DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “1020 kişi görevden alındı”

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “1020 kişi görevden alındı”
24.07.2016
1.309
A+
A-

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “1020 kişi görevden alındı”

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu darbe girişimi sonrası gözaltına alınan 186 kişiden 93 kişinin tutuklandığını, kamu kuruluşlarında da 1020 personelin görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Bu süreç içerisinde hem yönetici, hem de eğitimci vasfıyla anılan personele tebliğ edilerek görevleri sonlandırılmıştır

Kocaeli Valisi Güzeloğlu’nun valilik binasında yaptığı basın toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve daire müdürleri katıldı. İl genelinde 1020 personelin görevden uzaklaştırıldığını söyleyen Vali Güzeloğlu, “Yine bu personelden asker, sivil, yerel yönetim, üniversite, kamu görevlileri dahil olmak üzere 186 kişi gözaltına alınmış 93’ü tutuklanmıştır. Bu süreç yargı organlarının denetim ve gözetiminde sürmektedir” dedi. Vali Güzeloğlu bakanlık onayıyla görevden uzaklaştırmaların olduğunu belirterek, “Tüm il genelinde bakanlık onayıyla toplam 544 eğitimci görevden uzaklaştırılmış. Bu süreç içerisinde hem yönetici, hem de eğitimci vasfıyla anılan personele tebliğ edilerek görevleri sonlandırılmıştır. Özel kurum olarak toplam il genelinde faaliyette bulunan çalışma lisansı iptal edilen toplam 45 kurum bulunmaktadır. Bu kurumlarda 4 bin 400 personelin çalışma lisansına dayalı yetkisi iptal edilmiştir” diye konuştu.

İl genelinde 21 özel okulun faaliyetinin sonlandırıldı.

İl genelinde 21 özel okulun faaliyetinin sonlandırıldığını açıklayan Güzeloğlu, şu sözleri dile getirdi: “Yine 19 özel dershanenin faaliyeti sonlandırılmıştır. Sonlandırılan bu kurumların kanun hükmündeki kararname ile mal varlıkları hazineye devredilmiş. Taşınır mallara da el konulmuştur. Faaliyette bulundukları arsa ve binalar kendi kurum mülkiyetinde ise hazine adına bu işlem tamamlanmıştır. Kiralık devam edenlerde faaliyet men edilmiş, taşınır mallar yediemine teslim alınmıştır. İlimizdeki 11 özel yurt bu anlamda kapatılmış, aynı şekilde binaları hazineye ve gayri menkul malları da yediemine alınmıştır. Yine ilimizde 14 derneğin faaliyeti sonlandırılmış, 1 sendika ve 1 vakıfta faaliyetleri sonlandırılmıştır. Bu hain kalkışmanın yanlıları ve taraflarının hukuk önünde hesap vermesine kadar bir büyük kararlılığı temsil edeceğiz. Görevden uzaklaştırılan personelle ilgili idari anlamda yasal süre içerisinde başlayacak ve yapılacak sonucuna göre hareket edilecek. İlimiz ve ilçelerimizde vatandaşımızla birlikte bu kararlılığımızı en güçlü bir şekilde temin ediyoruz.”

 

230720161707549945084_2

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.