DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KOCAELİ DE SU ÇEŞMELERDEN İÇİLİR

KOCAELİ DE SU ÇEŞMELERDEN İÇİLİR

İSU çalışmalarına güveniyor

İSU Genel Müdürlüğü olarak ülkemizin en kaliteli şebeke suyunu halkımıza sunuyoruz. Şehre verdiğimiz günlük 450 bin m3 içme suyumuzun kalitesini korumak için de, İçme suyu SCADA sistemi ile online olarak takibini yapıyoruz.

Belirtilen bölgeye Kocaeli Üniversitesi isale hattından su verilmektedir

Kocaeli genelindeki farklı bölgelerden ayda alınan 1000 adet numunenin akredite laboratuarımızda, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapılarak suyun kontrolünü sağlamaktayız. İlimizde yayımlanan bir kısım gazetelerde İzmit Tuana 2.Etap Konutları şantiye alanında çalışan bazı işçilerde su kaynaklı sağlık problemleri yaşandığı ile ilgili haberler yer almıştır. Belirtilen bölgeye Kocaeli Üniversitesi isale hattından su verilmektedir. Her hafta Erenler-Cedit bölgesinden su numunesi alınarak analizleri yapılmaktadır. Kurumumuzun arıza ihbar hattı olan ALO 185’e su kalitesi ile ilgili belirtilen bölgeden herhangi bir ihbarda bulunulmamıştır. Aynı depodan su alan bölgeden sadece bir tek alanda problem olmaz. Böyle bir durum varsa kendi dahili hat ve depolarından olma ihtimali vardır. Ayrıca, Kocaeli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kurumumuz haricinde de su numuneleri alınarak tarama ve analizleri yapılmaktadır. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne de bu konu ile ilgili de herhangi bir ihbarda da bulunulmamıştır. Aşırı sıcakların yaşandığı bir dönemde yaşanan rahatsızlıkların içmesuyundan kaynaklanması iddiaları gerçek dışıdır. Açıklama yapanların su gibi önemli bir konuda daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Suyumuzu gönül rahatlığı ile çeşmelerimizden içiyor ve şehre veriyoruz; Korunması için de her türlü önlemlerimizi sürdürüyoruz. Sonuç olarak “Kocaeli de su çeşmelerden içilir” diyoruz.

İSO-SU-ABONELİĞİ-İÇİN-İSTENEN-BELGELER

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.