DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kavga yerine barışa yönelelim

Kavga yerine barışa yönelelim

Gölcük Otantik Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği Başkanı Safet Çelik, ülkemizde yaşanan darbe girişimi sonrasında vatandaşların birbirlerine olan bağlılıklarının daha da arttığını ifade etti ve geçmişte yaşanan darbelerde ülkemizin oldukça sıkıntılar çektiğini belirtti. Başkan Çelik, vatandaşlara, “Türk halkı olarak bizler ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza ve dinimize çok bağlı bir milletiz. Özgürlüğümüz bizim olmazsa olmazımızdır. Özgürlüğümüzü elimizden almayı düşünenler bu asil milletin gücünü hesaba katmamışlardır. 15 Temmuz sürecinde de bu bir kez daha kanıtlanmıştır” dedi.

Darbeler bu ülkeye çok şeyler kaybettirmiştir

Başkan Çelik, “Daha ileri yıllara gitme kardeşim binli yıllardan bu yana medreselerde, okullarda ellerinden geldiğince Atalarımız ırk, din gözetmeden çocuklarını okutmuşlardır. Ecdadımız milletimize daima barışı telkin etmiş, uygulamaları ile barışın önemine vurgu yapmıştır. İnsanlar arasında, devletlerarasında paylaşmayı kültürünü öne çıkaran ecdadımız, aynı zamanda çevresindeki komşularıyla da iyi geçinme vurgusunu yaparak barış konusunu hep en önde tutmuştur. Günümüzde yaşanan olaylar güçlü devletlerin, birbirine bağlı milletlerin iç ve dış düşmanların hain planlarını nasıl püskürttüğünü hepimiz gördük. 15 Temmuz’da ülkemizde hain çeteler tarafından yapılmak istenen bu karanlık süreç milletin gücü, iradesi ve vatanına bağlılığı ile püskürtülmüş, hainler yurt dışına kaçmaya yeltenmiştir. Türk Milletinin kahramanca mücadelesi ise tüm dünyada tebriklere mazhar olmuş, adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Bizler yine de geçmiş zamandan ders çıkarmak zorundayız. Darbeler bu ülkeye daima karanlıklar getirmiştir. Darbelerin bir faydasını gördük diyebilecek bir kişi yoktur bu ülkede. Darbeler yerine demokrasi, kavgalar yerine de barış şarttır bu ülkede. Kavgalar sadece düşmanlığı arttırırken, barış ise insanlar ve devletler arasında sevgi ve saygıyı kazandırmaktadır” dedi.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.