliğini taşıyor

Gölcük İlçesi Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda 1994 yılında başlayan ve sadece 1999 yılında Marmara Depremi nedeniyle ara verilen ve Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, heykel sanatının gelişmesine katkı vermek ve sanatçıların yeni yapıtlar üretmelerini sağlamayı hedefliyor. Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen sempozyum Türkiye’de tek Ahşap Heykel Sempozyumu olma özelliğini taşıyor.   Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, dün katılan sanatçılar, organizasyon komitesi üyeleriyle birlikte Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Üçü yabancı, toplam 6 sanatçının katıldığı etkinlikte, heykeller için kullanılacak ağaçlar seçildi.

Ellibeş, “Biz Belediye olarak yapmış olduğumuz hizmetlerden haz duyuyoruz”

Gölcük’te yapılan kültür ve sanat çalışmalarının ilçeye değer kattığını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Gölcük Belediyesi olarak ortaya bir irade koyduk, dedik ki Gölcük ve ağırlıklı olarak Değirmendere Kültür ve Sanat Merkezi olmalı. Bu irade doğrultusunda da bugüne kadar çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürmeye de devam ediyoruz. Belediyelerin 2009 da birleşmesiyle ortaya çıkan tablo sonucunda eskiden belediye olan, sonra Gölcük Belediyesiyle birleşen ve bütünleşen Beldelerdeki var olan Kültürel ve Sanatsal Etkinliklerin de devam ettirilmesi anlamında da karar aldık. Bugün 23. sünü başlatmakta olduğumuz Uluslar arası düzeydeki Zühtü Müridoğlu Ahşap Sempozyumu da bunlardan biri. Malum eski Değirmendere Belediye’sinin var olduğu dönemde başlayan ve bize intikal eden bu iradeyi sahiplenerek devam ettirmenin kararıyla sizlerle beraberiz. Bu çalışmalarımızı yaparken Kocaeli Üniversitemizin gayret ve destekleri çok önemliydi. Güzel Sanatlar fakültesinin heykelcilik bölümünün gayretleri ve destekleri bizim için çok önemliydi. Her geçen yılda Ahşap Sempozyumuna olan ilgi artarak büyüyor. Biz Belediye olarak yapmış olduğumuz hizmetlerden haz duyuyoruz. Bu tür çalışmaların başarıyla sürdürülmesi en büyük arzumuz. Çınarlık meydanında bu yıl 3 yabancı ve 3 yerli sanatçımız eserlerini yapacak. Sempozyumumuz 29 Temmuz tarihinde sona erecek” dedi. Sempozyuma Sang Heon Lee-Güney Kore, Xiao Jucheng-Çin, Mihail Levchenco-Ukrayna, Türkiye’den Çağdaş Erçelik, Songül Girgin, Hüseyin Ceyhan katılıyor.

DSC_0212 DSC_0219 DSC_0236 1.sayfaya

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.